Görüş Bildir
Haberler
Hava Operasyonunda PKK'nın Üst Düzey Yöneticisi Öldürüldü

Hava Operasyonunda PKK'nın Üst Düzey Yöneticisi Öldürüldü

Onedio Medya
25.07.2015 - 20:47

Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava operasyonunda PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Şervan Varto kod adlı Önder Arslan'ın öldürüldüğü öğrenildi. Bombardıman sırasında aynı bölgedeki 3 PKK'lının da yaralandığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre Suriye'deki IŞİD hedeflerinin yanı sıra Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava bombardımanında PKK'nın askeri kanadı olan HPG'nin üst düzey yöneticilerinden Şervan Varto kod adlı Önder Arslan öldürüldü. Kuzey Irak'taki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün gece Türkiye sınırına yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Zap ve Gare arasında yer alan Sergele bölgesine yönelik düzenlenen hava operasyonunda 1993 yılında PKK'ya katılan Önder Arslan öldürülürken, aynı bölgede 3 PKK'lının da yaralandığı öğrenildi.

PKK’nın Güneydoğu gençlik yapılanması sorumlusu yakalandı

PKK’nın Güneydoğu gençlik yapılanması sorumlusu yakalandı

Diğer bir yandan, PKK’nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi gençlik yapılandırması sorumlusu olduğu öne sürülen 33 yaşındaki Ferit Yıldız, Şanlıurfa'da yakalandı.

Polis, Ferit Yıldız’ın Şanlıurfa’dan Gaziantep’e gideceği yönünde istihbarat üzerine şehirlerarası otobüs terminalinde önlem aldı. Terminale gelen Yıldız, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Üst aramasında örgütsel doküman, parti ve örgüt üyeleriyle yaptığı özeleştiri raporları ve yüklü miktarda para ele geçtiği söylenen Yıldız’ın, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep’te örgüt üyeleri ile görüştüğü ve eylem içerisinde oldukları ileri sürüldü.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Ferit Yıldız, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Ferit Yıldız'ın yakalandığı saatlerde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları ileri sürülen Darı Aydın ile Abdulhamit Angay ise polis ekipleri tarafından kaldıkları evde gözaltına alındı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0