Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Muhalif Komutan Hatay’daki Bombalı Saldırıda Öldü

Suriyeli Muhalif Komutan Hatay’daki Bombalı Saldırıda Öldü

FreiGeist
26.08.2015 - 14:11 Son Güncelleme: 26.08.2015 - 15:38

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da ikamet eden Suriyeli muhalif komutanlardan Cemil Radun’un aracı bugün öğle saatlerinde altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu infilak etti. Patlama sonucu ağır yaralanan 44 yaşındaki Cemil Radun, Antakya Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hatay Valisi, Radun'un yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay'da, park halindeki otomobiline bindiği sırada meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanan Suriyeli hastanede hayatını kaybetti. Ölen kişinin Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Şukur El-Ğap Birliği'ne komutanlık yapan 44 yaşındaki Cemil Radun olduğu öğrenildi.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’nın Akasya Mahallesi Yılmaz Sokak’ta ikamet eden Suriyeli muhalif komutanlardan Cemil Radon, öğle saatlerinde 31 SAF 208 plakalı aracına binerek evinden ayrılmak istedi. Radon aracın kontağını çevirdiğinde bir anda patlama sesi geldi. Aracın altına konulduğu sanılan bombanın patlaması sonucu araçta büyük hasar meydana gelirken ağır yaralanan Radon, 112 ekiplerince Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Radon’un durumu ciddiyetini korurken olayın gerçekleştiği bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, AA muhabirine, olay sonrası Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan sürücünün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Ölen kişinin kimliğinin de belirlendiğini ifade eden Topaca, 'Ölen kişi Suriye uyruklu 44 yaşındaki Suriyeli Cemil Radun. Şahıs daha önce Suriye ordusunda yarbay rütbesinde çalışmış birisi. Daha sonra oradan ayrılmış Özgür Suriye Ordusuna katılmış ve yaklaşık bir yıl önce de Türkiye'ye gelmiş' dedi.

BU İKİNCİ SALDIRI

Bu arada saldırıda ağır yaralanan Cemil Radon’a yapılan saldırının ilk olmadığı öğrenildi. Radon daha önce de Reyhanlı ilçesinde aracının altına bomba koyulması sonucu bir saldırıya daha maruz kalmıştı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0