Görüş Bildir
Haberler
Hastalık Kapma Olasılığı Az Olan Kan Grupları Hangileri? Kan Gruplarıyla Hastalık Arasındaki Bağlantı...

Hastalık Kapma Olasılığı Az Olan Kan Grupları Hangileri? Kan Gruplarıyla Hastalık Arasındaki Bağlantı...

Londra'da üniversite yapılan bir araştırma kan gruplarıyla ilgili çok ilginç bilgiler kaydetti. Kan gruplarıyla hastalıklar arasında bir bağlantının olduğu bu araştırmada ortaya çıktı. Araştırma 882 kişi arasında yapıldı ve bilim insanları için şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Yapılan bu araştırma sonucunda ise en sağlıklı kan grubu da ortaya çıktı. Peki hastalık kapma olasılığı az olan kan grupları hangileri? İşte yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, kan gruplarıyla hastalıklar arasında bağlantı olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre kan gruplarının hastalıklarla bir bağlantısı olduğu kaydedildi. Buna göre herkes kan grubuna göre değerlendirme yapıyor. Peki hangi kan grupları hastalığa dayanıklı? İşte yanıtı...

Londra Üniversitesinden Yapılan Açıklama

Londra Üniversitesinden Yapılan Açıklama

Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği belirtildi. Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu aktarıldı.

Hastalık Kapma Olasılığı Az Olan Kan Grupları Hangileri?

Hastalık Kapma Olasılığı Az Olan Kan Grupları Hangileri?

882 kişi üzerinde yapılan çalışmada araştırmacılar, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riskinin diğer gruplara göre ortalama 5,6 kat daha fazla olduğu aktarılırken, 0 kan grubuna sahip kişilerin ise yarı yarıya daha az olduğu bildirildi. 

Yapılan başka bir araştırmada 0 kan grubuna sahip kişilerin hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu, bununla birlikte kalp krizi ihtimallerinin de daha düşük olduğunun altı çizilmişti.

Profesör Lawrence Young Açıklamaları

Profesör Lawrence Young Açıklamaları

Warwick Üniversitesi'nde virolog ve moleküler onkoloji profesörü olan Lawrence Young, araştırmalar ile ilgili, alyuvarlarınızın dışında bulunan ve hangi kan grubu olduğunuzu belirleyen moleküllerin kanınızın pıhtılaşma şeklini değiştirebileceğini söyledi. 

Young, “Kan grubu antijenlerinin kan pıhtılaşmasını etkilediğine dair hiçbir şüphe yok”  dedi. Sözlerine devam etti.  'Hücre zarındaki proteinler, kan pıhtılaşması ve kardiyovasküler hastalıkların duyarlılığını etkileyebilen bu yapışkanlık faktörlerini etkiler' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
5
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın