Görüş Bildir
Haberler
Güzel Olayım Derken Dedikodu Malzemesi Olmayın! İşte Dudak Türüne Göre Doğru Makyaj Teknikleri

Güzel Olayım Derken Dedikodu Malzemesi Olmayın! İşte Dudak Türüne Göre Doğru Makyaj Teknikleri

R.G.
09.12.2020 - 15:32

Yüzün canlı ve sağlıklı görünmesi makyaj rutininin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan rujları sıklıkla kullanırız. Makyaj yapmaya vakit bulamadığınız günlerde bile bir ruj sürüp çıkarak harika gözükmek mümkün. Parlak, mat, gloss ya da likit birçok renkte ve yapıda olan rujların hangisi sizin dudaklarınıza uygun, biliyor musunuz? Dudak yapınıza uygun dudak makyajını öğrenmek için yazımıza göz atmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce dudaklarınız varsa mat rujlardan uzak durun

İnce dudaklarınız varsa mat rujlardan uzak durun

Mat rujlar son zamanlarda oldukça trend. Ancak mat rujlar, dudakları sıkı bir şekilde sarar ve küçük gözükmelerine neden olabilir. Ayrıca ince dudaklara sahipseniz çok koyu renkli rujlar dudaklarınızı daha da ince gösterir.

İnce dudaklar için öneriler

İnce dudaklar için öneriler

Eğer ince dudaklara sahipseniz açık renkli, nude tonlar ile dudaklarınızda daha dolgun ve kalın bir görünüm elde edebilirsiniz. Şeffaf parlatıcılar ve şeftali renkli lip glosslar da parlaklıklarından dolayı çevredeki ışığı yansıtarak dudaklarınızın daha dolgun gözükmesini sağlar. Şeffaf parlatıcıları ve lip glossları nemlendirdiğiniz dudaklarınıza uygulayabilir veya sevdiğiniz rujunuzun üzerine sürerek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise üst ve alt dudak çizginize dudaklarınız veya süreceğiniz ruj ile aynı renk bir dudak kalemi uygulamak. Dudak kalemi daha dolgun ve şekilli bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Ancak dudak kalemini abartarak yapay bir görünüme neden olmamaya dikkat edin.

Ayrıca üst dudak uçlarına ve alt dudak kenarlarına aydınlatıcı sürerek dudaklarınıza derinlik kazandırabilir ve dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kalın dudaklara sahipseniz abartıdan uzaklaşın

Kalın dudaklara sahipseniz abartıdan uzaklaşın

Kalın dudaklar birçok kadının hayali. Ancak yanlış uygulamalar kalın dudaklarınızı daha da dolgun göstererek yapay bir görünüme sebep olabilir veya tüm odağı dudaklarınıza çekebilir. Bu yüzden çok kalın dudaklarınız olduğunu düşünüyorsanız parlatıcıdan uzak durmak yararınıza olacaktır.

Dolgun dudaklar için öneriler

Dolgun dudaklar için öneriler

Dolgun dudaklara sahipseniz mat ve likit rujlar ile güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca bordo, kırmızı gibi riskli renkler de dolgun dudaklarınıza oldukça yakışır.

Nude renkleri kullanmak istiyorsanız rujun üzerine hafif bir transparan pudra uygulayıp matlaştırarak doğal ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Orantısız dudaklara sahipseniz...

Orantısız dudaklara sahipseniz...

Eğer üst ve alt dudaklarınızın orantısız olduğunu düşünüyorsanız doğru makyaj ile orantılı bir görünüm elde etmek mümkün. Daha ince bulduğunuz dudağınıza kalem uygulayabilir veya daha kalın bulduğunuz dudağınıza bir ton koyu bir ruj sürerek dengeyi sağlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
24
7
7
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilan Bayram

Dudaklarım çok ince olduğu için ruj sürdüğümde annesinin makyaj çantasını yüzüne bocalayan 6 yaşındaki kız çocuklarına dönüyorum. O yüzden dudak kalemi kulla... Devamını Gör