Görüş Bildir
Haberler
'15 Gün İçinde 28 Belediyeye Kayyum Atanacak'

'15 Gün İçinde 28 Belediyeye Kayyum Atanacak'

Deniz Gök
09.09.2016 - 18:21 Son Güncelleme: 09.09.2016 - 21:30

Yerel yönetimler içerisinde 'teröre destek veren bir anlayış' ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu belediyeye kayyum atanacağı sinyalini “28 belediyenin yönetimi 15 gün içinde Kandil’den milletin iradesine geçecek” sözleriyle verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle belediyelere el koyma yetkinini verildiğini aktaran Bakan Soylu, '15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi teröristlerde değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil'in talimatıyla değil şu ay yıldızlı bayrağı kendi gönlüne sindirmiş insanların yönetimiyle devam edecektir.' dedi.

Bu ay başında çıkan 672 sayılı KHK ile valilere kayyum atama yetkisi verilmişti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yürürlüğe giren 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de “Belediye ve bağlı idarelerin terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağladığı gerekçesiyle valilik tarafından belediye veya bağlı idare taşınırlarına, bölgenin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulabilecek” ifadesi yer alıyordu.

Diyarbakır'daki kayyum iddiaları yalanlanmıştı

Diyarbakır'daki kayyum iddiaları yalanlanmıştı

Dün Diyarbakır'ın Merkez Sur ve Silvan ilçelerine kayyum atandığı haberleri çıkmış, ancak bu haberler Diyarbakır Valiliği'nce yalanlanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş'tan yerel seçim çağrısı

Demirtaş'tan yerel seçim çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili KHK için 'Anayasaya aykırı bir şekilde belediyelere el koyacağız diyorlar… Burdan içeri giren kayyumu tanımayın. 'Seçilmişlerin dışındakini tanımıyoruz' deyin. Yüzüne bakmayın, selam bile vermeyin. Emirlerini dinlemeyin' demişti.

Demirtaş, hükümete kayyum atanmak istenen belediyelerde yerel seçime gidilmesi çağrısını yapmıştı.

İçişleri Bakanı Soylu ise bugünkü konuşmasında, Demirtaş'ın 'Kayyumu tanımayın' çağrısına tepki göstererek 'Ya herro ya merro, devletin gücünü anlamayanlara gerekli cevabı vereceğiz' diyerek yanıt verdi.

Ajanslar ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
57
28
15
9
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buğra

sen belediyenin iş makınalarıyla sokakları kazarsan olacağı bu al sana öz yönetim

nordicblue

Biraz geç alınmış bi karar ama kesinlikle gerekliydi.

coolman

gitti belediyeler :) şimdi selocan düşünsün :)