Görüş Bildir
Haberler
Hafızanızı Tazeleyelim: Oyun Dünyasının En Popüler Serilerinden Far Cry'ın Tüm Oyunlarını Özetledik

Hafızanızı Tazeleyelim: Oyun Dünyasının En Popüler Serilerinden Far Cry'ın Tüm Oyunlarını Özetledik

Ubisoft'un 2004 yılında ilk halkasını piyasaya sürdüğü Far Cry serisi yaklaşık 18 yıldır yolculuğuna devam ediyor. Açık dünyada aksiyonun bir an olsun bile kesilmediği hikayeler sunan Far Cry, her oyunda oynanış bileşenlerinin genel olarak benzerlik gösterdiği fakat senaryoların değiştiği bir formülü benimsiyor.

Bu listede Far Cry oyunlarının hikayelerini özetledik, hafızanızı tazeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Far Cry

1. Far Cry

Crytek tarafından geliştirilen ilk Far Cry oyunu 2004 yılında çıkış yaptı. Serinin ilk oyunu CryEngine ile geliştirilmiş ve Ubisoft ile Crytek iş birliğiyle piyasaya sürüldü.

Micronesia'da geçen oyunda oyuncular eski özel kuvvetler birimi üyesi Jack Carver'a hayat verir ve adada gizli bir göreve atılır. Başta bir kurtarma görevi olarak başlayan Far Cry'ın hikayesi çok daha büyük gizemlerin çözüldüğü aksiyon dolu bir maceraya evrilir.

2. Far Cry 2

2. Far Cry 2

Oyuncular Far Cry 2'de savaşın böldüğü ve hastalığın mesken tuttuğu bir Afrika ülkesine gidiyor. Kurşunların ve patlamaların bir an olsun bitmediği bu memlekette oyuncular savaştan para kazanan yuvasız hainlerin sonunu getirmekle görevlendiriliyor. 

Halk iç savaştan kırılırken savaşın ateşini korlayan silah kaçakçıları Far Cry 2'de yegane hedefimiz oluyor.

3. Far Cry 3

3. Far Cry 3

Oyuncular Far Cry serisinin temelini atan oynanış mekanikleriyle Far Cry 3'te tanıştı. Fransa merkezli geliştirici Ubisoft da açık dünya tasarımı, çatışma mekanikleri ve ikonik karakterleriyle nefis bir işe imza attı.

Far Cry 3'te oyuncular arkadaşlarıyla beraber Rook Adası'na tatile giden Jason Brody'e hayat veriyor. Tropikal bir tatil yaşamak isteyen arkadaş grubu korsanların eline düşünce Jason Brody dönüşmek istemeyeceği birine dönüşerek adalı korsanlara ve liderleri Vaas'a karşı aksiyon dolu bir savaş veriyor.

4. Far Cry 3: Blood Dragon

4. Far Cry 3: Blood Dragon

Far Cry 3: Blood Dragon serinin üçüncü halkasının oynanış bileşenlerini temel alıyor ve oyuncuları post-nükleer bir Amerika Birleşik Devletleri'ne götürüyor. Oyuncuların Rex Colt adında bir siberkomandoya hayat verdiği yapım ağızlarından lazer püsküren ejderlere karşı savaşılan kaotik bir ortam vadediyor. 

Oyuncular mizah seviyesi pek yüksek olan komando Rex Colt olarak hain General Sloan'un birliklerini karşılarına alıyor ve synthwave parçalar eşliğinde müthiş bir maceraya şahit oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Far Cry 4

5. Far Cry 4

Far Cry 4 ile oyuncular Kyrat adındaki mistik bir memlekete yolculuk ediyor. Ülkenin diktatörü Pagan Min'in oğlu Ajay Ghale'ye hayat verdiğimiz yapım, tamamen masumane bir niyetle başlayan yolculuğun devrim mücadelesine dönüşmesini konu alıyor. 

Annemizin küllerini savurmak için geldiğimiz Kyrat'da devrimin önderi oluyor ve memleketi Pagan Min'in demir ökçesinden kurtarmayı amaç ediniyoruz.

6. Far Cry Primal

6. Far Cry Primal

Far Cry Primal alıştığımız Far Cry formülünü milattan öncesine götürüyor. Oyuncuların Takkar adındaki bir kabile üyesine hayat verdiği yapımda düşman kabileye karşı mücadele etmek ve Wenja kabilesi için intikam almak da yegane hedefler haline geliyor. Ateşli silahlar yerine yay, mızrak ve ok Far Cry Primal bünyesinde kendine yer buluyor.

7. Far Cry 5

7. Far Cry 5

Far Cry 5 ise serinin en ilginç kötü karakterlerinden birini karşımıza çıkarıyor. Joseph Seed adındaki bir tarikat liderinin ve yoldan çıkmış müritlerin mesken tuttuğu Hope County'e yolculuk ediyor, kendilerine Eden's Gate takipçileri adını veren tarikat üyelerine karşı mücadele ediyoruz. 

Kasabanın çeşitli bölgelerini kontrol eden Seed kardeşlere karşı savaşırken yobaz takipçilerini de gerçeğin kurşunlarıyla tanıştırıyoruz.

8. Far Cry New Dawn

8. Far Cry New Dawn

Far Cry serisinin çok ses getiremeyen üyesi Far Cry New Dawn serinin 5.oyunundan sonrasını konu alıyor. Hope County'e bir kez daha kapı açan oyunda oyuncular rave kültürüyle adeta özdeşleşmiş istilacı çete üyelerine karşı savaşıyor. 

Bir dönem Joseph Seed ve tarikatı hükmü altına giren güzide kasaba bu kez sosyopat iki kız kardeş tarafından yönetiliyor.

9. Far Cry 6

9. Far Cry 6

Serinin en yeni halkası olan Far Cry 6 ise devrim ateşinin buram buram yandığı hikayesiyle öne çıkıyor. Oyuncuların Dani Rojas adlı bir devrim savaşçısını canlandırdığı yapımda ünlü aktör Giancarlo Esposito da Diktatör Anton Castillo'ya hayat veriyor. 

Oyuncuların zamanın içerisinde kilitlenmiş bir ülke olan Yara'yı Castillo'nun kızıl pençesinden kurtarması ve kendilerine Libertad diyen birliklere yardım etmesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hasan aga

far cry 3 ten sonra tekrara binen ve kendini yenileyemeyen bir oyun.

irem

En sevdigim oyun serisi olabilir.

Morgoth Bauglir

Tüm herkes Far Cry 3 çok iyi diyor. Hakkını yemeyelim gerçekten harika bir oyun fakat aralarında en farklısı Far Cry 4-primal ve 5'tir. Far Cry 4'te bir kötü... Devamını Gör

Morgoth Bauglir

Far Cry Primal'in neden farklı olduğunu anlatmama zaten gerek yok, harika manzaraları var. Far Cry 4 haritasını kullanıyor zaten, sadece her yer karlı değil.