Görüş Bildir
Haberler
Google, Chrome'da Flash Reklamlarını 1 Eylül'de Durdurmaya Başlayacak

Google, Chrome'da Flash Reklamlarını 1 Eylül'de Durdurmaya Başlayacak

ATKN
29.08.2015 - 18:44

Google Chrome, yakında alacağı güncelleme ile Flash içerikleri reklamları engelleme seçeneği sunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Google’ın başarılı tarayıcısı Chrome, geçtiğimiz günlerde materyal tasarım anlayışı ile yeniden dizayn edileceği haberleri ile gündeme gelmişti. Chrome bu sefer de Flash reklam engelleme özelliğini duyurdu. 1 Eylül itibariyle güncellenecek olan Google Chrome, artık kullanıcılarına Flash reklamları engelleme imkanı sunacak.

Adblock eklentisi ile gerçekleştirilen reklam engelleme özelliğine alternatif olacak olan direkt uygulamanın içerisinde sunulacak olan Flash reklame ngelleme özelliği kullanıcılara reklamsız bir web deneyimi sunmanın yanında Chrome’da performans artışı da sağlayacak.

Bildiğiniz gibi Chrome, Windows platformunda RAM canavarı olarak isimlendiriliyor. Chrome’a yüklenen Adblock gibi reklam engelleme eklentileri de RAM’i olumsuz olarak etkiliyor. Flash içerikli reklamlar da RAM tüketimini artırıyor. Google, eklentiler yüzünden oluşan performans sorununa bir çözüm bulmak için Flash reklamları engelleme özelliğini Chrome uygulamasına entegre edecek.

Burada merak edilen nokta Flash reklam engelleme özelliğinin Google AdWords hizmetinde çalışıp çalışmayacağı. Google, Flash içerikli AdWords reklamlarını otomatik olarak HTML5 formatına çeviriyor. Bu yüzden dolayı Google’a büyük kazanç sağlayan AdWords reklamlarda Flash reklam engelleme özelliği çalışmayacak.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam