Görüş Bildir
Haberler
Gökyüzünde Ani Bir Fren Sesi! Son Günlerde Çok Konuşulan Mars Retrosunu Masaya Yatırıyoruz!

Gökyüzünde Ani Bir Fren Sesi! Son Günlerde Çok Konuşulan Mars Retrosunu Masaya Yatırıyoruz!

Muazzez Balcı
11.09.2020 - 13:11 Son Güncelleme: 11.09.2020 - 14:37

Dünya gündeminde ve kişisel hayatlarımızda olduğu gibi; gökyüzünde de aksiyon bitmiyor! Şu aralar astrolojik açıdan en dikkat çeken pozisyonlardan biri; Mars retrosu. Hakkında çok konuşulan ve genelde de negatif bir anlamı varmış gibi görünen bu durumu sizler için masaya yatırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir gezegenin "retrograde" harekete geçmesinin anlamına bakalım önce...

Astronomi ve astrolojinin tek bir bilim olarak görüldüğü ve çalışıldığı antik dönemlerde, bilim insanlarını en çok zorlayan konulardan biri gezegenlerin retro hareketine girmesiydi. Dolayısıyla astrolojik anlamda da çok ağır yorumlarda bulundular. Peki dönemin astrolog ve astronomlarını çok zorlayan bu hareketin gizemi çözülünce ortaya çıkan şey neydi?

Asında son derece basit... Malum; Güneş sisteminde herkesin belli bir yörüngesi, dolayısıyla da belli bir hızı var. İşte bu hız, zaman zaman düşebiliyor. Güneş'e yakınlık, örneğin, bu hız değişimini etkileyen unsurlardan biri. E tabi o dönemlerde merkez olarak Dünya alındığı için, bir takım karışıklıklar olmuş...

Mars, Merkür, Venüs... Herhangi bir gezegen, retro harekete başladıklarında aslında kelime anlamında olduğu gibi "geriye" gitmiyorlar.

Hız ve yörünge değişiminden dolayı dünyadan bu şekilde gözleniyorlar sadece!

Peki neden bu tantana? Merkür retrosundan, Venüs retrosundan farkı nedir? Neden bu kadar konuşuluyor?

Çünkü Mars, retro hareketine Merkür ve Venüs kadar sık girmiyor. Daha nadir olduğu için daha çok beklenti uyandırıyor yani. 

Haa.. Bir de... Mars; Merkür ve Venüs'e kıyasla çok daha agresif bir gezegen! Dolayısıyla birazcık göz korkutuyor. Özellikle de kendi burcu olan Koçta gerçekleştiği için...

Mars ise ateşe hükmeden, bazen içimizi ısıtan, bazen ise yakıp yıkan; gökyüzünün savaşçı Tanrısı!

Retro hareketine girmesi - yani yavaşlaması demek; toplumsal anlamda savaş, spor gibi konularda aksiliklere işaret edecektir. 

Kişisel anlamda ise her burca göre değişen etkileri var tabi ki...

Burçlara teker teker olan etkilerine geçmeden önce taa 13 Kasım'da sona erecek olan bu retroya dair uyarılar yapalım:

  • Mars, arabaları da temsil eder. O yüzden trafikte dikkatli olalım.

  • Mars'ın iyi çalışmadığı süreçlerde girişilen kavgalar genelde pek iyi sonuçlanmaz derler. Kısacası kavgayı gürültüyü ertelemek en iyisi.

  • Hukuki anlamda ceza infazı gibi konularda ertelemeler söz konusu olabilir.

  • Spor yaparken dikkatli olmak lazım, sakatlıklar çıkabilir.

  • Baş ağrıları artabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koç burçları ile başlayalım... En çok etkilenecek olanlar onlar!

Mars, Koç burcunun yönetici gezegeni... Üstüne üstlük, retro da Koç burcunda gerçekleşiyor yani Koçlar bu süreçten en fazla etkilenecek olanlar diyebiliriz.

Koçlar, 13 Kasım'a kadar enerjilerinin çok fazla düştüğünü hissedebilir, motivasyon eksikliği hissedebilirler. 'Neredeyim, napıyorum, nereye gidiyorum?' sorgulamasına girebilirler. Hayatı genel anlamda gözden geçirmek, enerji toplamak için uygun süreç. Ufak kazalara dikkat etmeliler.

Boğalar için ise birtakım yüzleşmeler var!

Gizli düşmanlar açığa çıkabilir. Bu düşmanlar daha çok kendi beceriksizlikleri ile kendilerini açık edebilirler. Dedikodular dönebilir, biraz can sıkıcı da olabilir tüm bunlar ama yine de kimsenin seviyesine inmemek lazım. Geçmişten borçlar gündeme gelebilir. Birazcık uyku sorunları çekilebilir. Onun dışında ağır etkiler yok.

İkizler ise kaosa hazırlansın!

Arkadaş ortamlarında, dostlar arasında geçmişten kalma mevzular yeniden su yüzüne çıkabilir ve bu da biraz gerginliklere sebep olabilir. Kapandığı sanılan defterlerin çoktaaan açılmış olduğunu görebilirler İkizler. Aynı zamanda uzun süredir görüşülmeyen eski arkadaşlardan da haberler gelebilir. İnsan ilişkileri için karışık bir süreç başlıyor yani. Ama gelecek planları, kariyer açısından iyi - kaçırılan fırsatlar yeniden gelebilir.

Yengeçler ise barut gibi olacaklar!

Yengeçler için Mars retrosu en çok statü ve güç sahibi insanlarla gerginlik anlamına geliyor. Bu da akıllara ilk olarak patron-müdür gibi işverenleri getiriyor elbette. Yengeçler sakin olmaya çalışmalı... Sakinliklerinin mükafatını 13 Kasım sonrasında misliyle alacaklar!

Aslanlar için haberler çok da fena değil...

Yolculuklarda aksilikler olabilir. Aslanlar en çok buna dikkat etmeli.Yollardaki agresif insanlardan tutun, pasaport vs. gibi belgelere kadar çok temkinli olunmalı.

Aynı zamanda gelecek planlarını gözden geçirebilirler Aslanlar ve yeni fırsatları, hatta daha önceden 'olmaz yaa' diyip göz önünde bulundurmadıkları fırsatları yeniden değerlendirebilirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başaklar için para konusunda endişeler var.

Ama bunun geçici olduğunu bilsinler, yeter! Çok fazla kredi kartlarına abanabilirler. Sakin ve temkinli kalmaya devam etmeliler. Özellikle aile içinde paylaşılan para / ortak gelir gibi konularda beklenmedik gelişmeler olabilir. Her ihtimale karşın 13 Kasım'a kadar bir kenarda yastık altı edilmiş birikim saklanmalı!

Teraziler için haberlerimiz biraz sinir bozucu olabilir...

Çünkü Teraziler, 13 Kasım'a kadar eski sevgililerden geri dönüş ya da en azından kendilerini hatırlatma sinyalleri alabilirler. 'Yanlışlıkla' Instagram fotoğrafı beğenenler mi dersin, 'rüyamda seni gördüm yaa iyi misin' mesajı atanlar mı... Geliyorlar! Eski sevgililer geliyorlar! Her türlü önlemi almak lazım!

Akrepler ise zehirli iğnelerini hazırlasın!

Çünkü klasik astrolojiye göre Mars, Akrep burcunun da yöneticisi. Yani Akrepler de bu durumdan çok etkilenecekler. En çok da iş arkadaşları anlamında... İş yerinde gerginlikler çok fazla olabilir, hepsinde de alttan almak lazım. Ayrıca Akrepler sağlıklarına da çok dikkat etmeli.

Yaylar ise kaostan beslenip çok eğlenecekler!

Yaylar için de eski flörtler geri geliyor! Yarıda kalıp nihayete erememiş hoşlantılar, flörtler yeniden kendilerini hatırlatabilirler. Eski duygular da yeniden alevlenebilir! Güzel yani... Ama kalıcı adımlar atmaktan kaçınmak lazım.Çocuk sahibi yaylar ise evde ufak tefek kazalara karşı ekstra dikkatli olmalı.

Oğlaklar birazcık drama ile uğraşacaklar gibi...

Aile içerisinde geçmişten gelen sıkıntılı mevzular yeniden patlak verebilir. Bu, geçmişi şifalandırmak için uygun bir fırsattır. Ev içi kazalara dikkat etmesi gereken bir diğer burç da Oğlak bu arada. Kimseyi kırmadan dökmeden 13 Kasım'a kadar 'ya sabır!' çekiyoruz evde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kovalar adeta Merkür retrosu gibi deneyimleyecekler bu durumu...

O yüzden ufak yolculuklara, yazışmalara dikkat etmek lazım. Yazılı iletişimde pasif agresif bir tonlama ister istemez söz konusu olabilir ve bu da sıkıntılar yaratabilir. Kısacası kendimizi hem iletişimde, hem trafikte frenlemek şart! Kardeşler arası kavganın da söz konusu olabileceği bu dönemde olgun davranılmalı!

Ve Balıklar... Para para para...

Mars retrosu para harcama konusunda biraz aşırı iştah verebilir. Sonradan pişman olacağımız harcamalardan kaçınmalıyız bu sebepten. Kafaya koyduğumuz ürünleri şöyle sepetimizde bir gece beklettikten, üstüne düşündükten sonra almakta fayda var. Ama iyi tarafı da var tabi bu retronun; daha önceden kaçmış kazanç fırsatları yeniden gündeme gelebilir. Aktif olmalı ve fırsatları havada kapmalısın!

Sizler Mars retrosundan en çok neler bekliyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
4
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın