Görüş Bildir
Haberler
Hamilelik Çatlakları Nasıl Geçer?

Hamilelik Çatlakları Nasıl Geçer?

Şebnem Sucu
02.11.2021 - 09:41

Hamilelik esnasında kadınların korkulu rüyalarından biri olan çatlaklar, özellikle göğüs, göbek ve kalçalarda meydana gelebilmektedir. Cildin esnemesine bağlı olarak şimşek çakma görünümüne neden olan çatlaklar, ilk etapta kırmızı çizgilerle kendini gösterir. Bu izleri gidermeye yardımcı olan kremlere ek olarak evde uygulayabileceğiniz tedaviler de çatlak görünümü gidermeye veya en aza indirmeye fayda sağlayabilir. Peki, hamilelik çatlakları nasıl geçer? İşte hamilelik çatlaklarına iyi gelen şeyler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelik döneminde anne adayları fiziksel açıdan pek çok değişim yaşamaktadır. Bunlar arasında kalıcı izler bırakanlardan biri de gebelik çatlakları… Hamilelikte alınan kiloların etkisi ile şişmeye başlayan karın gerilmeye başladığından çatlaklar kaçınılmaz bir hal alır. Özellikle hamileliğin 5-6. Ayları ile birlikte karın daha da belirgin olmaya başladığından çatlakların bu aylarda oluşma riski yüksektir. Çatlaklar derinin orta katmanı olan dermiste ortaya çıkan hasarlar nedeniyle gelişirler. Peki, çatlaklar nasıl geçer? İşte çatlaklar için evde uygulayabileceğiniz bitkisel tedaviler…

Çatlaklar İçin Doğal Yağ Karışımı

Çatlaklar İçin Doğal Yağ Karışımı

2 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı menekşe yağı, 2 tatlı kaşığı susam yağı ve 2 tatlı ceviz yağını uygun bir kapta karıştırdıktan sonra çatlak izlerine masaj yaparak uygulayın. Her gün düzenli olarak uygulamaya özen gösterin.

Çatlaklara Ortadan Kaldıran Krem Tarifi

Çatlaklara Ortadan Kaldıran Krem Tarifi

Çatlaklara müdahale için en uygun zaman onları kırmızı oldukları süreçtir. Ancak geç kaldık diye üzülmeyin. Eğer çatlaklarınız beyaza döndüyse bu yöntemi mutlaka deneyin. 5 adet şeftali kabuklarını 5 adat pancarı ve havucun kalbini çıkarın. Malzemeleri blender’a alın ve püre kıvamına geldikten sonra çatlakların üzerine uygulayın. 

Aloe Vera Jeli

1 fincan zeytinyağı, 1tatlı kaşığı lavanta ve aloe vera jelini blender’dan geçirin. Kremsi kıvam alan karışımı çatlakların bulunduğu alanlara sürebilirsiniz.

Limon Suyu ve Badem Yağı

Tatlı badem yağı ve eşit miktarda limon suyunu karıştırarak çatlak izlerine nazikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Bunların dışında hamilelik çatlaklarının görünümünü azaltmak için tek başına kullanabileceğiniz doğal yağlar şunlardır;

• Kakao yağı

• Zeytinyağı

• Kantaron yağı

• Kayısı yağı

• Buğday yağı

Hindistan cevizi yağı

Not: Tüm bu uygulamalar öncesinde doktorunuzu durumdan haber ediniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın