Görüş Bildir
Haberler
Hastaların Bile İnanamadığı, Anestezi Etkisindeyken Anlatılan Birbirinden Komik 16 Hikâye

Hastaların Bile İnanamadığı, Anestezi Etkisindeyken Anlatılan Birbirinden Komik 16 Hikâye

Çağla
31.05.2019 - 16:57 Son Güncelleme: 08.06.2019 - 01:00

Anestezi uzmanı olmak tıp alanındaki en zor işlerden biri. Nedeni ise, insanları bayıltmak için kullandığınız ilaçların etkilerinin çok önceden tahmin edilememesi ve doğru dozu bulmak için gerçek bir profesyonelin gerekmesi. Anestezi etkisindeyken söylenenler ise oldukça komik...

Kaynak: https://thechive.com/2019/05/26/anest...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Anestezi uzmanı değilim, bir teknisyenim. Bir keresinde bir hasta şiddetle uyandı. Söylediği şey ise şuydu: "Pardon, kendimi köpekbalığı sandım."

2. "Aşırı Hristiyan yaşlı bir kadın uyanırken "Kim lan bu çirkin?" diye sordu. Bunu söylediği kişi kim peki? Onu ziyarete gelen vaiz."

2. "Aşırı Hristiyan yaşlı bir kadın uyanırken "Kim lan bu çirkin?" diye sordu. Bunu söylediği kişi kim peki? Onu ziyarete gelen vaiz."

'Hikaye cenazesinde bile anlatıldı. Biraz katı biriydi ama müthiş bir espri anlayışı olan harika bir kadındı.'

3. "Bugün yaşandı. Kırık bileğini tedavi ettiren adam anesteziden çıkmış, tekerlekli sandalyesini sürüyordu. Anestezi uzmanı kapıdan dışarı çıkarırken yanlışlıkla kapıya vurdu..."

'Hasta: Sen az önce benim bacağımı ameliyat mı ettin?

Anestezi Uzmanı: Evet, bir ameliyat geçirdiniz ve şu an uyanıyorsunuz.

Hasta: O zaman niye bir şeylere çarpıp duruyorsun?'

4. "14 yaşımdayken ameliyattan çıktığımda oldukça iyiydim ve canım enerji içeceği çekti. Annem gidip aldı, kapağını açıp bana verdi. Ben de aldım ve bu sırada annemle göz teması kuruyordum."

'Ağzımın yakınında bile değilken baş aşağı döktüm. Her tarafım içecek olmuştu, kafam çok karışmıştı ve hafızam o noktada durdu. Annemin anlattığına göre şaşkın bir şekildeyken omzumu silkip uyumaya devam etmişim.'

5. "Bir keresinde bir hastayı ameliyatından sonra yoğum bakım ünitesine götürüyordum. Biraz ketamin almıştı. Yol boyunca hayali gitar çaldı."

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Bacak ameliyatım sonrasında anesteziden çıkıyordum. Uyandığımda, iyi olduğumu kontrol etmeye gelen bir sürü sevdiğim insan yanımdaydı."

'Etrafıma bakıp, herkesin dikkatinin benim üzerinde olduğunu görünce, bağırarak 'S***RLER' deyip uyumaya devam ettim. Arkadaşlarım çok komik olduğunu düşünmüştü. Annem şoka girmişti.'

7. "Anestezi geçirmeyen ama ağır bir şekilde yatıştırılan bir hastaya hemşire lavman yapıyordu. Yarı uyanık hastanın söylediği şey ise şuydu: "Tatlım, biliyor musun, o şekilde hoşuma gitmiyor."

8. "İki tane favorim var:"

'Bir hasta 'Cehennemde miyim?' diye sordu. Ben de 'Hayır değilsin, sadece iyileşiyorsun.' dedim.

O da bana 'Tam bir şeytanın söyleyeceği türden bir şey. Kanıtlaman için 100'den geriye sayman lazım.' dedi.

Diğeri de, ben damar yolu enjeksiyonu yapmaya çalışırken, tıraş etmediğim kolumu tuttu ve 'Senden iyi halı olur' dedi.'

9. "Ameliyata girmek üzereydim. Beni bağlıyorlardı ve bunun nedeninin sedyeden düşmemem için olduğunu söylediler. Benim cevabım ise şuydu: "Sorun değil, 5 saniye kuralı."

10. "Eşim bir anestezi uzmanı ve duyduğu en iyi şey şuymuş: "Bu kristal meth'den bile daha iyi.""

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Ben onu maskeden burun kanülüne geçirirken, anesteziden çıkıp, gözlerini açan bir hastam vardı ve “Bu hastane şimdiye kadar gördüğüm en güzel kadınlara sahip.” dedi."

'Beni utandırdı. Çok onurlanmıştım ve günümün geri kalanınında iş arkadaşlarım benimle uğraşmıştı.

Her kimsen uykulu adam, sana teşekkür ediyor ve senden nefret ediyorum.'

12. "Geçen yıl kocam anestezi almıştı, uyandığında inanılmaz derecede ayılmış gözüküyordu. Yürüyordu, doktora ciddi sorular soruyordu, görünüşte hiçbir sorun yoktu."

 'İşlemi hatırlıyor ve tüm süreci bana detaylarıyla anlatıyordu. Hiç etkisinde kalmadığını düşünüyordum. Canı Çin yemeği çekmişti, ve büfe yemeği dışında hiçbir şey bizi kesmezdi. O yüzden, gidip bir tabak dolusu yemek aldık. Aslında yemek sırasında uyanmış. Hatırladığı şey ise, uyandığında önünde teriyaki tavuk olması.'

13. "Yirmilik dişlerim alındığında giyinme odasındayken karanlık odalardan ve beynimi parçalayan akıl arılarından bahsetmişim. Böyle bir şey hatırlamıyorum."

14. "Kolonoskopi sırasında geri sayım yapılırken tam olarak uyumadım. Hemşireye bakıp, şaşkın bir şekilde "Bir şey hissetmedim." dedim. Gülümseyip, bileğimi sıktı ve "Biraz vakit ver." dedi."

'Bunu söyler söylemez gözlerim kapanmaya başladı ve ona göre söylediğim son şey 'Çok fenasın, büyücü cadı seni.' olmuş.'

15. "Hemşireyim. Bir kadını uyutmaya hazırlarken, laf kalabalığı yapıyordum. Yüzünde maske vardı ve propofolü iterek “güzel büyük nefesler” dedim. Uyumadan hemen önce "Teşekkürler, yeni yaptırdım." dedi.

Ben alıcıya baktım, sirkülatöre baktık, ve hepimiz gülmeye başladık. Şimdi bunun yerine “yavaş derin nefesler” diyorum. Bu hikayeyi anlatmayı çok seviyorum, o kadın tüm günümüzü güzelleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Geçen seneki kolonoskopim için beni bayıltıyorlardı. Bir yıl içinde üçüncü kez anestezi etkisinde olacaktım."

'Merak ediyordum. Birisinden, insanların bayıldıklarında hala bir süre uyanık kaldıklarını, sadece hatırlamadıklarını duymuştum. O yüzden bilim adına, anestezi uzmanıma, o ilacı verince benim de geri sayım yapacağımı söyledim. Uyandığımda, hatırladıklarımı gözlemledikleriyle karşılaştıracaktık. 

99...98...97... daha fazlasını hatırlamıyordum. Dakikalar sonra uyandım. Anestezi uzmanı beni kandırmış ve yanıma gelmişti. Bana ne hatırladığımı sordu. '97' dedim. Gülmeye başladı. '7'ye kadar indin!' dedi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
159
30
14
10
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın