Görüş Bildir
Haberler
Yaşayan En Zeki İnsanlardan Olan Stephen Hawking'den Alıntılanmış 11 Söz

etiket Yaşayan En Zeki İnsanlardan Olan Stephen Hawking'den Alıntılanmış 11 Söz

idioteque
28.02.2015 - 11:03 Son Güncelleme: 28.02.2015 - 12:20

21 yaşında Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) tanısı konuluğunda, doktorlar Stephen Hawking'in yalnızca birkaç sene yaşayabileceğini düşünüyorlardı. Fakat teorik fizikçi Stephen Hawking, bu iddiayı boşa çıkardı. Kendisi şu an 73 yaşında. Bunun yanında, hayatının konu edildiği Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) isimli filmde kendisini canlandıran Eddie Redmayne 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü. Günümüz bilim dünyasına damga vurmuş bu bilim dehası Stephen Hawking'in sözlerini paylaşacağız sizlerle.

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/32149/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Okul Hayatı

1. Okul Hayatı

Okulda ortalamayı geçemeyen bir öğrenciydim. Çok zeki öğrencilerin olduğu bir sınıftı. Ödevlerim düzensizdi ve öğretmenlerim el yazımdan şikayetçilerdi. Ama sınıf arkadaşlarım herhalde benden daha iyi şeyler çıkacağını ön görerek,  bana 'Einstein' lakabını takmışlardı. 12 yaşımdayken, bir arkadaşım başka bir arkadaşımla 'benim hiçbir yere gelemeyeceğim' üzerine bir çanta dolusu şekerine iddiaya girmişlerdi. İddianın sonucunu bilmiyorum.. Neye göre karar vereceğiz ki?

— 'My Brief History' konuşmasından, 2010.

2. Uzaylılar

2. Uzaylılar

Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse sonuç; Kolomb Amerika'ya ilk ayak bastığında Yerli Amerikalıların durumu nasılsa, bizim de durumumuz öyle olur. Bu yüzden istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için, kendimizi daima geliştirmeliyiz.

— 'Into the Universe with Stephen Hawking' belgeselinden, 2010.

3. Bilimsel Bir Buluşta Aydınlanma Anı Hakkında

3. Bilimsel Bir Buluşta Aydınlanma Anı Hakkında

Seksle kıyaslayamam ama sanırım bunun orgazmı daha uzun sürüyor.

— Arizona Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmadan, Nisan 2011.

4. Engellilik

4. Engellilik

Engelli bir bireyseniz, büyük ihtimalle bu sizin suçunuz değildir fakat insanlardan acıma beklemenin ya da dünyayı suçlamanın bir yararı da yoktur. Olumlu bir tavır takınmalı ve içinde bulunduğunuz durumu en iyiye döndürmeyi bilmelisin. Fiziksel bir engeliniz varsa, bunu psikolojik bir engele dönüştürmeyin. Bana göre, fiziksel engelli biri, kendisine fazla engel teşkil etmeyecek fiziksel aktivitelere yönelmeli. Sanırım, Paralimpik Olimpiyat Oyunları pek ilgimi çekmiyor. Bana söylemesi kolay, çünkü atletizm oldum olası ilgimi çekmemiştir. Diğer yandan bilim, engelli insanlar için çalışabilecekleri uygun bir alan. Çünkü olayın çoğu zihinde bitiyor. Elbette, deneysel çalışmalar biraz problem çıkartabilir ama, teorik düşünmek de oldukça ideal. Benim engellerim, çalışma alanım olan teorik fizikte bana büyük bir sorun teşkil etmiyor. Aslına bakarsanız bana faydaları da dokundu. Derslerden ve yönetimsel işlerden muafım. Engellilik hayatım boyunca karımdan, çocuklarımdan, iş arkadaşlarımdan, öğrencilerimden aldığım yardımı es geçemem. İnsanların size yardım etmeye hazır olduklarını anladım. Yeter ki, yardımlarının işe yarayacağına dair bir şeyler gösterin onlara. Elinizden gelenin en iyisi yapın.

— Engelli Bireyler ve Bilim adlı makalesinden, Eylül 1984.

5. Zamanda Yolculuk

5. Zamanda Yolculuk

1967 yılına dönmek isterdim.. Ayrıca ilk çocuğum Robert'ın doğduğu yıla. Üç çocuğum da bana büyük mutluluk verdiler.

— New York Times, Mayıs 2011.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kadercilik Üzerine

6. Kadercilik Üzerine
uk.eonline.com

Her şeyin önceden belirlenmiş olduğunu, yapacak bir şeyin olmadığını iddia eden insanların bile, karşıdan karşıya geçerken sağına ve sollarına baktıklarını farkettim.

—Black Holes and Baby Universes and Other Essays adlı kitabından.

7. Din ve Bilim Üzerine

7. Din ve Bilim Üzerine

Din ve bilim arasında önemli bir fark vardır. Din, otoriyete kuruluyken; bilim, gözlem ve mantığa dayanır. Bilim galip çıkacaktır, çünkü işe yarar.

— ABC kanalına verdiği bir röportajdan, Haziran 2010.

8. Eksiklik ve Hata Yapmak Üzerine

8. Eksiklik ve Hata Yapmak Üzerine
trthaberstatic.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com

Birisi bir daha size hata yapmanızdan şikayetçi olursa, ona bunun iyi bir şey olabileceğini söyleyin. 'Ne sen, ne ben hatasız bir şekilde varoluruz.' deyin.

— Into the Universe with Stephen Hawking belgeselinden, 2010.

9. I.Q. Seviyesi Hakkında

9. I.Q. Seviyesi Hakkında
sgtr.files.wordpress.com

Hiçbir fikrim yok. I.Q. seviyesiyle övünen insanlar zavallıdır.

— New York Times, Aralık 2004.

10. Kadınlar

10. Kadınlar

Kadınlar tam bir muamma.

— New Scientist, Ocak 2012.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çocuklarına Verdiği Öğütler

11. Çocuklarına Verdiği Öğütler

Bir, ayaklarınız altına değil, yıldızlara bakmayı unutmayın. İki, çalışmayı asla bırakmayın. Çalışmak size bir anlam ve amaç verir, bunlarsız bir hayat boştur. Üç, eğer aşkı bulacak kadar şanslıysanız, onun da olduğunu hatırlayın ve başınızdan atmayın.

— ABC kanalına verdiği bir röportajdan, Haziran 2010.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
564
218
31
19
18
17
11