Görüş Bildir
Haberler
Harun Erdenay: "Başarı İçin İstikrar Önemli"

Harun Erdenay: "Başarı İçin İstikrar Önemli"

Enver K.
08.04.2015 - 17:46

Türkiye Basketbol Federasyonu'nın (TBF) yeni başkanı Harun Erdenay, Türk basketbolunun yükselen çıtasında istikrarın önemli bir unsur olduğunu söyledi.

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in, TBF başkanlığını bırakmasının ardından yönetim kurulunda seçilerek olağanüstü genel kurula kadar başkanlık koltuğuna oturan Erdenay, yeni görevini, genel kuruldaki başkan adaylığını ve hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Uzun vadeli plan ve projelerin hayata geçirilebilmesi için yönetimsel istikrarın önemli olduğunu anlatan Erdenay, 'Her 4 yılda değişen bir yönetim olsaydı 23 yıl (Turgay Demirel dönemi) boyunca başarılar bu kadar kalıcı ve yüksek olmazdı' dedi.

Demirel'in 1992'de ilk kez başkan olduğu zaman 2001'de Avrupa Şampiyonası hedefini dile getirdiğini, 2001'i aldıktan sonra 1998'de 2010 Dünya Şampiyonası hedefini ortaya koyduğunu anımsatan Erdenay, 'O arada altyapılara önem verildi. Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri jenerasyonları küçük yaşlarda daha çok turnuvalara götürüldü. Bu çocuklar 19'lu, 20'li yaşlara geldikleri zaman 150, 200 kez milli formayı giyecek tecrübeye bu sayede ulaştılar. Bütün bunlar bunlar plan ve programla yapıldı. İstikrar önemli. Bana sorarsanız 23 sene kalmak ister miyim? Sanmıyorum' diye konuştu.

'İki takımımızla beraber olimpiyatlarda yer almak istiyoruz'

Basketbol camiasıyla bir arada Türk basketbolunun seviyesini daha yukarıya çekmek için çalışacaklarını anlatan Erdenay, kadın ve erkek milli takımlarının ikisinin de 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer almasını hedeflediklerini vurguladı.

'Kadınlarda yabancı sayısını artırmanın doğru olacağına inanmıyorum'

Erdenay, kadın basketbolunda yabancı oyuncu sayısının artırılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Kendi başkanlığındaki ilk yönetim kurulu toplantısında mevcut 3+1 kuralının gelecek sezondan itibaren 4 yabancı oyuncunun da sahada yer alabilmesi şeklinde uygulanmasına karar verildiğini anımsatan Erdenay, 'Kulüplerden bir talep geldi. Sayıyı değiştirmeden böyle bir sistem yaptık. Sayıyı artırmanın çok doğru olacağına inanmıyorum. Kadın basketbolumuzun altındaki gençlerin sayısı erkeklerdeki kadar çok değil. O gençlere biraz daha sahip çıkıp şans verme açısında şu an için sayıyı artırmayı doğru bulmadım' diye konuştu.

'Başarı gelirleri artırıyor'

TBF Başkanı Erdenay, takımların Türkiye Basketbol Ligi'ndeki mücadelelerinin ve Avrupa arenasında aldıkları başarılı sonuçların gelirleri de artırdığını kaydetti.

Türkiye'nin, yabancı oyuncuların birinci tercihi haline geldiğine belirten Erdenay, takımların kıran kırana mücadeleler sergilediğini, bunun da beraberinde sponsor ve İddaa gelirlerini, televizyon yayınlarını artırdığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

'Türk basketbolu şu anda İspanya'nın bile önüne geçmiş durumda. Her oyuncu Türkiye'ye gelip oynamak istiyor. Türkiye yabancı oyuncuların birinci tercihi haline geldi. Böyle olunca da ligimiz çok çekişmeli hale dönüştü. Yabancı kuralının artı etkisinin olduğuna inanıyorum. Çünkü Türk oyuncu seçeneğiniz çok fazla yok. Yabancıya girdiğiniz zaman bütün dünya elinizin altında. Daha dar bütçeli takımlar bile iyi yabancı seçtikleri anda büyük takımlara kafa tutacak duruma geliyorlar.'

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın