Görüş Bildir
Haberler
Dünya'dan Göz Alıcı Açık Alan Heykelleri

Dünya'dan Göz Alıcı Açık Alan Heykelleri

art50.net
27.08.2014 - 14:39 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 22:46

The Silent Evolution (Sessiz Evrim)

The Silent Evolution (Sessiz Evrim)

Karayip Denizi’nin altına yerleştirilen heykeller kamuya açık sayılabilir mi? Neden  olmasın! Meksika’nın Cancun şehrinde yer alan heykel topluluğu izleyicisine inanılmaz bir deneyim yaşatıyor. Heykelleri izleyebilmek için suyun altına dalıp okyanusla bir bütün olmanız gerekiyor. Jason de Caires Taylor’ın eserleri zaman için doğal mercan kayalıkları haline geldiği için de ayrıca ilgi çekici.

The Silent Evolution (Sessiz evrim) adlı heykelin yaratıcısı İngiliz sanatçı Taylor, sualtı merakıyla beraber başarılı bir dalış öğretmeni oldu. Sualtının dönüştürücü etkisini fotoğraflamayı bir tutku haline getiren sanatçı Grenada’da dünyanın ilk sualtı heykel parkının da kurucusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Puppy (Köpek Yavrusu)

Puppy (Köpek Yavrusu)

Ünlü sanatçı Jeff Koons’un Bilbao’daki Guggenheim Müzesi‘nin önündeki meşhur heykeli bir ağaç budama sanatı örneği. “Puppy” (yavru köpek) heykeli kadife çiçeği, begonya, cam güzeli, petunya ve lobelya çiçeklerinden oluşan bir seçkinin çelik bir platform üzerine yerleştirilip şekillendirilmesiyle meydana getirildi. 13 metre uzunluğundaki heykel daha önce Almanya, Avustralya ve Amerika’da sergilendi. Ancak 1997 yılında Solomon R. Guggenheim Vakfı tarafından satın alınarak Guggenheim Müzesi’ne getirildi.

Giant Clothspin (Dev Mandal)

Giant Clothspin (Dev Mandal)

2010 yılında Belçika’nın Liege şehrinin eteklerinde Chaudfontaine Park’ta bulunan sıradışı heykel “Giant Clothespin” (Dev Mandal),  yerleştirildiği alandaki toprak parçasına tutunan mandal, tüm yapaylığına rağmen parkın bir parçası haline dönüşmüş. ODTÜ üniversitesi Güzel Sanatlar ve Müzik bölümünde öğretim görevlisi olan sanatçı Mehmet Ali Uysal, bu işini aynı yıl Belçika’da düzenlenen Festival of the Five Seasons (Beş Mevsim Festivali) için üretti.

Riesen-Nixe (Büyük Denizkızı)

Riesen-Nixe (Büyük Denizkızı)

“Risen- Nixe”, 2011 yılının Ağustos ayında Hamburg’taki Alster Gölü’nün içine yerleştirilenOliver Voss imzalı dört metre yüksekliğindeki sıradışı heykel, kamuya açık yerleştirme işlerin en nadide örneklerinden. Almanca “Badenixe” (Banyo yapan güzel) veya “Riesen-Nixe” (Büyük denizkızı) şeklinde adlandırılan heykel sadece 10 günlüğüne sergilenmiş olsa da, Hamburg’un ihtişamına kısa süreliğine esprili bir yön kattı.

Ali ve Nino

Ali ve Nino

Ayrılığı ve aşkın birleştirici gücünü anlatan Ali ve Nino heykelinin hikayesi gerçek adı bilinmeyen yazar Kurban Said’in 30 dile çevrilen ünlü romanı Ali ve Nino’ya dayanıyor. Azerbaycanlı bir genç ile Gürcü bir kızın dokunaklı aşk hikayesine yer verilen romanın bir yansıması olarak yapılan heykel Gürcü sanatçı Tamar Kvesitadze’ye ait. Heykelin en ilginç özelliği de üzerine kurulduğu mekanizmayla birlikte aşıkların birbirine doğru yavaşça hareket ederek en sonunda iç içe geçen bir görüntü oluşturmaları.

The Sun Voyager (Güneş Yolcusu)

The Sun Voyager (Güneş Yolcusu)

Uçsuz bucaksız okyanuslara açılan coğrafyasıyla bilinen İzlanda’nın Reykjavik kentinde yer alan The Sun Voyager (Güneş Yolcusu) adlı çelik heykel İzlandalı heykeltıraş Jón Gunnar Árnason tarafından güneşe övgü niteliğinde yapılmış. Üzerindeki üç dişli mızraklar ise mitolojide oldukça bilinen bir güneş sembolü. Eser güneş simgesi üzerinden yepyeni ve keşfedilmemiş bölgelerin gizemini, umudu ve özgürlüğü anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Listenin devamına Art50.net Artlog'dan ulaşabilirsiniz!

http://www.art50.net/artlog/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın