Görüş Bildir
Haberler
Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu? İşte 18 Aralık Altın Fiyatları!

Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu? İşte 18 Aralık Altın Fiyatları!

Buse
18.12.2020 - 11:18

Haftanın son işlem gününde altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Dolar kurundaki gerilemeye rağmen ons altının yönünü bin 900 dolar barajına çevirmesinin ardından iç piyasada altının gram fiyatı önemli bir kayıp yaşamadı. Dünya genelinde aşı haberleri sonrasında altının onsunda yaşanan ciddi düşüş, yeni önlemlerin alınmaya başlanması ve sürecin uzamasıyla birlikte yerini yeniden yukarı yönlü değişimlere bırakmıştı. Bir süredir 460-470 lira bandında ilerleyen altının gramı önümüzdeki günlerde de dolar ve ons altın kaynaklı değişimler yaşayabilir. Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Kapalıçarşı'da durum ne olacak merak konusu. Peki 18 Aralık altın fiyatlarındaki son durum ne işte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal '2021 Yılında Para Ve Kur Politikası' tanıtım toplantısına başladı. Ağbal, hedeflere ulaşmak için şartlara göre politika duruşunun daha da sıkılaşacağını söyleyerek, 'Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız' ifadelerini kullanmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, hedeflere ulaşmak için şartlara göre politika duruşunun daha da sıkılaşacağını söyledi.

Dünya genelinde aşı haberleri sonrasında altının onsunda yaşanan ciddi düşüş ve yurt içinde açıklamalar kurların yönünü dalgalandırmaya devam ediyor. Tüm bu gelişmeler ve haberlerden sonra altın fiyatlarındaki son durum ne ? İşte 18 Aralık saat 11 itibariyle güncel altın fiyatları...

Gram altın: 467 Lira

Çeyrek altın: 758 Lira

Cumhuriyet altını: 3.029 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.880 Lira

Geçen hafta Avrupa Merkez Bankası (ECB) faizlerde değişikliğe gitmediğini açıkladı ve varlık alımını 500 milyon euro artırdı. ECB'nin faiz kararının ardından bu hafta Fed faizleri değiştirmediğini açıkladı ve varlık alımlarını aylık 120 milyar dolar olarak sürdüreceğini açıkladı.

İki dev bankanın varlık alımları ile piyasayı desteklemesi ons altında düşüşü frenledi ve 1850 dolar bandında tutunmasını sağladı. Uzmanlar özellikle 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1800 dolar seviyesine dikkat çekti. Bu seviyenin altında satışların derinleşebileceğini ifade ederek, teknik olarak 1620 dolar seviyesine kadar yolun açık olduğu bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın