Görüş Bildir
Haberler
Harekete Geç! İzleyen Herkesi Motive Eden Sıra Dışı 15 Spor Filmi

Harekete Geç! İzleyen Herkesi Motive Eden Sıra Dışı 15 Spor Filmi

Cavaradossi
29.11.2021 - 08:30 Son Güncelleme: 29.11.2021 - 11:01

Sporu ayrı, içindeki mücadeleyi ayrı seviyoruz. Bazı filmler bu mücadeleyi beyaz perdeye nefis bir şekilde yansıtınca onlara da hayran kalıyoruz. Dünyanın dört bir yanından, bazılarının daha önce adını dahi duymadığınız, motive edici 15 spor filmini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kaleci / The Keeper

15. Kaleci / The Keeper

İnsan olmanın değerini en iyi anlatan filmlerden The Keeper, Britanya'da savaş esiri olan Alman bir askerin zorlukların üstesinden gelip İngiltere'nin en büyük takımlarından Manchester City'nin kalecisi olma serüvenini konu ediniyor. Yer yer duygulandıran bu güçlü film ne zorlu hayatlardan ne denli büyük başarılar çıktığını da gözler önüne seriyor.

IMDb: 7,3

14. Montevideo: Tanrı Seni Korusun / Montevideo: God Bless You

14. Montevideo: Tanrı Seni Korusun / Montevideo: God Bless You

Sırbistan tarihinin en çok izlenen filmi olan Montevideo: God Bless You, hayallerinin peşinden gidip tüm zorluklara göğüs geren Sırp futbolcuların hikayesine odaklanıyor. Seyirciyi Uruguay'da düzenlenen ilk Dünya Kupasına, 1930'lu yıllara götüren yapım spor filmleri tarihinde hayli güçlü bir yere sahip.

IMDb: 8,2

13. Kincsem

13. Kincsem

At yarışlarının ardındaki umut dünya sinemasının merkezine aldığı konuların başında geliyor. Macaristan tarihinin en yüksek bütçeli ve en çok izlenen filmi olan Kincsem, 1848 Devriminden sonra tüm malvarlığını kaybeden Erno'nun şampiyon atı Kincsem ile yaşama tutunma hikayesini anlatıyor. Var olan tüm duygularımıza hitap eden, fazlasıyla güçlü bir umut hikayesi.

IMDb: 7,3

12. Büyük Yarış / Italian Race

12. Büyük Yarış / Italian Race

Yarış filmleri dünya sinemasında hayli güçlü bir yere sahip. İtalya'da 2016 yılının en çok izlenen yerli filmi olan Italian Race, babasının ölümünün ardından küçük kardeşiyle birlikte yalnız kalan Giulia'nın yarışçı olan abisiyle birlikte şampiyonluğa doğru sürüklenen rekabetini konu ediniyor. 

IMDb: 7,2

11. 42

11. 42

Spor filmlerinin en iyi yanlarından biri de beraberinde gelen azmi gözler önüne sermesi. Bu türün en güçlü örneklerinden 42, tarihin en iyi beyzbol oyuncularından Jackie Robinson'ın yaşamına odaklanıyor. Irkçılığa dair güçlü mesajlar veren film yer yer duygulandırırken çoğu zaman da eğlendirmesini iyi biliyor.

IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Borg McEnroe

10. Borg McEnroe

Yaşanmış hikayelerin içindeki trajedi bize ayrı anlamlı geliyor. Zirvedeyken bırakışın bir öyküsü olan film, tarihin en büyük tenisçilerinden Björn Borg ile en büyük rakibi John McEnroe'nin 1980 yılındaki Wimbledon mücadelesine odaklanıyor.

IMDb: 6,9

9. Legenda No. 17

9. Legenda No. 17

Rusya tarihinin en çok izlenen filmlerinden olan ve yayınlandığı dönem adından büyük ses ettiren Legenda No 17, Sovyetler Birliği tarihinin en önemli figürlerinden Valeri Kharlamov'un 1972 Zirve Serisi'nde Kanada'ya karşı mücadelesini konu ediniyor. Güçlü bir spor biyografisi izlemek isteyenler için enfes bir alternatif.

IMDb: 7,5

8. Lean on Pete

8. Lean on Pete

Yine merkezde bir at, yine umudun öyküsü. Açılışını Venedik'te yapan film, yoksul bir aileden gelen 15 yaşındaki Charley'in Lean on Pete adındaki iddiasız yarış atıyla uzandığı başarıları konu ediniyor. Ağır işleyen ama fazlasıyla etkileyen güçlü bir dram.

IMDb: 7,2

7. Foxcatcher Takımı / Foxcatcher

7. Foxcatcher Takımı / Foxcatcher

Yayınlandığı dönem Cannes'dan Oscar'a birçok festivalde adından söz ettiren Foxcatcher, kendisinden daha ünlü bir güreşçi olan ağabeyi Dave'i geçmeye çalışan Olimpiyat madalyalı Mark ile milyarder John du Pont'un yolculuğunu konu ediniyor. Yavaş temposuna rağmen hikayesiyle seyirciyi etkileyen yapım bir milyarderin takım kurup yeni şeyler deneme isteğinin en çarpıcı örnekleri arasında.

IMDb: 7

6. Breaking the Limits

6. Breaking the Limits

Polonya sinemasından değeri az bilinen çok iyi filmler çıkmaya devam ediyor. 2017 yılında gişede rekorlar kıran Breaking the Limits, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle kariyerinde büyük inişler yaşayan triatlon şampiyonu Jerzy Gorski'nin hayatını konu ediniyor. Ders niteliğinde çarpıcı bir yaşam öyküsü.

IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Zafere Doğru / Glory Road

5. Zafere Doğru / Glory Road

Yayınlandığı yıl ESPY'de En İyi Spor filmi ödülü alan Glory Road, lise kız takımında kendini göstererek Teksas'taki kolej takımından teklif alan basketbol antrenörünün hikayesini konu ediniyor. Dönemin ırkçılıkla dolu tabularını yıkan film günümüzde de büyük bir anlama sahip.

IMDb: 7,2

4. Yetenek Avcısı / Million Dolar Arm

4. Yetenek Avcısı / Million Dolar Arm

Hikayesinden soundtrackine her detayıyla seyirciyi etkileyen Million Dolar Arm, kariyeri boyunca hiç zirveye çıkamamış J.B.Bernstein'ın Hindistan'dan bulduğu iki yetenekle birlikte çıktığı macerayı konu ediniyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film hayli eğlenceli sahnelere sahip.

IMDb: 7

3. Zafer Gecesi / Friday Night Lights

3. Zafer Gecesi / Friday Night Lights

Sonrasında aynı adla NBC'e televizyon dizisi yapılacak kadar çok sevilen Friday Night Lights, ekonomik krizle boğuşan Odessa'daki lise futbol takımının kazanma serisi arasında Bobby'nin ciddi sakatlığıyla birlikte değişen serüvenini konu ediniyor. Özellikle de gençler için ders dolu, güçlü bir dram.

IMDb: 7,2

2. Hayatımın Atışı / Trouble with the Curve

2. Hayatımın Atışı / Trouble with the Curve

Clint Eastwood'un yine ustalığını konuşturduğu Trouble with the Curve, gözlerinden problemler yaşayan beyzbol gözlemcisi Gus ile ona yardımcı olmaya çalışan kızı Mickey'in ilişkisine odaklanıyor. Sporla ilgili filmleri sevmeyenleri dahi kendine çeken güçlü bir beyzbol hikayesi.

IMDb: 6,8

1. Rudy

1. Rudy

Sporun arkasındaki trajediyi yansıtan biyografileri çok seviyoruz. ESPN tarafından tarihin en iyi spor filmlerinden biri olarak gösterilen Rudy, çocukluğundan beri hayalini kurduğu futbol takımına girme şansını yakalayan Rudy Ruettiger'in gerçek yaşam öyküsüne odaklanıyor. Hırsın, azmin ve beraberinde gelen başarının beyaz perdede yansıması.

IMDb: 7,5

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın