Görüş Bildir
Haberler
Harcama Alışkanlıklarına Göre Sana Finansal Tavsiye Veriyoruz!

etiket Harcama Alışkanlıklarına Göre Sana Finansal Tavsiye Veriyoruz!

Ma Belle
02.05.2023 - 14:02

Çok para ile zengin olmak yoktur, parayı doğru bir şekilde yönetip zengin olmak vardır. Mantıklı hareket edip maddi kaynakları doğru kullanmak istiyorsan doğru içeriktesin. Testimiz sana harcama alışkanlıklarına göre finansal tavsiye verecek. Vereceğimiz tavsiyeyi merak ediyorsan teste başlayabiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlıyoruz! Alışveriş yaparken hangi ödeme yöntemini kullanıyorsun?

2. Peki bir köşeye koyduğun acil durum paran var mı?

3. Çok değişken bir soruya geldik: Parada küsurat sever misin?

4. Peki erken emeklilik için bir planın var mı?

5. Deli gibi açsın fakat evde az malzeme var. Karnını nasıl doyurursun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sahip olduğun teknolojik ürünleri sık sık değiştirir misin?

7. Sanatsal aktivitelere olan ilgini sorsak?

8. Son olarak, kişisel bakım ürünlerine çok para harcıyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Acil durum birikimi yapmalısın!

Verdiğin cevaplara göre pek savurgan biri olduğun söylenemez. Elindeki parayı hemen harcamıyorsun, elinde para tutmasını az da olsa biliyorsun fakat bir acil durum birikimi yapman şart. Maaşın veya başka bir yerden eline geçen paranın küçük bir miktarını bir banka hesabında ya da bir kumbarada biriktirmeye başlarsan, bu birikim yaşanabilecek acil durumlarda hayatını kurtarır ve kolaylaştırır.

Ödemelerini nakit yapman gerek!

Verdiğin cevaplara göre bir şey satın alacağın zaman ya da faturalarını öderken nakit ödeme gerçekleştirmelisin. Çünkü harcama yaparken elindeki nakit parayı kullandığında ne kadar harcadığını fiziksel olarak görebilirsin. Çoğumuz kredi veya banka kartı kullandığımız zaman sanki cebimizden para çıkmıyormuş gibi hissederiz ve bazen harcamaların sonu gelmez. Bu yüzden harcamalarını nakit olarak yaparsan, paranı elinde tutabilirsin. Cüzdanında mutlaka nakit para taşımalısın!

Yatırım odaklı bir finans yolu çizmelisin!

Seçtiğin yanıtlara göre tutumlu bir insan olduğunu söyleyebiliriz. Paranı çok harcamıyorsun ve birikim yapmaya çalışıyorsun ancak bazı noktalarda ne yapacağını ve nasıl bir harcama planı çizmen gerektiğini bilmiyorsun. Bu noktada paranı uzun vadede işine yarayabilecek şeylere (örneğin ev, arsa, araba) yatırabilirsin. Eğer elinde bir birikimin varsa, uzun bir süre işini görecek şeylere harcama yapabilirsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Acil durum birikimi yapmalısın!