Görüş Bildir
Haberler
Google’ın Cepte İnterneti Hızlandırma Planı: Yak Gitsin

Google’ın Cepte İnterneti Hızlandırma Planı: Yak Gitsin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam engellemenin yaygınlaşması ve haber sitelerinin yavaşlamasıyla birlikte Facebook ve Apple gibi şirketler haber içeriği sunmayı teklif etmeye başladı.

Ücretsiz içeriklerden gelir elde etmek artık daha zor. Tartışmalar genel olarak sayfaların yüklenme süresi üzerine; haber siteleri git gide büyüyüp yavaşlamakta.

Google ise bu keşmekeşe ‘Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’ adlı bir projeyle dahil oluyor. Bu proje sayesinde içerikler taşınabilir cihazlarda daha hızlı yüklenecek. Proje sayesinde AMP HTML kullanarak, Google tarafından dağıtımı yapılmak üzere sayfaların hafifletilmiş versiyonlarını oluşturulacak.

Google bugünkü açıklamasında projenin ilk versiyonunu piyasaya süreceğini belirtti. AMP kullanan sitelerin kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürmeksizin reklam ağlarını seçebileceği vaadediliyor.

Partnerlerden biri New York Times’ın değişimden önce 3 saniyede yüklenirken, artık 500 milisaniyeden kısa bir sürede açıldığını belirtti. Google’ın yaptığı testlerdeyse 3G bağlantıda %15 ila %85 arası hızlanma görüldü. AMP’ye; BBC, Fairfax, BuzzFeed, The Guardian, Huffington Post gibi siteler desteğini verdi bile.

WordPress ise CMS kullanan tüm sitelerin AMP kullanabilmesine olanak tanıyan bir eklenti yayınlayacağını bildirdi.

Google AMP’nin sayfaların arama sonuçlarındaki sıralamasını etkilemeyeceğini vurguluyor. Yüzeysel bakıldığında, AMP siteleri Javascript ağırlıklı çalışan geliştiricileri zora sokacak gibi dursa da, kullanıcılara büyük faydası olacak bir proje

Kaynak: http://thenextweb.com/insider/2015/10...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0