Görüş Bildir
Haberler
Hangi Kafayla İmzalandığı Çok Merak Edilen Futbolcuların Sözleşmesindeki 17 İlginç Madde

etiket Hangi Kafayla İmzalandığı Çok Merak Edilen Futbolcuların Sözleşmesindeki 17 İlginç Madde

Gazetelerde 'X takım, Y futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı' deyip geçiyor ama o sözleşmelerin içeriği çok daha kapsamlı oluyor. Futbolcular olsun, kulüpler olsun eşeğini sağlam kazığa bağlamak adına o sözleşmelere bazen çok ilginç maddeler ekletebiliyor. 

İşte futbolcuların veya kulüplerin beyin yakan sözleşme maddeleri;

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Stefan Schwarz

1. Stefan Schwarz

1999'da Valencia'dan Sunderland'e transfer olan Stefan Schwarz'ın sözleşmesinde 'Uzay yolculuğuna çıkamaz' maddesi yer alıyordu. Sebebi de şu: Kulüp yönetiminin, oyuncunun danışmanının 2002'de başlaması planlanan uzay yolculuğuna çıkacağını öğrenmesi ve yanında futbolcu da gider diye korkması.

2. Ronaldinho

2. Ronaldinho

Ronaldinho, Meksika ekibi Queretaro’ya transfer olurken evinde havuz, plaj futbolu sahası, 7’ye 7 maç yapılacak bir halı saha ve 4 özel uşak istemişti.

3. Rolf-Christel Guie-Mien

3. Rolf-Christel Guie-Mien

1999’da Karlsruhe’den Eintracht Frankfurt’a transfer olan futbolcu, sözleşmesine ilginç bir madde koydurmuştu. Madde, futbolcunun eşine özel yemek dersleri verilmesini içeriyordu.

4. Ronaldinho

4. Ronaldinho

Yine Ronaldinho. Brezilyalı yıldız, Flamengo'ya transfer olurken sözleşmesine 'Haftada iki gece evinden dışarıda gezebilir” maddesini koydurmuştu.

5. Gervinho

5. Gervinho

Fildişi Sahilli Gervinho, Roma’dan Hebei China Fortune’a transferinde ailesi için bir konak, özel bir plaj, bir helikopter ve evine istediği zaman uçabileceği uçak biletleri talep etmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moise Kean

6. Moise Kean

Moise Kean'in babası, yeni sözleşme için kulüpten bir traktör talep etti.

7. Georg Koch

7. Georg Koch

Alman kaleci Georg Koch, 1997 yılında PSV'ye transfer olurken sözleşmesine 'Irkçı tacizle karşılaşırsa anlaşmayı tek taraflı fesheder' maddesini koydurdu. Bu hükmü de 3 ay sonra uygulayıp ülkesine döndü.

8. Eugen Hach

8. Eugen Hach

Almanya'nın alt liglerinde mücadele eden Alemannia Aachen takımı, 1999'da takımın başına getirdiği teknik direktör Eugen Hach'in sözleşmesine '8. haftadan sonra takım düşme hattına üç puandan daha yakın olursa tazminatsız gönderilir' maddesini koydurmuştu.

9. Dennis Bergkamp

9. Dennis Bergkamp

Uçak korkusu olan Dennis Bergkamp, Arsenal'e transfer olurken sözleşmesine 'Takımın uçakla gittiği deplasman yolculuklarına katılmak zorunda değildir' maddesini koydurdu. Bu kulüpte 11 yıl oynayarak efsane haline geldi.

10. Giuseppe Reina

10. Giuseppe Reina

Giuseppe Reina, 1996’da geldiği Arminia Bielefeld’de sözleşmesine 'Kulüp her yıl için kendisine bir ev inşa eder' maddesini koydurdu. Sözleşmede evin özellikleri ve boyutu yazmadığı için kulüp, her yıl futbolcuya legodan ev inşa edip verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Neil Ruddock

11. Neil Ruddock

Neil Ruddock, Crystal Palace’a transfer olurken kulüp tarafından sözleşmeye 'Futbolcu, 99.8 kilogramı geçerse maaşının % 10’u kadar ceza öder' maddesi koydurdu. Ruddock, 6 ayda 8 kez bu cezayı ödemek zorunda kaldı.

12. Maradona

12. Maradona

Maradona, Dubai takımı Al Wasl’a teknik direktör olurken kızı ve torununu dilediği zaman görmek için İspanya’ya gitmek üzere kendisine özel uçak tahsis edilmesini istemişti.

13. Thiago Silva

13. Thiago Silva

2012 yılında Milan'dan PSG'ye transfer olan Thiago Silva'nın sözleşmesine kulüp tarafından 'Etik davranma zorunluluğu' maddesi eklendi.

14. Alex-Oxlade Chamberlain

14. Alex-Oxlade Chamberlain

2011 yılında Alex-Oxlade Chamberlain, Southampton takımından Arsenal'e transfer oldu. Futbolcunun eski takımı, sözleşmeye 'İlk üç sezonunda 20 dakikadan fazla oynadığı her lig maçı için 10 bin Pound bonus” maddesi koydurdu. Chamberlain, 3 sezonda toplamda 5 kere 20 dakikadan fazla oyunda kalabildi.

15. Luis Suarez

15. Luis Suarez

Isırık vakalarıyla gündeme gelen Suarez'in sözleşmesinde kimseyi ısırmaması adına bir madde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Paul Pogba

16. Paul Pogba

Juventus'tayken Pogba'nın sözleşmesindeki serbest kalma bedeli 55 milyon pound idi. Yalnız PSG transfer etmek isterse 63 milyon pound öder şeklinde bir madde vardı.

17. Toni Kroos

17. Toni Kroos

Alman futbolcunun Real Madrid'deki sözleşmesinde 'jet ski kullanması yasaktır' diye bir madde var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
62
38
28
27
23
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Giuseppe Reina'ya gülsek mi ağlasak mı bilemedim. Legodan ev adhsajkdfhafasdasdsa

Pasif Kullanıcı

Adam sözleşmeyi imzalarken ne hayalleri vardır... Gerçekler ise legodan ev hehehehe.

Suat Kaya

#7 en mantıklısı sanırım

s_a_z_a_k

#10 efsane