Görüş Bildir
Haberler
Günlük Sadece 30 Dakikanızı Ayırarak Hangi Sporla Ne Kadar Kalori Yakacağınızı Açıklıyoruz!

Günlük Sadece 30 Dakikanızı Ayırarak Hangi Sporla Ne Kadar Kalori Yakacağınızı Açıklıyoruz!

Günde sadece 30 dakika spor yaparak kilomuza göre kaç kalori yakabiliyoruz? 🤔

UYARI: Sağlanan veriler tahminidir. Diyetinizdeki veya egzersiz rutininizdeki herhangi bir değişiklik için bir profesyonele danışmayı unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İp Atlama:

1. İp Atlama:

Çocukların favorilerinden olan ip atlama, yetişkinler için de mükemmel bir fiziksel egzersiz olabilir. Isınma rutininizin bir parçası olarak ip atlayabilirsiniz çünkü koordinasyonunuzu ve ritminizi geliştirmenize yardımcı olup kalbinizi ve ciğerlerinizi güçlendirir. Ayrıca kollarınızdaki, bacaklarınızdaki, göğsünüzdeki ve omuzlarınızdaki kasları güçlendirir. Bu egzersizin yaktığı kalori kilonuza bağlı olarak değişmektedir. Örneğin, yaklaşık 55 kilo ağırlığındaysanız 300, 70 kilo ağırlığındaysanız 372 ve 85 kilo ağırlığındaysanız 444 kalori yakarsınız.

2. Yüzme:

2. Yüzme:

Ne tür bir teknik kullandığınıza bağlı olarak yüzme, insanların uygulayabileceği en eksiksiz sporlardan biri olabilir. Bu sporu yapmanın vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırması, bilişsel işlevlerinizi geliştirmesi ve hem akciğerlerinizi hem de kalbinizi güçlendirmesi gibi pek çok faydası vardır. Bu sporu uygularken, kilonuza bağlı olarak, 55 kilo ağırlığındaysanız 180, 70 kilo ağırlığındaysanız 223, 85 kilo ağırlığındaysanız 266 kalori yakarsınız.

3. Yürüyüş yapmak:

3. Yürüyüş yapmak:

İnsanların sürekli yaptığı aktivitelerden biri olan yürümenin sayesinde farkında bile olmadan kalori yakarsınız. Hem bundan hem de özel bir ekipman gerektirmemesinden dolayı kilo vermek için mükemmel bir seçenektir. Yine kilonuza bağlı olarak saatte 6 kilometre hızla yürümek; 55 kilo ağırlığındaysanız 120, 70 kilo ağırlığındaysanız 149 ve 85 kilo ağırlığındaysanız 178 kalori yakmanızı sağlar.

4. Futbol:

4. Futbol:

11 takım oyuncusunun diğer 11 oyuncudan oluşan rakip bir takıma karşı birlikte oynadığı bir takım sporu olan futbolda, her oyuncunun farklı bir konumu vardır. Alanın boyutu değişebileceğinden, oyun sırasında yakılan kalori miktarı oynadığınız pozisyonun yanı sıra sahanın boyutuna da bağlı olacaktır. Örneğin, bir kaleci, pozisyonunun kısıtlamaları nedeniyle daha az kalori yakar. Genel olarak futbol oynarken 55 kilo ağırlığındaysanız 210, 70 kilo ağırlığındaysanız 260, 85 kilo ağırlığındaysanız 311 kalori yakarsınız.

5. Basketbol:

5. Basketbol:

Basketbol da futbol gibi bir takım sporudur ancak futboldan farklı olarak sadece 5 oyuncu vardır. Bu sporu oynayarak yakılan kalori miktarını hesaplamak için, belirli bir maçın yoğunluğunun ne olduğu ve sahanın büyüklüğünün hesaba katılması gerekir. Her iki oyunda da hız, koordinasyon, takım çalışması, sayı almak ve nihayetinde maçı kazanmak çok önemlidir. Basketbol oynarken yaklaşık 55 kilo ağırlığındaysanız 240 kalori, 70 kilo ağırlığındaysanız 298, 85 kilo ağırlığındaysanız 355 kalori yakarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kondisyon bisikleti:

6. Kondisyon bisikleti:

Bu bisiklet sayesinde ister bir spor salonuna kaydolmuş olun, ister kendi evinizin konforunda bisiklet sürmenin zorluğunu üstlenmeye karar vermiş olun, motivasyonunuz yerinde olduktan sonra günlük egzersizinizi tamamlayabilirsiniz. Sabit bir bisiklet kullanırken, kilonuza ve egzersizi ne kadar kuvvetli yaptığınıza bağlı olarak, yaklaşık 55 kilo ağırlığındaysanız 210, 70 kilo ağırlığındaysanız 260, 85 kilo ağırlığındaysanız 311 kalori yakarsınız.

7. Koşma:

7. Koşma:

Tıpkı yürümek gibi, koşmak da birçok insanın erişebileceği oldukça basit bir aktivitedir. İyi bir çift spor ayakkabıyla beraber parka, atletik bir piste gidebilir, sokakta veya sabit bir koşu bandında koşabilirsiniz. Yakacağınız kalori sayısının ne kadar hızlı koştuğunuza bağlı olduğunu hatırlatarak kilonuza bağlı olarak saatte 8 kilometre hızla koşmak yaklaşık 55 kilo ağırlığındaysanız 240, 70 kilo ağırlığındaysanız 298 ve 85 kilo ağırlığındaysanız 355 kalori yakmaktadır.

8. Eliptik bisiklet:

8. Eliptik bisiklet:

Eliptik bisiklet, ekipmanın ayarlandığı noktadan ayrılmanıza gerek kalmadan aerobik yapmanıza izin veren bir makinedir. Bu ekipman yardımıyla spor salonunda veya evde egzersiz yapabilir ve bu süreçte kalori yakarak kilo vermeye başlayabilirsiniz. Eliptik bisiklet kullanırken yaklaşık 55 kilo ağırlığındaysanız 270, 70 kilo ağırlığındaysanız 335 ve 85 kilo ağırlığındaysanız 400 kalori yakarsınız.

9. Tenis oynamak:

9. Tenis oynamak:

2 oyuncuyla veya 2 çiftle oynanabilen bir spor olan teniste maçların belirli bir süresi yoktur, çünkü oyunun amacı 2 set veya 3 set kazanmaktır. Tenis tarihindeki en uzun maç 11 saat 5 dakika civarında sürmüştür. Yakılan kalori sayısının oyunun yoğunluğuna ve süresine bağlı olarak çok değişebileceğini tahmin edebiliriz. Yarım saat tenis oynadığınızda yaklaşık 55 kilo ağırlığındaysanız 210, 70 kilo ağırlığındaysanız 260, 85 kilo ağırlığındaysanız 311 kalori yakarsınız.

10. Ağırlık kaldırma:

10. Ağırlık kaldırma:

Söz konusu sporcunun güvenli bir şekilde yapabilmesi için kapsamlı ve resmi eğitim gerektiren bir güç sporu olan ağırlık kaldırma, aynı zamanda büyük bir zihinsel güç gerektirir ve vücuttaki tüm kaslar kullanılır. Bu sporu yapmak için bar, diskler, platformlar gibi özel ekipmana ihtiyacınız vardır. 55 kiloysanız 90, 70 kiloysanız 112 ve 85 kiloysanız 133 kalori yakarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hatha yoga:

11. Hatha yoga:

Hatha yoga, asanalar olarak bilinen hareketlere odaklanan özel bir yoga türüdür. Bu uygulamanın faydaları arasında, uygulamaya dahil olan kasların daha fazla esnekliği ve sıkılığının yanı sıra daha fazla farkındalık ve nefes kontrolü de vardır. Yarım saat içinde, yaklaşık 55 kiloysanız 120, 70 kiloysanız 149 ve 85 kiloysanız 178 kalori yakarsınız.

12. Dans etmek:

12. Dans etmek:

Vücut hareketlerinin bir ifade ve sosyal etkileşim biçimi olarak kullanıldığı dans; uzun yıllardır bir iletişim, sanatsal ifade ve fiziksel aktivite biçimi olarak hizmet ediyor. Yaptığınız dansın türüne bağlı olarak, daha fazla veya daha az kalori yakarsınız. Kilonuza bağlı olarak, en yavaş tarzlarda dans ederken yaklaşık 55 kiloysanız 90, 70 kiloysanız 112 ve 85 kiloysanız 133 kalori yakarsınız.

13. Voleybol:

13. Voleybol:

Her takımın 6 oyuncudan oluştuğu bir takım sporu olan voleybolda oyuncular, vücutlarının herhangi bir yeriyle topa dokunabilirler. Voleybolu futboldan ve basketboldan ayıran şey, oyuncuların puan alırken pozisyonlarını değiştirmeye devam etmeleridir. Bu spor, kalori yakmanın yanı sıra konsantrasyonu geliştirir, kasları güçlendirir ve koordinasyonu arttırmaya yardımcı olur. Voleybol oynarken yaklaşık 55 kiloysanız 90, 70 kiloysanız 112 ve 85 kiloysanız 133 kalori yakarsınız.

14. Aerobik:

14. Aerobik:

Bir tür jimnastik olan aerobik; ritim, esneklik, koordinasyon, yönelim vb. üzerinde çalışarak fiziksel kapasiteleri güçlendiren bir egzersizdir. Bu fiziksel aktiviteyi uygularken, yaklaşık 55 kiloysanız 165, 70 kiloysanız 205 ve 85 kiloysanız 244 kalori yakarsınız.

15. Kürek egzersizi:

15. Kürek egzersizi:

Ve son olarak, ana ekipmanın ergometre olarak bilindiği sabit kürek çekme, açık havada kürek çekmeyi taklit eden bir cihazdır. Birkaç kas grubunu hareket ettirmenizi gerektirdiği için oldukça kapsamlı bir spor olarak kabul edilir. Sabit kürek egzersizi yaptığınızda, yaklaşık 55 kiloysanız 210 kalori, 70 kiloysanız 260 kalori ve 85 kiloysanız 311 kalori yakarsınız.

Siz rutininizde bu sporlardan hangilerini yapıyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın