Görüş Bildir
Haberler
Hakkari, Şırnak ve Kuzey Irak'tan Acı Haber: 3 Şehit

Hakkari, Şırnak ve Kuzey Irak'tan Acı Haber: 3 Şehit

Ulaş
26.03.2016 - 09:15 Son Güncelleme: 26.03.2016 - 17:14

Bugün Hakkari, Şırnak ve Kuzey Irak'tan 3 şehit haberi geldi. Sabah saatlerinde Hakkari Yüksekova'da bir polisin şehit olduğu bir polisin de yaralandığı bildirilmişti. Ardından Şırnak'ta çıkan çatışmalarda bir korucunun şehit olduğu haberi geldi. Son acı haber de sınır dışından, Kuzey Irak'tan geldi. Genelkurmay, Türk askerinin de konuşlu olduğu  Kuzey Irak'taki Gedu Üs Bölgesi'ne IŞİD'in attığı Katyuşa füzesi nedeniyle 1 askerin şehit olduğunu bir askerin de yaralandığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyon sürdürülürken dün akşam Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı.

Olayla ilgili henüz açıklama yapılmadı. Şehit polis için bu sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı filoda uğurlama töreni düzenlenecek.

TSK: 1 korucumuz şehit oldu

TSK: 1 korucumuz şehit oldu

TSK tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

26 Mart 2016 tarihinde saat 02.10’da, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman korucumuz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kuzey Irak'ta bir asker şehit

Kuzey Irak'ta bir asker şehit

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay, Kuzey Irak'ta Türk askerinin de konuşlu olduğu Gedu Üs Bölgesi'ne IŞİD'in attığı Katyuşka füzesi nedeniyle 1 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

'26 Mart 2016 tarihinde; Irak Kuzeyinde DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmüştür.

Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımız helikopterle Türkiye’ye tahliye edilmiştir. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi'nde devam edilmektedir.

Bölgede tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedefleri ateş altına alınmıştır.'

TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deli-sabit

Aklıma Yakup Kadri'nin "Sodom ve Gomore" si geldi. Ülkenin bir tarafında "vatan, sınır, namus" ve diğer tüm millî değerler için görev yapan, can veren fedakâ... Devamını Gör

Semanur Fidan

şimdi ki zamanı anlatmış işte

Serdar Barışan

Kim kimi sikiyor belli değil amk kafamız iyice karıştı. İşid piçlerinin elinde katyuşa füzelerinin ne işi var amk? Neyse inşallah Beşiktaş şampiyon olur.

Michael Faraday

Allah şehidin edebiyatçısından değil yoldaşından eylesin..