Görüş Bildir
Haberler
Ermenistan'da Darbe Girişiminin Perde Arkası: 'Paşinyan'ın Açıklaması Rusya'yı Küplere Bindirdi'

Ermenistan'da Darbe Girişiminin Perde Arkası: 'Paşinyan'ın Açıklaması Rusya'yı Küplere Bindirdi'

Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı. Bunun üzerine Paşinyan olayı 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu. Hürriyet Gazetesi Moskova temsilcisi Nerdun Hacıoğlu 'Ermenistan Başbakanı Paşinyan Rus İskender füzelerinin aslında işe yaramadığını ilan etti. Bu tabii ki Rusya’yı küplere bindirdi. Bu açıklamaların ardından Ermenistan Genelkurmay Başkanı görevden alındı.'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Ermenistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı dahil bütün üst düzey komutanlar, Paşinyan’ın istifası için bildiri imzaladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırdı.

"Rusya küplere bindi"

"Rusya küplere bindi"

Hürriyet Gazetesi Moskova temsilcisi Nerdun Hacıoğlu da canlı yayında Ermenistan'da yaşananları değerlendirdi:

'Şimdi olaya biraz öncesine bakmak gerek bundan iki gün önce Ermenistan’daki Rus silahları ile ilgili bir tartışma başladı. 2016 yılında Ermenistan’ın Rusya’dan satın almış olduğu İskender füzeleri ile ilgili bu.

Bu füzeler taktik savunma sisteminin bir parçası ve oldukça etkin silahlar ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan Rus İskender füzelerinin aslında işe yaramadığını ilan etti. 45 günlük savaşta bunları kullandıklarını ancak verim alamadıklarını ve ancak yüzde 10’unun düştüğü noktada infilak ettiğini ilan etti. Bu tabii ki Rusya’yı küplere bindirdi. Bu açıklamaların ardından dün Ermenistan Genekurmay başkanı görevden alındı.'

"Rusya karar aşamasında"

"Rusya karar aşamasında"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin 44 günlük Karabağ savaşını sonlandırmak için Paşinyan ile anlaşma altına imzaladığını hatırlatan Hacıoğlu, şunları kaydetti:

'Dolayısıyla Paşinyan o anlaşmanın revize edilmemesi ve gözden geçirilmemesinin Ermenistan’daki hala garantörü Paşinyan. Rusya’nın bu noktada çok hassas davranarak Paşinyan’ı acaba harcamaya hazır mıyım hazır değil miyim sorusuna kendisinin yanıt vermesi gerek. Çünkü diğer taraftan Paşinyan anlaşmanın garantörü aynı zamanda dolaysıyla Rusya’nın karar aşamasında olması lazım şu anda.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

rus silah sistemlerinin etkinliginden hep suphe duymusumdur. kagit uzerinde mukemmel gozukuyorlar ama yeni nesil silahlarinin neredeyse hic biri bir savas, c... Devamını Gör