Görüş Bildir
Haberler
Ayşe Teyze'nin Yıllardır Sakladığı Sır Ortaya Çıktı! İşte Aspirinle Çamaşır Beyazlatma Yöntemi!

Ayşe Teyze'nin Yıllardır Sakladığı Sır Ortaya Çıktı! İşte Aspirinle Çamaşır Beyazlatma Yöntemi!

R.G.
09.12.2020 - 15:37

Beyaz çamaşırı yıkamak kimi zaman dert olabiliyor. Sırf bu yüzden beyaz giymekten çekinen insanlar var! Çünkü beyazlar doğru yıkanmadığı zaman gül gibi sararıp soluyor! Üstüne bir de zor temizlenen bir şey dökülürse, o beyaz kıyafet artık çöp olmuş gibi düşünülüyor. Oysaki beyazları sakız gibi yapmak sandığınız kadar zor değil. Her evde bulunan birkaç aspirin tabletiyle beyazları ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk adım: Çamaşırları aspirinle baş başa bırakın!

İlk adım: Çamaşırları aspirinle baş başa bırakın!

Solmuş beyazları ilk günkü neşesine kavuşturmak için yapmanız gereken ilk şey, çamaşırları bir gece boyunca aspirinli suda bekletmek.

  • 5 - 6 adet aspirini yaklaşık 2 litre suda eritin.

  • Beyazlatmak istediğiniz çamaşırları hazırladığınız karışıma batırın. Ama bu noktada tüm çamaşırların aspirinli suya girdiğinden emin olun. Eğer miktar yeterli değilse ölçüyü artırabilirsiniz.

Aspirinle buluşan çamaşırları en az 8 saat bekletin. Aslında en iyisi çamaşırları gece suya koyup sabaha kadar bırakmak.

İkinci aşamada çamaşır makinesinden yardım alın

İkinci aşamada çamaşır makinesinden yardım alın

Gece boyu aspirinli suda bekleyen çamaşırları elinize aldığınızda büyük bir fark olduğunu göreceksiniz. Sararmış kısımların ve lekelerin çıktığını görünce sevinç çığlıkları bile atabilirsiniz! Oysaki işimiz daha bitmedi! Sizleri çok daha güzel sürprizler bekliyor!

  • Suda beklettiğiniz çamaşırları hafifçe sıkın ve çamaşır makinesinin içine alın.

  • Ardından makineyi çamaşırların tipine uygun bir programda çalıştırın.

  • Yıkama bittiğinde çamaşırların kurumasını bekleyin ve ışıltıyı kendi gözlerinizle görün!

Ayrıca bu aşamada dilerseniz deterjan gözüne birkaç adet aspirin katabilirsiniz. Şart değil. Ama zorlu lekeler varsa yıkama aşamasında da aspirin kullanmak faydalı olacaktır.

Lekelerde savaşta her zaman aspirinden yararlanabilirsiniz!

Lekelerde savaşta her zaman aspirinden yararlanabilirsiniz!

Aspirin, zorlu lekelerin çıkarılması konusunda bir uzman! Üzerinize dökülen şekerli çayı, vişne suyunu ya da kıyafetinize bulaşan kan lekesini nasıl çıkaracağınızı düşünüyorsanız aspirinle tanışmanızı öneririz!

  • Kan lekesi olan çamaşırları soğuk suda erittiğiniz aspirin sayesinde temizleyebilirsiniz. Çamaşırı karışımda birkaç saat bekletmek yeterli olur. Fakat dikkat edin, su kesinlikle sıcak olmasın.

  • Kurumuş lekelerde ise aspirini ezerek kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kuruyan lekenin üzerine birkaç tablet aspirinin tozunu sürmek ve beklemek. Sonrasında biraz elde çitilemeniz yeterli. Son aşamada lekeli kıyafeti çamaşır makinesinde yıkayarak tertemiz yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın