Görüş Bildir
Haberler
'Hanım Kızımız' İfadesi Yargıya Taşındı! Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

etiket 'Hanım Kızımız' İfadesi Yargıya Taşındı! Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Erdoğan'ın çevirmeni Fatma Gülham Kavakcı Abushanab, kendisi hakkında 'hanım kızımız' ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merve Kavakcı'nın kızı Fatma Gülham Kavakcı Abushanab'ın avukatı Sezgin Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kamu görevi ifa eden müvekkilini 'hedef aldığı' gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunduğunu duyurdu.

Tunç'un paylaşımında yer verdiği suç duyurusu dilekçesinde, müvekkilinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde uluslararası ilişkiler uzmanı ve danışmanı olarak görev yaptığı, üniversite öğrenimini ise yurt dışında tamamladığı aktarıldı.

Buna rağmen Kavakcı hakkında son zamanlarda, kamusal görev ve faaliyetleri nedeniyle aleyhinde sistematik kampanyalar yürütüldüğü savunulan dilekçede, 'nefret ve ayrımcılık söylemi içeren haber, sosyal medya paylaşımı ve yorumlarla' kişilik haklarının ihlal edildiği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu'nun da 'Kavakcı'nın kişilik haklarına saldırı oluşturan' beyanlarda bulunduğu savunulan dilekçede, 'Şüphelinin, müvekkile karşı eylemleri nedeniyle 'tehdit', 'nefret' ve 'ayrımcılık', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'kamu görevlisine hakaret' ve resen tespit edilecek suçlardan cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ederiz' ifadesi yer aldı.

👇

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerdeki Twitter paylaşımlarında Fatma Abushanab'tan “hanım kızımız” olarak bahsetmiş ve bu ifadesine AKP'lilerden tepki gelmişti.

👇

AKP'liler Abushanab'ın 'küçümsendiğini' savunurken, sosyal medyada Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı 'sürtük' ifadesi hatırlatılmıştı. 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
213
149
91
13
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Soylu

bence derhal bir basın açıklaması yapıp kullandığı hanım kızımız ifadesi için özür dilemeli ve ifadeyi sürtük olarak değiştirmelidir.

Ersin Yıldırım

Kafayı yemişler sürtük dediniz lan bu millete namussuzlar

Kürş Efendi

Yahu kılıçtar sen de hata ne diye hanım kızım diyorsun,sürtük desene. O suç da değil üstelik!