Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Karın Ne Zaman Büyür? Gebelikte Karın Ne Zaman Belli Olmaya Başlar?

Hamilelikte Karın Ne Zaman Büyür? Gebelikte Karın Ne Zaman Belli Olmaya Başlar?

Şebnem Sucu
06.10.2021 - 10:03

Hamile kadınlar gebelik sürecinde karınlarının büyümesini yakından takip ederler. Bu konuda özellikle ilk defa hamilelik yaşayan kadınlar hamilelikte karın ne zaman büyür? Sorusuna cevap araştırırlar. Hamilelikte karın büyümesi bebeğin gelişiminin bir göstergesi olarak görülmez. Gebelikte karın büyümesi anne adayının vücut yapısına göre zaman alabilir. Peki, hamilelikte karın ne zaman büyür? Gebelikte karın ne zaman belli olmaya başlar? İşte anne adaylarının merak ettiği tüm soruların yanıtlarını haberimizde derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelik süresinde vücutta pek çok değişim meydana gelir. Bunlardan biri ise karın büyümesidir. Gebelikte karın bazı hamilelerde geç büyüyebilirken, bazılarında erken büyüyebilir. Karnın geç büyümesi gebelikte bir sorun olduğu anlamına gelmez. Buna göre aynı kiloda ve boyda bebek taşıyan anne adaylarının karın bölgesi genişliği farklı boyutlarda olabilir. Bebeğin rahimdeki duruşu, rahim pozisyonundan dolayı karın büyümesinde değişiklik görülebilir. Peki, hamilelikte karın ne zaman büyür? Gebelikte karın ne zaman belli olmaya başlar? İşte bu soruların cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hamilelikte Karın Ne Zaman Büyür?

Hamilelikte Karın Ne Zaman Büyür?

Gebelikte ortalama 13. Hafta ile birlikte karında küçük yumru fark edilebilir. Eğer daha önce gebelik yaşadıysanız erken dönemlerde karnınızda büyüme görülebilir. Bunun nedeni ise karındaki ve rahimdeki kasların önceki gebeliğinizden gerilmesinden kaynaklanabilir. Gebeliğin ilk dönemlerinde rahim armut şeklindedir. 12 haftaya gelindiğinde daha yuvarlak bir hal alır. 11 haftadan önce zaten bebeğiniz bir embriyodur. Bu nokta da bebeğiniz karnınızda fazla yer kapmayacaktır. 

Bebeğinizi desteklemek adında rahminizde kalınlaşma meydana gelir. Bu nedenle orta kısımda büyüklük gözlemleyebilirsiniz. Hamileliğin 16. Haftasında rahminiz bebeğinize göre uzamaya başlayacaktır. Bu süreçte karnınız dışarıdan bakıldığından fark edilmeye başlar.

Gebelikte Karın Ne Zaman Belli Olmaya Başlar?

Gebe bir kadının karnına bakıldığında hamile olduğunun anlaşılabilmesi için 16-17 haftanın tamamlanmış olması gerekir. 20. Hafta yani 5. Ay ile birlikte karın net olarak fark edilir bir hal alır. Her kadının vücut yapısı birbirinden farklıdır. Bu nedenle karında büyümede farklılık gösterecektir. Vücut şekliniz, kas tonunuz, kemik yapınız, boyunuz vs. karnınızın daha erken belli olmasına neden olabilir. Aynı zaman da eğer birden fazla bebek taşıyorsanız, muhtemelen daha erken göstermeye başlayacaksınız ve karnınız bir bebek taşıyan kadından daha hızlı genişleyecektir. 

Karnınız beklenenden erken büyüyorsa bunun sebepleri şöyle sıralanabilir;

• Su tutma

• Rüzgardan şişkinlik

• Vücudun bebek için yağ bırakması

• Kabızlık

• İkizlere hamile olma 

Eğer beklenenden geç gösteriyorsanız korkmayın. Bu geriye dönük bir rahimden kaynaklanabilir. Yani rahminizin arakaya doğru eğilmesi sonucu ortaya çıkar. Bebeğinizi büyümesini etkilemez. Bu durum çoğu zaman 17. haftadan itibaren düzelir. Çünkü rahmin genişlemesi ile pelvise ve karnında doğru ilerler. 

Eğer karnınızın büyüklüğü konusunda endişeleriniz varsa doktorunuz doğru bir doğum tarihi verdiğinden emin olmak ve bebeğinizin gebeliğiniz için uygun boyutta olduğunu gözlemlemek için ultrason taramasına ihtiyaç duyacaktır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?