Görüş Bildir
Haberler
Havucun Kilosu 50 Liraya Çıktı

Havucun Kilosu 50 Liraya Çıktı

İstanbul'da hal fiyatı 30 lira olan havuç, pazar ve marketlerde kilosu 50 liradan alıcı buluyor. İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, yeni ürünleri piyasaya girmesiyle fiyatların 10 gün içinde düşeceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çoğunlukla kış mevsiminde yetişen ve sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan havucun kilosu 50 liraya kadar çıktı. Yılda birkaç defa hasat edilebilen havucun yeni mahsulünün olmaması ve buzhanede tutulan havuçların piyasada bulunması tezgahlara da yansıdı. 

İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle, fiyatlarda çok hızlı bir düşüş yaşanacağını vurguladı. Tanesi 7 liraya denk gelen havuç için vatandaşın kimi ihtiyacı kadar havuç aldığını söylerken, kimi de alamadığını ifade etti.

"Üretici ektiğinin karşılığını alamadı"

"Üretici ektiğinin karşılığını alamadı"

İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, havucun da patates ve soğan gibi senede birkaç defa hasat edilen bir ürün olduğuna dikkat çekerek, “Eylül ve ekimde hasat edilen ürünler, buzhaneye konur koruma amaçlı. Bunlar geçen seneye göre buzhanelere daha az ürün kondu. Sebebi geçen sene üretici ektiğinin karşılığını alamadığı için. Buzhanede de ürün az olunca son 2-3 haftadır fiyatlarda anormal bir artış oldu. Son günlerde yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle birlikte siz de fark edeceksiniz, pazar da fark edecektir, çok hızlı bir düşüş yaşanacaktır” dedi.

"10 gün içinde fiyatlar düşecek"

"10 gün içinde fiyatlar düşecek"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecek haftadan itibaren fiyatların normale dönmesini beklediklerini belirten Dayan, şunları kaydetti:

'Geçen ay kilosu 8-10 lira civarındaydı ama şu anda Beypazarı’nın iyi havuçlarının halde fiyatları 30-35 lira civarında, Hatay ve başka bölgelerdeki ikinci üçüncü kalite diyebildiğimiz havuçlar ise 15-17 lira arasında. Yeni mahsul, dün itibarıyla hale girmeye başladı. Hele önümüzdeki haftadan sonra hızlı bir düşüş olacağını düşünüyoruz.'

Dayan, “Yeni ürünlerimiz piyasaya girdikçe fiyatlar 10-15 lira civarına çekilir diye düşünüyoruz. Fiyatlar da hızlı bir şekilde düşecektir. Talep çok, arz az. Vatandaşa 1 hafta 10 gün daha beklemelerini tavsiye ederim. Bugünler de bence yemeyelim, biz de yemiyoruz. Vatandaş da 1 hafta 10 gün daha sabrederse, yemezsek fiyatlar hızlı bir şekilde düşecektir' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
22
19
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Adama

artik fiyat etiketi gorunce arkadan soylu ohhhhh ohhhhh ohhhh diye bagiriyor

ömer

Havuç yemezsiniz nedir yani 🚬🥃🥃🍾

mugobiz

2020 yılından Pazar'dan kilosu 2 TL'ye havuç aldığıma yemin edebilirim ama ispat edemem. Ha bu arada, isterse 100 TL olsun umurumda değil. Madem böyle olması... Devamını Gör