Görüş Bildir
Haberler
Hayal Değil Gerçek! İtalyan Kasabası Presicce'ye Taşınan İnsanlara Tam 558 Bin Türk Lirası Verilecek

Hayal Değil Gerçek! İtalyan Kasabası Presicce'ye Taşınan İnsanlara Tam 558 Bin Türk Lirası Verilecek

Lucia
21.11.2022 - 13:34

İtalya'nın dört bir yanından mülk sahipleri, son yıllarda emlak dünyasını canlandırmayı amaçlayan birbirinden ilginç fikirlerle gündem oldular. Bir dolara satılan harap evlerden, düşük fiyatlara oturmaya hazır evlere kadar, bir rekabet çılgınlığı söz konusu. Şimdilerde ise İtalya'nın küçük bir kasabası olan Presicce, yaklaşık 558 bin Türk Lirası karşılığı bölgeye taşınmak isteyen yeni sakinlerini arıyor... İçeriğimizi merak ediyorsanız sizleri şöyle alalım... 👇

Kaynak: https://edition.cnn.com/travel/articl...

Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın Puglia şehrinin belediyesi son derece ilginç bir açıklamayla gündem oldu. Şehrin Persicce adlı tarihi kasabasında mülk satın alanların belediye tarafından finansal destekle yardım edileceği açıklandı.

Yetkililer, insanlara boş bir konut satın almaları ve oturma izni almaları için yaklaşık 558 bin Türk Lirası kadar bir ödeme yapacaklarını söylüyor.

Anlaşma kapsamında satışa çıkan evlerin fiyatları yaklaşık 477 bin Türk Lira gibi bir fiyat ile başlıyor. İtalya'da satılık diğer ucuz mülkler gibi, bunlar da asıl sahipleri tarafından uzun süredir terk edilmiş durumda.

Presicce'deki yetkililer, bu teşvik teklifinin, doğum oranının her yıl daha az olduğu ve nüfusu azalan kasabalarına yeni bir soluk getirmesini umuyor.

Yerel meclis üyesi Alfredo Palese: "Şehir merkezinde 1991'den önce inşa edilmiş ve sonradan terk edilmiş birçok boş ev var. Harika mimari ve sanatla dolu şehrimizin yavaş yavaş terk edilmesine tanık olmak üzücü."

"Buraya taşınıp bu terk edilmiş evlerden birini satın almak isteyenlere bir teklif vereceğiz. Bu teklif ikiye bölünecek: eski bir ev satın almaya ve gerekirse onu yeniden tasarlamaya harcanacak."

Belediye, yeni iş yeri kurmak için vergi avantajları ve çocuklu aileler için destek ikramiyeleri dahil olmak üzere daha fazla insanı cezbetmek için planlar başlattı.

Yeraltında bulunan tarihi yağ fabrikalarına yapılan turlara, zeytinyağı ve yemek tadımı yapılan festivallere ek olarak, bölgeye ait tarihi unsurların sergilendiği bir uygarlık müzesi kasabanın ilgi çekici yerler arasında yer alıyor.

Peki ya siz bu teklifi nasıl buldunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

param olsa da ben alsaaaam :)