Görüş Bildir
Haberler
Hatay’da Sınırötesi Ateş: 1 Asker Şehit

Hatay’da Sınırötesi Ateş: 1 Asker Şehit

Batuhan
10.09.2015 - 11:03 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 13:46

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde nöbet tutan asker, Suriye tarafından açıldığı belirtilen ateş sonucu hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında sınırda görev yapan 21 yaşındaki Piyade Er Gökhan Çakır, ‘Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki Suriye tarafından gelen merminin isabet etmesi ile hayatını kaybetti.

Hatay Valiliği’nin yazılı açıklaması şöyle:

“10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolunda görevli personelin bulunduğu nöbet mevziisinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirilmiştir

Görsel: Al Jazeera

Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyulmuş ve 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralanmıştır.

Ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verilmiş, olay yerine çağırılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.

Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.”

Cilvegözü sınır kapısı kapatıldı

Cilvegözü sınır kapısı kapatıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyade Er Gökhan Çakır'ın Suriye tarafından açılan ateşle şehit olması ardından başlatılan soruşturma kapsamında Cilvegözü Sınır Kapısı, ikinci bir emre kadar tüm giriş çıkışlara kapatıldı.

Bu nedenle Cilvegözü ile Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye yük taşıyan TIR'ların geçişine izin verilmiyor. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri de Gökhan Çakır'ın şehit düştüğü sınır bölgesinde inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan detaylı incelemenin ardından ekipler sınırdan ayrıldı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0