Görüş Bildir
Haberler
Gülşen Neden Hapis Cezası Aldı? Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Ne Demek?

Gülşen Neden Hapis Cezası Aldı? Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Ne Demek?

Bahadır
03.05.2023 - 11:31

Şarkıcı Gülşen hakkında konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti. Davada karar, bugün açıklandı. Ünlü şarkıcıya 10 ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülşen imam hatipliler ile ilgili ne dedi?

Gülşen imam hatipliler ile ilgili ne dedi?

30 Nisan 2022’de Ataşehir’de verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sözleri ünlü şarkıcıyı eleştirilerin odağı haline getirdi. Gülşen'in konser sırasında 'İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesi büyük tepki çekti ve 25 Ağustos’ta halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama iddiasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Gülşen neden ceza aldı?

Gülşen neden ceza aldı?

25 Ağustos’ta halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama iddiasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Gülşen, suçlamayı reddetti ve 29 Ağustos tarihinde tutukluluğuna yapılan itirazın kabul edilmesiyle konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 12 Eylül tarihinde de adli kontrol şartı kaldırıldı. Son olarak şarkıya verilen yurtdışı çıkış yasağı da 250 bin TL'lik  güvence miktarı yatırması karşılığında mahkeme tarafından kaldırılmıştı.

Gülşen hapis cezası

Gülşen hapis cezası

İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nce yargılandığı davada, bugün karar açıklandı. 10 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Hükmün açıklanması geri bırakıldı ne demek?

Hükmün açıklanması geri bırakıldı ne demek?

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir cezanın bireyselleştirilmesi kurumudur. Bu karar, kişinin medeni, siyasi veya özel yaşamına hiçbir kısıtlama getirmeden sanığa ikinci bir şans tanımaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın