Görüş Bildir
Haberler
Güzel Bacaklara Sahip Olmak İsteyen Herkesin Dikkat Etmesi Gereken Bacak Bakımıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Güzel Bacaklara Sahip Olmak İsteyen Herkesin Dikkat Etmesi Gereken Bacak Bakımıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

luna
19.12.2021 - 10:30

Bacaklar birçok insanın önem verdiği bir uzuv olması nedeniyle bacaklar için yapılan yatırımlar da haliyle bir o kadar fazla oluyor. Peelingden kremlere, yağlardan keselere aklınıza gelebilecek birçok şey mevcut. Tabii bunun yanında düzgün bir uyku, beslenme ve spor rutinin de olması bacakların bakımlı olması ve görünmesi için elzem bir husus. Peki güzel bacaklara sahip olmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

İşte güzel bacaklara sahip olmak isteyen herkesin dikkat etmesi gereken bacak bakımı ile ilgili bilmeniz gerekenler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru fırçalama yapın.

Son yıllarda oldukça sık kullanılan bu yöntem bir yandan bireylerin bacaklarındaki batıklardan kurtulmasını sağlarken bir yandan da vücuttaki kan dolaşımını arttırarak dolaşım sistemini canlandırmaktadır.

2. Vücut peelingi uygulayın.

2. Vücut peelingi uygulayın.

İlk ve öz amacı bireyin vücudundaki ölü derileri arındırmak olan peeling adeta yeni bir bacak çiftine kavuşmanızı sağlamaktadır. Peeling yaptıktan sonra kavuşacağınız ekstra yumuşak ve pürüzsüz yapı kalıcı olmasa da düzenli uyguladığınızda hem uzun vadede etkili olacak bir yöntem hem de kişinin üzerinde bıraktığı etkisi azımsanamayacak kadar büyük!

Vücut peelinglerini buradan inceleyebilirsiniz.

3. Batıklardan kurtulabileceğiniz formülasyona sahip ürünleri kullanın.

Çoğu zaman bacaklarımızdaki kılları almak için uyguladığımız jilet, ağda ya da epilasyon gibi uygulamalar sonucunda bacaklarımızda kızarmalar, inflamasyonlar, batıklar oluşmaktadır. Ama unutmayın ki, sorun varsa çözüm de var! 

Bu kızarma ya da batıkları önleyici birtakım formülasyonlar ya da maddeler bulunmaktadır. Örneğin çay ağacı özlü ya da lekelenmeyi önleyici glikolik asitli formüllerle bacaklarınızdaki istemediğiniz pürüzlerden arınabilirsiniz.

4. Vücut yağlarıyla masaj yapın.

4. Vücut yağlarıyla masaj yapın.

Yaraları iyileştiren kantaron, cildi nemlendirirken ağrıları hafifleten badem, selülitlerin azalmasına ve yok olmasını sağlayan yosun yağı ve daha birçok yağ, bacaklarınızın çeşitli ihtiyaçlarını karşılarken daha da bakımlı ve iyi görünmesini sağlayacak!

Sizin için vücut yağlarını buraya ekledim.

5. Vücudunuza kese yapın.

5. Vücudunuza kese yapın.

Vücuda peeling etkisi yapan oldukça etkili ve belki biraz da daha sağlıklı bir yöntem olan keseleme geçmişten günümüze birçok bireyin yaptığı ve iyi sonuç aldığı bir uygulamadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çatlak ve selülit önleyici kremler kullanın.

Bacaklara gereken zamanda uygun miktarda yapılmayan uygulamalar ya da yatkınlığa bağlı olarak oluşan çatlaklar veya selülitler için genelde kalıcı bir çözüm sağlanamamaktadır. Ancak azaltmasını ve daha fazla olmasını engellemek için çatlak ve selülit önleyici kremler kullanabilirsiniz.

7. Cildinize uygun nemlendirici seçin.

7. Cildinize uygun nemlendirici seçin.

Her insanın vücudunda bulunan elektrolit, vitamin, mineral oranı oldukça farklılık göstermektedir. Bu farklılık nemlendirici seçimlerinde de oldukça büyük bir etkiye sahiptir. 

Bacaklar daha kuru ya da mat olabildiği için ya da daha farklı tipte olabildiğinden dolayı bacaklarınızın ihtiyacına karşılık daha katı ya da sıvı formülasyonlardaki veya içeriğinde yer alan maddelere göre seçebilirsiniz.

8. Vücudunuz için gerekli su miktarını tüketin.

Nerdeyse herkesin bildiği ama garip bir şekilde şu veya bu şekilde unuttuğu ya da takip edemediği bir yöntem olan su tüketimi bacaklarımızın yanı sıra vücudumuz ve sağlığımız için oldukça önemli bir maddedir.

Su tüketimi için oluşturulan uygulamaları ya da kendinize çeşitli şekillerde hatırlatıcı notlar koyarak su tüketiminizi sizin için gereken seviyede tutabilirsiniz.

9. Egzersiz yapın.

9. Egzersiz yapın.

'Aa biz bilmiyorduk, çok sağ ol!' demeden önce en son ne zaman egzersiz yaptığınızı durup bir düşünün. Eğer yakın bir zamandaysa ve bu düzenli bir programınızın parçasıysa sizin için çok iyi! 

Çünkü bacaklarının daha güzel ve bakımlı olmasını isteyen çoğu insanın en az su içmek kadar önemli olan bu maddeyi uygulaması bacaklarda yaşanabilecek veya yaşanmış problemleri önemli ölçüde azaltmaktadır.

10. Güneş kremi kullanın.

10. Güneş kremi kullanın.

Güneşten etkilenen sadece yüzümüz olmadığı için bacaklarınızı güneşin vücudunuz için zararlı ışınlarından korumak için uygun bir güneş kremi edinmeniz bacaklarınızın bakımı için önemli bir rol oynuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sağlıklı beslenin.

Damarlarınızın güzelliği sadece bacakların değil tüm vücudun güzelliğini sağlamaktadır. Damarlarınızın güzelliği de sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmekten geçiyor. E daha ne olsun bir taşla sayamayacağınız kadar kuş vuruyorsunuz!

12. Bacaklarınızı günde 5-10 dakika havaya kaldırın.

12. Bacaklarınızı günde 5-10 dakika havaya kaldırın.

Damarlı ve şiş bir görünümün oluşmaması için en etkili yöntemlerden birisi olan ayakları havaya kaldırma hareketini bir duvar yardımıyla daha kolay yapabileceğiniz gibi herhangi bir zemine sırt üstü yatarken de gerçekleştirebilirsiniz. Bu hareket basit olmasının yanında oldukça da etkili bir harekettir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın