Görüş Bildir
Haberler
Halkı Sokağa Çağırdı! Ordu, Paşinyan ve Hükümetinin İstifasını İstedi

Halkı Sokağa Çağırdı! Ordu, Paşinyan ve Hükümetinin İstifasını İstedi

Batuhan
25.02.2021 - 11:23

Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetine istifa etme çağrısı yaptı. Paşinyan yaptığı açıklamada, ülkede bir darbe girişimi yaşandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan'da eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmamıştı.

Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldı

Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldı

Ermenistan ordusunun açıklamasının ardından bir açıklama yapan Nikol Paşinyan, ülkede bir darbe girişimi yaşandığını söyledi.

Paşinyan, darbe girişimine karşı tüm destekçilerini sokağa çıkmaya çağırdı.

Paşinyan'ın, muhtıranın ardından Ermenistan Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanını görevden almadı

Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanını görevden almadı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamadı.

Sokakta hareketli dakikalar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan'da yaşanan istifa çağrısı ve Paşinyan'ın 'Bu bir darbe girişimidir' açıklamasından sonra sokaklarda hareketli dakikalar yaşanmaya başladı. Canlı yayına yansıyan görüntülerde sokaklara inen çok sayıda kişi ve gözaltı yapan polis memurları görülüyor.

Rusya: 'Anayasal çerçevenin dışına çıkılmamalı'

Rusya: 'Anayasal çerçevenin dışına çıkılmamalı'

Gelişmelere ilişkin Rusya'dan yapılan ilk açıklamadaysa itidal çağrısı geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ermenistan'da yaşanan gelişmelerden endişe duyduğu belirtilirken, 'Anayasal çerçevenin dışına çıkılmamalı' uyarısı geldi. Açıklamada, 'Ermenistan'da yaşananlar ülkenin iç işleri' ifadelerini kullandı.

'Hiçbir halükarda ülkemizi terk etmeyeceğiz'

'Hiçbir halükarda ülkemizi terk etmeyeceğiz'

Hükümet binası önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan destekçilerinin yanına giden ve onlarla konuşan Paşinyan, Ermenistan ordusunun halka ve başbakana bağlılığını koruduğunu belirterek 'Ermenistan'da gergin bir durum var ancak çatışma yaşanmayacağı konusunda mutabakat sağlamalıyız. İstifamın sorunun çözümü olduğundan emin değilim. Çözüm için birkaç seçenek sundum' dedi.

Ermenistan'da kardeşlik atmosferi olduğunu ancak bunun siyasi diyalog ve tartışmaların olmayacağı anlamına gelmediğini belirten Paşinyan, 'Ermenistan içinde düşmanımız yok. Sükünete davet ediyorum. Elbette durum gergin ancak bizim cepheleşmeye değil, konuşmaya ihtiyacımız var' diye konuştu.

Kendisi ve ailesinin ülkeden kaçacağı yönündeki iddialara da yanıt veren Paşinyan, 'Enformasyon terörüne alıştığınızı umuyorum. Uçağımın hazırlandığı ve ülkeden kaçmaya hazırlandığımız gibi çok sayıda söylenti yayıyorlar. Biz buradayız ve hiçbir halükarda ülkemizi terk etmeyeceğiz. Ailem burada' ifadelerini kullandı.

Muhaliflerle hükümet yanlıları arasında kavgalar başladı

Çavuşoğlu'ndan da açıklama geldi

Ermeni Genelkurmayı: "İstifa konusundaki tutumumuzu bir kez daha teyit ediyoruz"

Ermeni Genelkurmayı: "İstifa konusundaki tutumumuzu bir kez daha teyit ediyoruz"

Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı da Paşinyan ve hükümetinin istifası yönünde bir açıklama yaptıklarını doğrulayarak 'Bu sabah yayınlanan açıklama, herhangi bir kişinin baskısı altında yapılmadı. Bu, tek amaçları sorumluluk gerektiren bu dönemde vatanın kurtarılmasına hizmet etmek olan general ve subayların açık görüşü ve tutumudur. Bu tutumumuzu bir kez daha teyit ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Ayrıca bakınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
36
19
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hahahahaha cebrayile yol çekirdin ne oldu totoş paşinyan :D

Pasif Kullanıcı

Amerika'nın maşalığını layığı ile yapadığı içindir. İrezil sırtlan sürüleri.

Pasif Kullanıcı

Amerika'nın değil Rusya'nın. Ermenistan Rusya'ya çalışır, diaspora da Amerika ve Fransa'ya. Genelde birbirlerini de sevmezler bu yüzden. Yahudi diasporası çö... Devamını Gör

Lila Den

bəs nəə olduuuu Paşinyan? cəhənnəmə getdi? gorbagor oldu?🖕