Görüş Bildir
Haberler
28 Belediyeye Kayyum Atandı

etiket 28 Belediyeye Kayyum Atandı

Batuhan
11.09.2016 - 09:27 Son Güncelleme: 11.09.2016 - 17:48

Yurt genelinde 2'si il, 24'ü ilçe ve 2'si de belde olmak üzere 28 belediyeye kayyum atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi. 

Bu kişiler sabah 09.00 itibariyle görevlerine başladı.

Kayyum atanan belediyeler

Kayyum atanan belediyeler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cuma günü, 15 gün içerisinde 28 belediyeye kayyum atanacağını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Demokrasi ve hukuk devleti anlayışında millet iradesinin yerel yönetimlere yansıması esastır. Ancak belediyeler; vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asli görevidir. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle oluşan kaynaklar ve verdiği oyla oluşan siyasi irade, terör örgütlerine devşirilemez.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Seçimle iş başına gelip, milletin hür iradesini suç işlemek için kullanmanın meşruiyeti yoktur. Elbette hiçbir hukuk düzeni hakların açıkça kötüye kullanılmasını korumaz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü işletmek devletin görevidir. Milletin beklediği de budur.

Terör örgütleri karşısında ülkenin birlik ve beraberliğini, milletin ferasetiyle, işleyen demokrasi, işleyen hukuk ve işleyen devlet tesis edecektir. Bu işleyişi sağlamayı teminen, görevlendirme yapılan belediyelerde, kaynaklar terör örgütlerine değil o yörede yaşayan vatandaşlarımıza sunulacağı için, hizmetler en iyi şekilde yürütülecektir.

Kanun hükmünde kararname gereği söz konusu 28 belediye başkanlığına görevlendirilen kişiler, bu sabah saat 09.00 itibarıyla görevlerine başlamıştır.'

Öte yandan, görevden alınanlar arasında AK Parti'den seçilen üç, MHP'den seçilen bir belediye başkanı olduğu öğrenildi.

Bakan Bozdağ: Seçilmiş olmak suç işleme hak ve yetkisi vermez

Bakan Bozdağ: Seçilmiş olmak suç işleme hak ve yetkisi vermez

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Belediyelere yapılan görevlendirme, demokratik hukuk devletine sahip çıkmaktır. Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez' dedi.

Bozdağ, demokratik hukuk devletinde, seçimle işbaşına getirilen belediye başkanları ve meclis üyelerinin vazifelerini kanunlara uygun yapmak zorunda olduğuna dikkati çekti.

Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: 

'Belediye başkanları/meclis üyeleri, halka hizmet için gönderilen paraları terör örgütüne aktararak terörü finanse ederse, belediyenin araçlarını, ekipmanlarını ve imkanlarını terör örgütünün eylemlerinde kullandırırlarsa, demokratik meşruiyetlerini kaybederler. Hiçbir demokratik hukuk devleti, belediye başkanları ve meclis üyelerinin belediye gelirlerini terör örgütüne aktarıp terörün finansmanını yapmasına, terör örgütünün eylemlerinde belediye araçları,ekipleri ve imkanlarının kullandırmasına izin vermez/veremez.

Bu nedenle belediyelere kayyum atanması; milletin iradesine, milletin hukukuna, demokrasiye; kısaca demokratik hukuk devletine sahip çıkmaktır; belediyenin imkanlarının yasadışı yollarla teröre ve terör örgütlerine aktarılarak terör örgütünün finansmanına engel olmaktır; belediyenin araçlarının, ekipmanlarının ve diğer imkanlarının terör örgütünün eylemlerinde kullanılmasına izin vermemektir.

Seçilmiş olmak,seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez. Hiçkimse, bunlar seçilmiş, suç olsun olmasın dilediklerini yapabilir diyemez. Türkiye, terörle etkin ve kararlı mücadelesini, hukuk içinde ve hukuka uygun biçimde bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir.'

HDP'den tepki

HDP'den tepki

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, düzenlemenin Anayasa'nın birçok maddesine, uluslararası anlaşmalara, evrensel hukuka ve temel insan haklarına aykırı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin seçmen iradesini yok saydığı, seçilmiş yerel yöneticileri ve kurulları işlevsiz kıldığı savunulan açıklamada, 'İktidar, 15 Temmuz’u fırsat bilerek, attığı bu vahim adımdan bir an önce vazgeçmelidir' denildi.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
132
74
50
28
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Kayyum atanan bölgelere bakarsanız ya oralarda barikat kuruldu ya hendek kazıldı ya da bombalı saldırı yapıldı...Geç kalındı ama sonunda alınmış bir karar.

Burak Gündoğdu

Süleyman Soylu'da iş var. Efkan Ala yetersizdi

Pasif Kullanıcı

Yav siz salak mısınız kardeşim ? İkiside Cumhurbaşkanı ne derse onu yapıyor. Ulan nasıl bi zeka seviyesi bu :(

isyankar

suruç patlaması ile başlayan sürecin başında olması gereken hareketken bu günler beklenmiştir. yine de milletimize hayırlı olsun.