Görüş Bildir
Haberler
Google Street View Arabaları Hava Kirliliğini Saptayacak

Google Street View Arabaları Hava Kirliliğini Saptayacak

Bir grup Google Street View arabası, yollarda fotoğraf çekmenin ötesinde çevrelerindeki havanın kalitesini kaydetmeye başladı.

Çevre sensorları üreticisi Aclima, bu hafta Google arabalarının bazılarına hava kalitesini ölçen detektörler yerleştirdiğini açıkladı. Sensorlar, havadaki gazların ve partiküllerin oranını ayrı ayrı ölçüyor.

Denver’da hava kalitesini ölçen sensorları olan üç araba, bir ay içinde 750 saat dolaşarak test denemesi yaptı. Deneme, NASA ve Çevre Koruma Ajansı’nın hava kalitesi ile ilgili verileri iyileştirmesi amacıyla yaptığı bir araştırmanın parçasıydı.

Google ve Aclima, bir sonraki denemelerini San Francisco Körfez Bölgesi’nde yapmayı planlıyor. Aclima bu sensörlerin ne kadar kullanılacağını açıklamasa da, bölgedeki bilim adamlarına ve topluluklara fayda sağlayamaya yetecek kadar veri toplamak istiyor. Testlerin şehirdeki hava kalitesi ile ilgili algıyı geliştirmesi amaçlanıyor.

Aclima’ya göre, Google’ın onayından geçtiği takdirde zaten kullanımda olan Google arabalarının daha büyük bir oranına bu sensorların yerleştirilmesi, daha çok veri toplanmasını sağlayacak ve bu araçların dünyada kullanıldığı her yerde sensorlardan de faydalanılabilecek.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/7/29/906...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0