Görüş Bildir
Haberler
Görüntüsü Bile İnsanı Dehşete Düşüren En Tehlikeli Mitolojik Silahlar

Görüntüsü Bile İnsanı Dehşete Düşüren En Tehlikeli Mitolojik Silahlar

Gizem Beşe
11.10.2021 - 17:18

Hepimiz efsaneleşmiş hikayeler duymayı ve izlemeyi seviyoruz. 

Efsanelerin olmazsa olmazı mitolojiler ve bu mitolojilerin kahramanları var. Peki bu kahramanlar kendilerini nasıl koruyor? Mitolojide en tehlikeli olarak görülen silahlara gelin beraber bakalım.⚔

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zeus'un Yıldırımı

1. Zeus'un Yıldırımı

Küresel dinlerden önce kabul edilen ilk tanrı Zeus'tur. Zeus verilen sözlere çok önem gösterirdi. Zeus sözünü tutmayan kişiyi cezalandırılmış. Zeus sinirli bir tanrıydı. Sinirlendiği zaman yıldırımlarını etrafa savuşturup insanlardan  hıncını çıkarıyordu. Efsaneye göre Zeus'un yıldırımları tanrıları bile öldürebilecek güçtedir.

2. Poseidon'un Trident'i

2. Poseidon'un Trident'i

Poseidon'un üçlü mızrağı olarak da bilinen Trident, denizlerin tanrısını koruma gücüne sahiptir. Poseidon, Trident'ini yere vurduğu zaman kayaları parçalayabiliyor, deprem ve tsunamiler yaratabiliyor ve fırtınalara sebep olabiliyordu. Poseidon'un kullandığı bu üçlü mızrak, etrafı yıkabilecek güçte, su kaynakları ve atlar yaratabiliyordu.

3. Thor'un Mjolniri

3. Thor'un Mjolniri

İskandinav mitolojisinden bildiğimiz 'Mjolniri ' Thor'un efsanevi çekicidir. Mjölnir adının anlamı 'Parçalayıcıdır.' Bu çekiç atıldığı zaman sahibine geri dönüyor ve ölü hayvanları diriltebildiğine inanılıyor. İnanca göre çekiç hedefini asla ıskalamaz ve gök gürültüsü yaratabilme özelliğine sahip.

4. Tyrfing'in Kılıcı

4. Tyrfing'in Kılıcı

Tyrfing'in Kılıcı İskandinav mitolojisinin kabul ettiği en tehlikeli silahtır. Bu kılıç asla paslanmaz, taşı ve demiri kolaylıkla kesebilir.  Ayrıca bu kılıcın lanetli olduğuna inanılıyor. Kılıcın laneti her kullanıldığında birini öldürmesidir. Bu ölümlerin, üç kötülüğün gelmesine sebep olduğu biliniyor.

5. Vishnu'nun Sudarshana Çakrası

5. Vishnu'nun Sudarshana Çakrası

Vishnu, Hinduizm inancının en önemli tanrılardan biridir. Vishnu bir koruyucuydu ve şeytanlara karşı savaşırdı. Vishnu koyu veya soluk mavi tenli ve dört kola sahiptir. Bu dört elinin her birinde ayrı eşyalar taşır. Sol alt elinde bir Lotus çiçeği, sağ alt elinde topuz, sol üst elinde conch ve sağ üst elinde Sudarshana çakrası discus vardı. Bu çakranın 108 farklı silahtan oluştuğuna inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ruyi Jingu Bang

6. Ruyi Jingu Bang

Ruyi Jingu Bang, Maymun Kral'ın sualtı krallığına gidip kendi gücüne uygun bir silah aramasıyla ortaya çıkar.  Bu silahın, Maymun Kral'ın kaderinde var olduğuna inanıldığı söylenir. Maymun Kral'ın bu silahı istediği boyuta getirebildiği söyleniyor.

7. Ra'nın Güneş Asası

7. Ra'nın Güneş Asası

Ra, Mısır mitolojisinde güneş kralı olarak bilinir. Ra kendi yarattığı gökyüzünü, dünyaya ve yer altına hükmediyordu. Yarı hayvan yarı insan olarak bilinen Ra, sabahları gökyüzünde, geceleri yerin altında yaşardı. Asasıyla düşmanlarını dize getirirdi.

8. Kral Arthur'un Excalibur'u

8. Kral Arthur'un Excalibur'u

Birçoğumuzun bildiği bu kılıç Britanya Kralı Arthur'un efsanevi kılıcıydı. Efsaneye göre bu kılıç aslında Tanrıların verdiği Dört Hazine'den biridir. Bu kılıç efsaneye göre dünyaya düşen bir meteordan yapılır. Bu kılıcın darbesinden kimse kaçamaz. Bir efsaneye göre de bu Excalibur'un, Kral Arthur'da olması, onun iktidarını sağlamlaştırdığına inanılıyor.

9. Pashupatastra

9. Pashupatastra

Pashupatastra, Hindu mitolojisinde var olan silahtır. Bu silah yayla kullanılabilmesinin yanı sıra zihinle, sözcüklerle ve gözler ile de kontrol edilebiliyordu. Pashupatastra'yı kullanan kişinin, bu silahın gücü sayesinde, dünyada var olan bütün canlıları öldürebileceği söyleniyor.

10. Ninurta'nın Şarur'u

10. Ninurta'nın Şarur'u

Şarur, Sümer mitolojisinde, konuşan büyük bir gürz olarak bilinir. Uçabilir ve kendisini kontrol eden kişi ile konuşabildiğine inanılır. Sadece silah olarak kullanılmayan Şarur, ayrıca sahibine başka ülkelerden haber getirebiliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Taming Sari

11. Taming Sari

Taming Sari'yi kullanan kişi, fiziksel dokunulmazlık kazanıyordu. Eğer bu silahı kullanan kişi sultan soyunu taşıyorsa, silahın büyülü güçlerinin ortaya çıktığına inanılıyordu. Taming Sari kılıcının 21 farklı metal çeşidinden üretildiği söylenir. Bu kılıcı kullanan kişi mutlak egemenliği sağlayabiliyordu.

12. Balmung

12. Balmung

Odin'in kılıcı olarak da bilinen bu kılıç, ikiye bölündüğü için Siegfried tarafından tekrar sihirle birleştirilir ve Balmung ortaya çıkar. Balmung'un sihirli güçleri olduğuna inanılır ve kullanan kişiye büyük bir güç kazandırdığı söylenmektedir

13. Durandal Kılıcı

13. Durandal Kılıcı

Durandal kılıcı Hristiyan eserleri arasında bulunuyor. Efsaneye göre bu kılıçla girilen hiçbir savaş kaybedilmiyordu. Bu kılıcın Fransız kahraman Roland tarafından kullanıldığına inanılıyordu. Roland ölümüne yakın bu kılıcı uçuruma fırlatır ve kılıç kayaya saplanır. İnanca göre bu kılıcı çıkaran kişi Roland'ın bütün gücüne sahip olur.

14. Joyeuse

14. Joyeuse

Frank kralı Şarlman’ın kılıcıdır. Efsaneye göre bu kılıcı kullanan kişi dünyanın en iyi savaşçısına dönüşür ve dünyanın en iyi hayatına sahip olur. Bu kılıç şu anda Louvre Müzesi’nde sergilenmektedir. Bu kılıcın toplam ağırlığı 1.630 kilogramdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alptuğ Dağ

2 Dislike Loki

KürŞad

"Tanrı'nın kırbacı" Attila'nın kullandığı, Antik Roma savaş tanrısı Mars'ın kılıcı?? Ben bir Türk olarak böyle bir efsânenin es geçilmemesinden yanayım..