Görüş Bildir
Haberler
Hakkari ve Batman'da Kayyum Gerginliği

Hakkari ve Batman'da Kayyum Gerginliği

Batuhan
11.09.2016 - 15:14

Hakkâri'de belediyeye kayyum atanmasının ardından, belediye önünde toplananlar dağılmayınca polis müdahale etti. Olaylar sırasında 4 kişi gözaltına alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkâri'de Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin 'öz yönetim' açıklamasına katılmaları nedeniyle geçen yıl Ağustos ayında tutuklanmalarının ardından Belediye Meclis üyelerinin seçtiği Eş Belediye Başkanları Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, polisin belediyeye Vali Yardımcısı Cüneyt Epçim'in kayyum atandığını haber vermesi üzerine Bulvar Caddesi'ndeki binaya gitti. Ancak eş başkanlar içeriye alınmadı. Bunun üzerine Yıldız ve Alkan belediye binasının önünde beklemeye başladı. Ardından partililer de çevrede toplandı.

4 kişi gözaltına alındı

4 kişi gözaltına alındı

Belediye çevresinde önlem alan polis, toplanan grubun dağılmasını istedi. Kalabalık dağılmayınca, basınçlı suyla gruba müdahale edildi. Çıkan olaylar sırasında 4 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da belediye binasına gitti. Belediye binasına bu sırada Türk bayrağı asıldı.

"Halkın iradesine darbe"

"Halkın iradesine darbe"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin öz yönetim açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanmalarından sonra yerine gelen eş başkanlardan Fatma Yıldız, bunun halkın iradesine yapılmış bir darbe olduğunu savundu. Yıldız, 'Sabah arkadaşlarımızın bizi aramasından sonra belediyeye geldim. Belediyeye bir vali yardımcısı atamışlar. Bize şunu söylüyorlar; 'Milletvekili de olsanız, belediye başkanı da olsanız biz tanımıyoruz' diyorlar. Bu halkın iradesini tanımıyorlar. Bu iradeye yapılmış bir darbedir' dedi.

Batman'da da gerginlik

Batman'da da belediye başkanlığına Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy getirilirken, kararı protesto için aralarında HDP Batman milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran'ın da olduğu bir grup, belediye önünde toplandı.

Güvenlik güçlerinin ikazlarına rağmen dağılmayan gruptan bazı kişiler, güvenlik güçlerine taş attı. Bunun üzerine polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği gruptakiler ara sokaklara kaçtı.

Belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, belediye çevresinde bekliyor.

DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
44
20
18
15
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Volkan Bey

darısı diğer belediyelerin başına

khanender

sikerler öyle halkın, öyle iradesini onedio. bey/hanim