Görüş Bildir
Haberler
Görünce 'İyi ki Gitmişim!' Diyeceğiniz En İyi Çeşme Plajları, Beachleri ve Koyları

Görünce 'İyi ki Gitmişim!' Diyeceğiniz En İyi Çeşme Plajları, Beachleri ve Koyları

Yeter Şirin
04.07.2022 - 08:11

Kum, güneş ve çeşme üçlüsünü duymak bile içimizi kıpır kıpır ederken; Çeşme’de en güzel denize girmeyi, Çeşme’nin bilinmeyen koylarına gitmeyi ve ölmeden yapılacaklar listesindeki ünlü çeşme beach cluplarında eğlenmeyi kim istemez? Mavinin 40 tonunu görebileceğimiz güzel İzmir’in ilçesi olan Çeşme, kendi nevi şahsına münhasır kimliğinin yanı sıra beldeleriyle de kalbimizi fethediyor. Başımızın tacı halk plajları, yok ben eğlencesiz yapamam diyenler için beachleri ve aman ağzımın tadı bozulmasın diyenler için sakin koyları keşfetmek isteyenler... ekrana biraz daha yaklaşın, bu yazımız sizin için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ilıca Halk Plajı

1. Ilıca Halk Plajı

Hafif dalgalı mavi ve yeşil tonlardaki deniz, beyaz kumsalı çok güzel. Yalnız gölgelik alan bulmak çok zor şemsiye ve güneş kremi unutulmamalı. Çeşme plajlar denilince akla gelen yerlerin en başında geliyor.

“Eğer sandalyeleriniz var ise ve birde şemsiyeniz Çeşme bölgesinde başka yer aramanıza gerek yok. Deniz harika. Hele birde rüzgar yok ise tadından yenmez.”

Adres:Ilıca, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

2. Pırlanta Plajı

2. Pırlanta Plajı

Adını güneşte parlayan kumsalından alan plajda uçurtma sörfü ve rüzgar sörfü yapanlar ve yapmak isteyenler için ideal. Zaman zaman sörf konusunda tecrübeli eğitimciler ders veriyor.

“Pırlanta Plajına hem halk Plajı olarak girebilirsiniz hem de yanında 30 TL'ye girilen bir özel bir plaj bulunur. Deniz suyu ve temizliği çocuklu aileler için ideal bir yerdir yalnız etrafımızı kirletmeyelim kamp alanlarında çöplerimizi lütfen Bırakmayalım.”

Adres: Şehit Mehmet Mahallesi, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

3. Sağlık Plajı

3. Sağlık Plajı

Sessiz ve sakinliği ile bilinen sağlık plajı çeşmede bulunan ücretsiz plajlardan. Gelirken tedarikli gelmek gerekiyor.

“İşletme yok. Sandalyeni kap gel bir yer. Nisan ayında gittim ve tüm sahiller gibi rüzgarlıydı. Çok normal. Sahili yarı kum çoğu taşlı. Deniz ayakkabısı ihtiyacı olabilir”

Adres: Musalla, Çeşme/İzmir

4. Boyalık Halk Plajı

4. Boyalık Halk Plajı

Temiz denizi, muhteşem gün batımı ve denk gelirseniz rüzgarsız zamanda Boyalık plajının tadına doyum olmuyor. Çeşmede nerede denize nerede girilir derseniz cevap Boyalık Plajı.

“Dalgasız ve rüzgarsız yakalarsanız çeşmenin en güzel denizlerinden birisi, tek kötülüğü çok geç derinleşiyor olması . Kum plaj denizde çakıl olmaması güzel.”

Adres: Boyalık mevki, Çeşme/İzmir

5. Kocakarı Plajı

5. Kocakarı Plajı

Çeşme Dalyan’da bulunan plaj diğer plajlar gibi popüler değil ama seveni fazla. Dalgasız ve sığ denizin keyfini çıkarmak size kalıyor.

“Kocakarı plajın adı nereden geliyor..diye soranlara? cevap.. Bu plaj in üst kısmındaki tarla bir yaşlı kadına aitmiş.. Plajın ismi koca kadının plajı kalmış.. Genç yaşlı herkesin rahatlıkla denizin güneşin keyfini çıkarmak için harika küçük bir plaj Ve 2021 de bu plajımız mavi bayrak aldı..Çocukluğumdan beri bu plaja aşığım. Şimdi koca karı oldum hala kendimi bu plajda çok mutlu hissediyorum... Lütfen plajımızı, denizimizi temiz tutalım... “

Adres: Üniversite Mahallesi, 35930 Dalyan / Çeşme/Çeşme/İzmir, Türkiye

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tekke Plajı

6. Tekke Plajı

Çeşmenin merkezinde bulunduğu için çok tercih edilen bir plaj. Küçüklüğü sebebiyle aşırı kalabalık olabiliyor.

“5 yıldır çeşmede yaşıyorum , bu şekilde rezil bir işletme daha önce görmedim, personeller aşırı derecede saygısız. Paranla rezil oluyorsun kesinlikle tavsiye etmiyorum.”

Adres: 16 Eylül Mahallesi, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

7. Yıldız Burnu Plajı

7. Yıldız Burnu Plajı

Yıldız burnu plajı çeşmede en güzel denize sahip plajlardan. Hafta içi gittiğinizde fazla yoğun olmuyor ama hafta sonu yer bulabilmek için erken gitmekte fayda var.

“Ah İzmir kendine aşık ettin plajı tertemiz o kadar sığ bir denize sahip yüzme bilmeyenler için muazzam bir plaj zaten suyun dibini görebiliyorsunuz Kumsal incecik kum çok keyifle beğenerek vakit geçirdik”

Adres:Ilıca, 5066. Sok., Çeşme/İzmir

8. Altınkum Plajı

8. Altınkum Plajı

İsmini aldığı altın rengi kumu, dalgasız denizi ile Altınkum Plajı gün geçtikçe ziyaretçi sayısı artan plajlardan. Suyun rengi o kadar güzel ki buraya yerli Maldivler diyebiliriz.

“Kafalarına göre her gün fiyat değişikliği yapıyorlar işletmecinin tavırları aşırı ukalaydı çalışanlarda egolu tavırlar sergiliyor şezlonglar çok pis ve otopark yok.

Deniz soğuk ama temiz mekan kötü parasıyla rezil olmak isteyen gidebilir.”

Adres: Şehit Mehmet Mahallesi, Altınkum Mevki, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

9. Sole & Mare Beach Club

9. Sole & Mare Beach Club

Müzikleri ile ün salmış, genelde tanınmış kişilerin uğrak yeri olduğu için gittiğinizde hiç bir simanın yabancı gelmeyeceği bir mekan. Kavunlu kokteylleri mutlaka denenmeli.

“Kapı görevlisi ekstre (rüşvet) ücreti elden vermediğimiz için (karttan çek o zaman kayıtlara geçsin) için girişte özensiz, saygısızca davrandığı için mekandan soğuttu ve giriş yapmadık.”

Adres: Sakarya Mahallesi, Aya Yorgi Mevki No:6 Çeşme Merkez, İzmir

10. Fun Beach Club

10. Fun Beach Club

Altınkumda yer alan bu beach, iki restoran, dört adet bar, konaklama ve su sporları olarak hizmet veriyor. Sahildeki büyük salıncakta sallanmayı unutmayın.

“Çalışanları ilgili, denizi çok temiz kumsalı inanılmaz güzel, sakin bir kumsala sahip. Girişi 100 TL bir içecek dahil olarak giriş yapılıyor WC ve duş alanları temiz bu dönem için TM önlemler alınmış Teşekkürler “

Adres: Altınkum, Kum kilise mevki, Şehit. Mehmet Cad., 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Before Sunset Beach

11. Before Sunset Beach

Azmak koyunda yer alan bu beach egzotik tasarımı ve mavinin bin bir tonu bulunan denizi ile ster hafta içi ister hafta sonu olsun sizi kendine çekecek.

“Rezalet bir yer .Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Paranızla rezil olmak istiyorsanız tavsiye ederim.Tam bir varoş yuvası .Çalışanlar sonradan görme. Müşterilere ukalalık yaparak üst sınıf mekan imajı vermeye çalışıyor. Zıpır gençlerin hava olsun diye piyasa yapmak için her turlu taklayı attığı görgüsüz mekan.”

Adres: Ovacık Mah, Azmak Koyu 381/A, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

12. Yuzu Ayayorgi Beach

12. Yuzu Ayayorgi Beach

Uzak doğu kültürü temalı işletme tabi ki suşileri ile ünlü. Mekan yeni olmasına rağmen gayet başarılı.

“Denizi şahane, hizmet çok başarılı, sushiler de iyiydi”

Adres: Sakarya Mah. 3166. Sok. No:2, 35930, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

13. Paparazzi

13. Paparazzi

Gündüz plaj gece ise clup hizmeti veren bir diğer beach olan Paparazzi, içeceklerinin yanı sıra özellikle pizzası ile ünlü. Geceleri canlı müzik yapıyorlar.

“Böyle bir rezillik olamaz! Rezervasyon olduğu halde dalga geçermiş gibi 1-2 saat bekletiliyor ve sonradan şemsiyesi olmayan bir yere alınıyoruz. Hiç bir şekilde kalite yok, hizmet sıfır! Kimse gitmesin, Çesme'nin koyları bin basar”

Adres: Aya Yorgi Mevki, No:11, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

14. Fly-Inn Beach Club

14. Fly-Inn Beach Club

Denizin içine kurdukları salıncak, Türk ve dünya mutfağından seçme lezzetler ve tabi ki her beachin olmazsa olmazı happy hour günleri ile misafirlerini bekliyor.

“İlk defa geldik, yanımızda köpeğimiz ve çocuklarımızla çok keyifli bir gün geçirdik. Deniz tertemiz, ortam gayet hijyenik, garsonlar çok ilgili ve saygılıydı. Yemekler enfesti. Fiyatlarda gayet makuldu. Güzel mekan ilk fırsatta yine gelicez.”

Adres: Altınkum, Şehit Mehmet Mah. Pamukova Mevki Küme Evleri No: 921/1, 35930

Çeşme/İzmir, Türkiye

15. Rise'n Shine Alaçatı

15. Rise'n Shine Alaçatı

Her köşesinde selfie çekilenler görebileceğiniz kadar güzel dizayn edilmiş bu mekan İtalyan yemekleri yapan bir restoran, snack restoranı ve iki barı bulunuyor.

'Kapıda sizi işi bilmeyen kaba ve küstah tavırlı kişiler karşılıyor. Adam seçmeye çalışıyorlar. Otopark için yola koyun diyorlar.. Parayla rezil olmaya gerek yok. Güzel deniz, iyi işletme ve kalite isteyenler burayı tercih etmemeli.. Bizim gibi zaman kaybetmeyin.. Çok kaliteli mekanlar var. Rise yakında kapanır kötü işletmenin sonucu...'

Adres: Alaçatı Mahallesi, 1800 sokak No:8, 35937 Çeşme / Alaçatı/Çeşme/İzmir

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Plage İsolee

16. Plage İsolee

Plajında kütüphanesi olan bir beach olduğu biliyor muydunuz? Ayrıca gece sineması ve bünyesindeki atölye ile farkını ortaya koyan mekan gayet ilgi çekici.

“Deniz manzaralı masaj bölümü, +18 yetişkin bölümü ve aile bölümü ile tüm kategorilerde hizmet veren son 2 yılın popüler plajında deniz ve yemek kalitesi gayet iyidi. En güzeli gün içinde yüksek sesli müzik dinlemeye mecbur kalmamanız, kalabalık günlere dikkat “

Adres: Alaçatı Mah, 18002 Sok. No:3, 35930 Çeşme/İzmir, Türkiye

17. Aya Yorgi Koyu

17. Aya Yorgi Koyu

Çeşme'ye 10 dakika uzaklıkta bulunan koya yazın çok fazla insan geliyor. Koy sınırları içindeki plajlar geceleri clup olarak hizmet veriyor.

“Böyle güzel bir koy maalesef bu hale gelmiş. Doğayı yok etmeyi seviyoruz. Özellikle yatların dolu olduğu bir yere gidip yüzmek nasıl bir mantık anlamıyorum tabi amaç deniz ve yüzmeyse…!!!”

Adres: Sakarya mah. Çeşme/ İzmir

18. Delikli Koy

18. Delikli Koy

Denizin soğuk olması ve kumsalda bulunan çakıl taşları yüzünden diğer koyları kadar kalabalık olmayan Delikli Koy çeşme koyları arasında daha çok kamp kuranların tercihi.

“Alaçatı’ya geldiyseniz kesinlikle gitmelisiniz. Manzarası harika, araçsız maalesef ulaşım imkansız. Kesinlikle tavsiyedir.”

Adres: Ovacık, 35930 Çeşme/İzmir

19. Kleopatra Koyu

19. Kleopatra Koyu

Bir diğer adı Güvercinlik Koyu olup, çeşmenin bilinmeyen koyları arasında yer alıyor. Bu muhteşem deniz manzarası çok yol üstünde olmadığı için şimdilik sakinliğini koruyor.

“Kamp yapmak için gittiğimiz bir koy. Daha sakin olur diye düşünüyorduk fakat artık keşfedildiği için çadır kuracak yer bile zor bulunuyordu. Hafta sonu ise denize girmeye gelen ziyaretçilerle birlikte gerçek bir kalabalık oldu. Fakat yazın sonuna doğru ya da başlarında veya hafta içi gidilirse çok güzel olur. Denizin sadece girişi taşlı. Son olarak da tuvalet yok.”

Adres: Ovacık, 35930 Çeşme/İzmir

20. Mavi Koy

20. Mavi Koy

Diğer adı akvaryum koyu olarak bilinen koyun bu ismi almasının bir sebebi var. Deniz berrak olduğu için denizin dibini akvaryumdaki gibi seyredebilirsiniz. Şnorkelle dalış yapma imkanı bulunuyor.

“Mükemmel temiz bir su. Yolu patika ama buna değer. Su altı kameranızı ve deniz gözlüğünüzü almayı unutmayın.”

adres: mavi koya gidebilmek için Eşek Adasından düzenlenen tekne turuna katılmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Fedon Koyu

21. Fedon Koyu

Sakin bir koy arıyorsanız cevap Fedon Koyu. Daha çok kampçılar ve doğa sporları ile ilgilenenlerin geldiği koy hala doğallığı koruyan nadir yerlerden.

'Bozuk bir yoldan gidebiliyorsunuz ve sanırım bu yüzden çok fazla da bilinen bir yer değil. Bu yüzden biraz bakir kaldığını söyleyebilirim. Suyu soğuk, çok ufak bir kumsalı var genelde kayalık ve taşlık. Kamp kurmak isteyenler için müsait yerlerde var ama ister kamp kurun ister günü birlik gidin muhakkak yiyecek ve içecekleriniz yanınızda olsun.'

Adres: Altınkum, 35930 Çeşme/ İzmir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın