Görüş Bildir
Haberler
Gökyüzü Bizi Ciddiyete Davet Ediyor! Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Gökyüzü Bizi Ciddiyete Davet Ediyor! Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.09.2020 - 17:00 Son Güncelleme: 03.09.2020 - 14:26

Gökyüzünde göz kamaştırıcı bir dolunay var şu an... Öyle göz kamaştırıcı ki, gerçekleri görmemizi dahi engelliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kendine çeki düzen vermek için uygun zaman, Koç!

Sevgili Koç,

Eylül ayına yüzeysel bir bakış attığımızda gündemin çoğunlukla ikili ilişkiler ve aşka dair olacağını söyleyebiliriz. Özellikle ayın ikinci haftasından itibaren iletişimin ve flörtlerin hızlanacağını; duyguların da yükseleceğini ve hatta olduklarından daha abartılı şekilde kendilerini hissettireceklerini söylemek mümkün. Fakat dediğim gibi, bu ancak “yüzeysel” bir bakış… Zira daha derinlemesine bakarsak, gökyüzünün işaret ettiği asıl gündemin kendi benliğimiz, kendi hayatımız olduğunu görebiliriz. Kısacası, bu ay kendin ile uğraşmaya hazırlan, sevgili Koç.

Bu karşındakilerle ve kendinle uğraşma sezonu, belirttiğim gibi, ikinci haftadan itibaren başlayacak. Onun öncesinde son derece önemli bir hafta var… Balık dolunayının etkisi ile geçireceğimiz, 2 Eylül ve 7-8 Eylül aralığı! Bu tarih aralığına biraz detaylıca değinmek istiyorum öncelikle.

Sevgili Koç, 2-3-4 Eylül tarihleri özellikle duygusal açıdan çok çok zorlayıcı olabilir. Belki gördüğün bir rüya ile, belki de aileden birinin bir sözü ile, hatta belki de yatak odandaki çekmecelerin bir köşesinde unutulmuş ufacık bir eşyayı bulman ile (Issız Adam sahnesi gibi oldu ama neyse, anladın sen :) ) tetiklenebilecek bir “geçmişe dönüş” yahut içsel bir hesaplaşma söz konusu. Yani açıkçası, bu dolunay haftasında; aklının, ruhunun en gizli saklı karanlık köşelerinden bazı hatıralar çıkarabilir ve bu hatıralar aracılığı ile kendinle yüzleşebilir, o içindeki düğümleri çözebilir, duygusal yüklerinden kurtulup bir güzel şifalanabilirsin. O irini akıtıp rahatlamak için birazcık dişini sıkıp yaraya bastırmak, azıcık acıya katlanmak gerekiyor ama basit iş, sonuçta sen Koç’sun, yaparsın.

İlk haftanın öncelikli yorumu bu fakat eklemek istediğim iki şey daha var: Özellikle aile ile alakalı olanlar başta olmak üzere yakın ilişkiler konusunda biraz krizlere açık bir süreç olacak bu, Koç. Lütfen unutma ki bu bahsettiğim günlerde öğrenilen bilgiler fazlasıyla çarpıtılmış olabilir. Senin yerinde olsam 6 Eylül’den önce ciddi konuları masaya yatırmam. Kulağıma çalınan her dedikoduya da “ya sabır” çekerim. Bence bu ilk hafta yapılacak en mantıklı şey işe güce sarılmak ve yakın ilişkileri pek de deşmemek.

İkinci mesele ise: İlk hafta, kötü alışkanlıkları bırakmak için muh-te-şem bir dönem. Ayrıca takiben 17 Eylül’deki Başak yeni ayı ise GERÇEKTEN DE yeni ve sağlam, kalıcı bir rutin oturtmak için muazzam bir tarih. Her yeni ay için “yeni başlangıçlara uygun” vesaire derim ama bu yeni ay gerçekten de bambaşka bak! Özellikle de senin için! Kendine bir iyilik yapmanı ve önce bu ilk hafta içerisinde maddi manevi (sigarayı bırakmaktan tut, toksik bir ilişkiye veda etmeye kadar) alışkanlıklardan kurtulmak adına ilk adımı atmanı, 17 Eylül ve sonrasında ise de tertemiz bir rutine (temiz bir diyete başlamak, koşmaya başlamak, yepyeni bir çalışma planı gibi) başlardım. Haberin olsun. Başak sezonu bizi ciddiyete davet ediyor. Bu sene okullar açılıyor mu bilmiyorum ama adeta her Eylül ayında yani okul sezonunda olduğu gibi “yeni defter kalem” tazeliği ve şevki ile bir başlangıç yapmak lazım!

Yine çok uzattım… Burada ilk haftayı ve dolunayı bitiriyorum, ikinci ve üçüncü haftanın etkilerine başlıyorum. Aşk konusu ayın 6’sından itibaren kendini hissettirmeye başlıyor. Ufak bir uyarı: Bu süreç insanlardan çok senin kendinle alakalı ve bir insanı istemekten çok “aşık olmayı istemek” söz konusu olacak. Dolayısıyla, çevrende flört edecek, aşık olup romantik duygularını tatmin edecek birilerini bulamaman durumunda kafanın eskilere kayması olası. Haberin olsun. Fakat hakkını verdiğin takdirde pek güzel bir süreç bu. Bol bol sosyal medyaya çökmek lazım.

Tabi güzel günlerin de, kötü günler gibi, bir sonu var. 17 Eylül’de aşka ve ilişkilere dair bu güzel akış birazcık bozulmaya başlıyor. İlişkiler yine gündemde, fakat bu defa gerginlik ve çatışma ile… Özellikle 21-23-24 Eylül tarihlerine dikkat et ve bu günler içinde karşındaki insanı pek darlamamaya çalış derim. Unutma ki karşımızdaki insanın bizim gibi ya da bizim istediğimiz gibi düşünüp hissetmesini sağlamak bize düşmez. Karşımızdaki insanlar bize yüzde yüz itaat etseler, ne dersek yapsalar ve tamamen bizim gibi düşünseler; kendi kimlikleri yok olur ve kaybolurlar zaten… Karşımızda sevecek bir insan, bir birey bulamayız. Hayatımızdaki insanın iradesine saygı duymalıyız, sevgili Koç. Bunu tekrar tekrar hatırlatıyorum çünkü verdiğim tarihlerde (özellikle de 21 Eylül… Ah o 21 Eylül!) kontrol oyunlarına, gereksiz güç gösterilerine çok meyilli olma etkisindesin, haberin olsun!

Neyse, şimdi işe güce dönelim. Sevgili Koç, bu ay işler güçler son derece iyi! İş arayanlar için kısmetli tarihleri verelim mesela… Dolunay haftası zaten uzun süredir beklenen işleri sonuçlandırabilir. 3 Eylül kısmetli bir gün. 4 Eylül ise özellikle arkadaşlar aracılığı ile / arkadaş ortamlarından kariyere dair kurulacak bağlantıları işaret ediyor. 9 ve 14 Eylül günleri de olumlu olsa da, özellikle İŞ ARAYANLAR için 17 Eylül’ün müjdesini vermek isterim. Kısmetleriyle beraber geliyor adeta. Kalıcı ve uzun vadeli adımlar için uygun zaman, özellikle yaşça büyük insanların tavsiyeleri, yönlendirmeleri dinlenmeli. Zaten Eylül ayının kapanışını da (29 Eylül) Satürn retrosunun bitimi ile yapacağımız için artık şamatayı, “kafam karışık” bahanelerini, “zamanla olur bakalım, göreceğiz” diye ertelemeleri bir kenara bırakma vakti geldi. Oturup düzgünce çalışma, rutinimizi sağlamlaştırma, düzen kurma durumundayız, sevgili Koç. Dürüst olmak gerekirse paşa paşa çalışmaktan başka çaremiz yok artık, 2020’yi çalışarak kapatacağız, kendini mental olarak buna hazırla.

Bitirmeden önce paraya da değineyim… Para bu ay bereketli, durumlar fena değil AMA büyük alışverişler, borç harç, banka kredisi, miras, nafaka, tazminat vesaire vesaire gibi BÜYÜK paraları kapsayan meseleler için önümüzdeki ayı bekle bence. Bu ayın 27’sinden sonra para kazanma ve kazandığın parayı arttırma yollarını daha kolay bulacaksın.

İş de var, aşk da, Boğa!

Sevgili Boğa,

Başak sezonu yine her Eylül ayında olduğu gibi, yeni defter kalem okul alışverişi tadında bizi temiz bir başlangıç yapmaya davet ediyor. Üstelik en az bir okul müdürü kadar da ciddi!

Bu ayın senin için iyi geçeceğini söyleyebiliriz. Ayın başı iş güç ve kazanç anlamında güzel etkiler getirirken, ayın sonu ise kapanışı aşk konusunu gündeme taşıyarak yapıyor. Yani hayattan ne tür beklentin olursa olsun, doğru hamleler ile Eylül ayını oldukça verimli geçirebilirsin.

Balık dolunayı ile başlayalım. İlk haftaya etkisini yayacak olan bu yoğun enerjisiyle, dolunay öncelikli olarak dostluk ilişkilerimizi etkilemeye niyetli. Arkadaş grubundan böyle bir süredir romantik duygular beslediğin, hoşlandığın, şakacıktan da olsa flörtleştiğin birileri var mı? Eğer varsa, bu hafta içerisinde biraz fazla yakınlaşabilirsiniz. Özellikle sosyal medya bu tarz iletişimler için çok uygun gözüküyor. Bence bu yakınlaşmanın tadını çıkarmalı ve akışına bırakmalısın. Kesinlikle zorlamanı, aceleci ve ısrarcı olmanı önermem -başlayan yakınlığın ilişkiye dönüp dönmeyeceği 17 Eylül yeni ayı ile belli olacak nitekim. O zamana kadar sakin sakin akışın tadını çıkarmaya, insan tanımaya, eğlenmeye devam. Sevgilisi olanlar da bu süreci sevgilileri ile yakınlıklarını arttırarak, bağlarını kuvvetlendirerek değerlendirebilirler. Tutup “sevgilim beni aldatacak!!!” diye panik yapmanıza gerek yok :)

Özellikle Boğa burcunun sonlarında doğduysan, bu dolunay haftası kariyer ve kazanç açısından da çok iyi etkiler getiriyor. Kişisel girişimlerin, geleceğe dair planların için sponsor, burs gibi kaynaklar bulabilirsin. Özellikle uzak akrabalar yahut yüksek öğretimden hocalar sana yardımcı, destek ya da aracı olabilirler. Bu yüzden kendini sık sık hatırlatmanı, planlarından bahsetmeni ve tavsiyelere açık olmanı öneririm. Artık Jüpiter retrosu bitiyor; karamsarlığa yer  yok!

Ayın ikinci haftasından itibaren kendini daha içe dönük hissetmeye başlayabilirsin. Sosyallik alanın daha çok iş yerine kayacak gibi duruyor, sevgili Boğa. 9, 13, 14 Eylül günleri tek kelimeyle şahane. Üretken ve şanslısın; işsizsen de, çalışıyorsan da, öğrenciysen de bu günleri değerlendirmeni öneririm. Bu dönemde iş arkadaşlarından da fazlaca destek görebilirsin.

17 Eylül yeni ayı ise… Bilirsin her yeni ay için, “yeni başlangıçlar için uygun zaman” yorumu yaparız. Ama bu defa farklı! Sevgili Boğa, 17 Eylül’de gerçekleşecek olan bu yeni ayın etkisi, bu defa ‘taptaze bir başlangıç’tan öte, adeta hayatında yepyeni bir dönemin başlamasına işaret. Bu süreçte bulacağın işler, başlayacağın projeler, kuracağın ilişkiler çok uzun vadeli olacaktır. Bu defa “gelip geçici” ya da “idareten” işler değil; gerçekten kimliğinin bir parçası haline getirircesine severek yapacağın, KALICI işlere kapı açıyor. Kalbini açık tut ve her şansını dene lütfen. Para konusu özellikle yıl sonunda tutulmalar ile beklenmedik şekilde değişecek -o yüzden planlarını yaparken, hayallerini kurarken para meselesinin engel olmasına izin verme derim. Sene sonundaki (Kasım ayındaki) tutulmalar ile gerçekten beklenmedik şekilde dengeler değişecek.

Bu süreç aynı zamanda karma da yaratır… Kimseyi kırmamaya, üzmemeye dikkat et derim. Kırgınlıklar da kalıcı olabilir bu dönemde, haberin olsun.

Malum, yaz mevsimi rehaveti, bir taraftan da pandemi ortamının çaresiz ve şaşkın bıraktığı şu halimizle önümüzü pek göremez olduk. Planlarımız yarıda kaldı, tüm koşullar değişti, öngörülerimiz ve tahminlerimiz yalan oldu! İşte bu ayın 29’undan sonra Satürn retrosunun bitimi ile beraber, sisler kaybolacak ve önümüzdeki yolu görmeye başlayacağız. Pandemi ve ekonominin gidişatı, seyahat durumları, eğitim gibi konular netleşecek. Planlarını yap, yine yap planlarını ama zamana bırak! Zaten ayın 27’sinden itibaren ilgin ve enerjin aşk ve ilişki konularına kaymaya başlıyor. Eğer bekarsan; ay başında başlayan flörtler ve yeni ay sonrası ufak adımlar ile son haftada kendini bir ilişkide bulabilirsin. Zaten başı bağlı olanlar da ufak yolculuklara çıkabilirler. Allah muhabbetinizi arttırıyor, şahane!

Ağacının köklerini sulama vakti, İkizler!

Sevgili İkizler,

Ay çok hızlı başlıyor. Açık konuşmak gerekirse başlangıçta biraz gerginlik var evet ama uzun sürmeyecek, inan. Ardından gelen şenlikli etkiler, dolunayın tansiyonunu düşürecek, pamuk gibi yapacak, pamuk!

Eylül ayı Balık dolunayı ile başlıyor. Bu dolunay senin için biraz riskli görünüyor, sevgili İkizler. Öncelikli tahminim, bazı haksızlıklara maruz kalabileceğin yönünde. Özellikle iş yeri ile alakalı sıkıntılar bu sebeple çıkabilir. Örneğin senin sorumluluğun olmayan bir işin aksamasının suçu sana atılabilir. Ya da özene bezene yaptığın bir işte emeklerin görünmez olabilir, takdir ve övgü başkasına gidebilir. Bunlar sadece örnekler elbette. Sonuç olarak tavsiyem aynı: Sakin kalmak ve iletişim iletişim iletişim. Yine aynı tarihlerde patron-baba gibi otorite sahibi figürlerle çatışmalar da çıkabilir, haberin olsun.

Bu ilk hafta içerisinde kanunlara uymanı -elbette zaten uyuyorsundur ama bu hafta daha da titizlenmeni ve sosyal medya platformlarında yapacağın paylaşımlara dahi çok dikkat etmeni öneririm. “İfşa” havası var hafta boyunca… Ona göre!

Şimdiiii… Gelelim ikinci haftaya. Öncelikle ayın 6’sından itibaren aşk konusunda kısmet kapıları sonunaaa kadar açılıyor. Öyle güzel etkiler var ki! Sosyal medya ya da arkadaş gruplarından yeni insanlarla tanışabilirsin. Tadını çıkar, bol bol flörtleş ve eğlen derim. Bu flörtlerde kalıcı adımlar atmak için ise senin yerinde olsam 17 Eylül ve sonrasını beklerdim. Sevgilisi olanlar için ise yine çok güzel günler var. İkinci hafta güzel planlar yapmak, romantik vakitler geçirmek için ideal. Fakat kalıcı girişimler yine 17 ve sonrasına ertelense daha iyi olur. Planlar zamanın süzgecinden geçmeli… Ki süzgeç dediğimiz de aşağı yukarı 1 hafta 10 gün işte :)

İkinci hafta içerisinde yakın arkadaşlarınla aranızda daha önce yaşanmış gerginlikler yeniden gündeme gelebilir. Belki bittiğini sandığın kavgalar, kapandığını sandığın davalar arkadaşların için hiç kapanmamıştır ve içinde tuttuğu için çıkacak yer arıyordur… Ne yapıyoruz? Deriiiin bir nefes alıyoruz ve herkesin duygularının özel, biricik olduğunu kendimize hatırlatıyoruz. Herkes bizim kadar rahat olamayabiliyor, bazı insanlar daha hassas yapıda olup sözcüklerle incinebiliyorlar. O yüzden “Buna mı kırıldın?! Saçmalık!” diye tepki vermeden önce anlamaya çalışalım.

Üçüncü haftaya geldiğimizde artık maddi sorunların çözümlerinin yavaş yavaş geldiğini görüyoruz. 14 Eylül özellikle çok güzel bir gün. Maddi konularda aileden destek görebilirsin ve eğer ailenin genel bir borcu, maddi sorunu varsa güzel bir gelişme ile sonlanabilir. Fakat 15 Eylül için güzel şeyler söylemekte zorlanıyorum. 15 Eylül tarihinde özellikle yolculuklarda, trafikte dikkatli olmanı öneririm. Bilgi güvenliğine de çok özen göster lütfen; telefonunun, laptop’ının şifreleri olsun, anonim sosyal medya hesapları olsun… Tam ismini koyamıyorum ama 15 Eylül’de sıkıntılar var.

Neyse… 17 Eylül’de tüm gündemimiz değişiyor zaten. Karşımızda kapkaranlık geceye açılan bir Başak yeni ayı var çünkü. Bu yeni ayın sana gelecek etkilerinin ağırlıklı olarak duygusal olacağını düşünüyorum. Fazlasıyla da aile ile, yuva ile alakalı! Ne demiş şair;

“Dünyada mutluluk adına ne varsa başkaca

Evcek, evlerde yaşar yaşarsa”

Mutluluk; annede, babada, yuvada, insanın çocukluğunda başlıyor gerçekten. Ne kadar büyürsek de büyüyelim, nereye gidersek gidelim; kalbimizin en derin yerinde mutlaka yuva özlemi oluyor. Eşşek kadar yetişkin insanların derdi hâlâ “Babam bana niye kötü davrandı? Annem niye bana hiç kurabiye yapmadı?” olabilir. Hatta biz kendi ebeveynlerimizle ilgili bunları düşünürken; kendi ebeveynlerimiz de kendi çocukluklarıyla ilgili açmazların içinde hâlâ debeleniyor olabilirler. İşte tüm bunları şifalandıracak bir etkiyle yeni ay geliyor; ailecek oturup konuşma, dertleşme paylaşma, eski defterleri açma, şikayet etme söylenme içini dökme ama en sonunda da affetme vakti. Bağları kuvvetlendirme, geçmişi geçmişte bırakma ve mutluluğa bir şans verme vakti bu, sevgili İkizler. Bu dediklerim sana deli saçması gelmesin, ciddiyim. İster yarım kilo baklava al ve çal annenin babanın kapısını, ya da istersen aile dizimi yahut terapi gibi çalışmalara katıl… Bir şekilde bu yeni ayı değerlendir. Üç günlük dünyada bu şans kaçmamalı. O kadar çok beraberce “şifalanan”, yeni ilişki yöntemleri geliştiren, birbirlerini yeniden tanıyan ve insan olarak da dönüşen, mutlu olmayı gerçekten başarabilen aile gördüm ki… Mümkün yani! Onu demek istiyorum. Ağacının köklerine su ver, İkizler.

Yüzeysel bir yorum yapacaksak da; bu Başak yeni ayında eve bazı alışverişler yapılabilir ve maddi sorunlarda çözüme gidebilirsiniz. Bereketli bir yeni ay, uzun vadede kalıcı çözümler getiriyor para meselelerine…

22 Eylül ve sonrası ise zaten Terazi sezonunu başlatıyor ve senin için aşka dair etkiler adeta katlanıyor. Sevgilisi olanlar bu tarihte çocuk gibi müjdeli haberler alabilirler, ona göre. 29 Eylül aşk açısından Eylül’ün en harika günü olabilir. İşte bu günleri güzelce deneyimlemek için, 17 Eylül yeni ayında duygusal düğümlerini çöz İkizler…

Kavgamız da, sevdamız da bitmedi, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

İyi çile doldurdun doğrusu! Bu ayı yine bir dolunay haftası ile açıyoruz, neyse ki bu defa senin için çok da kötü etkiler getirmiyor bu dolunay. Hatta aksine; olumlu ve heyecan verici olayların sinyalini veriyor! Balık burcunda gerçekleşen ve etkisini neredeyse 9 Eylül’e kadar yayacak olan bu dolunay öncelikli olarak geleceğe dair planların, eğitim hayatın konusunda büyük gelişmelerin habercisi.

Öncelikli olarak elbette ki her dolunay gibi, Eylül’ün ilk haftasının da gergin bir enerjisi var. Bu gerginlik ile gelecek kaygısına kapılabilirsin, geleceği biraz fazla düşünüp didikleyebilirsin. Örneğin iş yerinde geleceğinin olmadığını - ideallerindeki, hedeflerindeki yerden çok uzak olduğunu düşünüp umutsuz hissedebilirsin. Para konusunda da endişelerin artabilir, yapmak istediğin şeylere asla bütçenin yetmeyeceğini düşünebilirsin. Umutsuzluğa kapılmak yok! Henüz hiçbir şey belli değil! Bu umutsuz ruh haline bürünüp ve korkularının kulağına fısıldadıklarını hakikat sanarsan; çok güzel fırsatları kaçırabilirsin!

Bu dolunay biraz sisli, getirdiği şeyleri önce biraz buğulu göreceğiz. Önümüzdeki yolun netleşmesi biraz zaman alacak. Bu yüzden kalıcı adımlar atmadan, arkamızdaki köprüleri yakmadan önce en az 9’una kadar beklemek gerek diye düşünüyorum. Şimdi bu sürecin getirilerine gelirsek: Özellikle öğrenciysen; burs ve kredi gibi paralara dair haberler alabilirsin. Öğretmenlerin ve sınıf arkadaşların bu hafta boyunca ilham kaynağın ve en sağlam destekçilerin olabilirler. Hatta yıllarca sürecek hayallerin temelleri bu süreçte atılmaya başlayabilir; geleceğine ışık tutuluyor adeta, kafanı kaldır ve dikkatle bak! Haberler güzel yani… Yeni bir macera sana geliyor. En azından ayak seslerini duyuruyor. Uzak akrabalara, üniversiteden hocalara, sınıf arkadaşlarımıza ve hatta sosyal medyaya; iş arıyorsak iş aradığımızı, yüksek lisans, burs, proje vesaire arıyorsak tavsiye ve yardım, yönlendirme taleplerimizi dile getirelim, getirelim ki sesimizi sadece evrene değil; herkese duyuralım.

İş yerin ile alakalı dil kursu, mesleki eğitim vesaire gibi önemsiz gözüken ama aslında gelecekte sana sağlam kapılar açacak fırsatlar da söz konusu olabilir. Gözün kulağın açık olsun. Dolunayın deli fişek enerjisini insanlara ve dramaya kanalize etmektense, hayallerimize odaklayalım. En kötü ne olabilir ki?!

İkinci haftayla beraber tempo düşerken, senin ilgin ve odağın da kişisel kazançlarına, paraya doğru kaymaya başlıyor. İkinci haftanın başından bu ay sonuna kadar gelirinin bereketinin bol olacağını söyleyebiliriz. Alışverişler yapmak istiyorsan bu süreci değerlendirebilirsin çünkü önümüzdeki aylarda bizi yine Merkür retroları vesaire bekliyor.

İnsan ilişkilerindeki bariz ferahlamayı da ikinci hafta hissetmeye başlayacaksın. Bir süredir özlediğin dostluklar tüm görkemi ile geri geliyor. Romantik ilişkilerdeki sıkıntılar da -ki hatırlarsan geçtiğimiz aylar boyunca başının etini yemiştim ilişki de ilişki diye- bu süreçte düzelmeye başlıyor ve 17 Eylül tarihindeki Başak yeni ayı ile beraber ise artık her şey ‘rayına oturtuyor’. Eskiyi eskide bırakıp, tümden yüzünü geleceğe dönme vakti. Bu defa GERÇEKTEN ilişki kaosu, meseleleri, draması kapandı. Zaten 29 Eylül’de Satürn’ün retrosunu bitirişi de artık söz konusu aşk olunca sadece ayakları yere basan, değer bilen ve veren, EŞİT ve adaletli ilişkilere izin vereceği anlamına geliyor. Yani iyisin, sevgili Yengeç.

17 Eylül yeni ayına geçmeden önce birkaç tarih daha vermek istiyorum. 9 Eylül, 13-14 Eylül tarihleri özellikle iş güç kazanç anlamında çevrenden destek göreceğin kısmetli tarihler. Değerlendirilsin.

Yine bu tarihlerde, aracılar çöpçatanlar aracılığı ile birileriyle tanışabilirsin. Hiç burun kıvırma, hayatın sana sunduğu şeylere en azından şöyle bir göz at derim :)

Eğer bir sevgilin varsa, özellikle 14 Eylül’de, çift olarak ortak bi hayalinizin gerçekleşmesi tadında - güzel bir gelişme yaşayabilirsiniz.

17 Eylül’e geldiğimizde ise, evet, ilk yorumum daha çok ilişkilere dair… Arkadaşlarınla, flörtlerin yahut sevgilinle bağlarınızı kuvvetlendirebileceğiniz sosyal bir haftayı açıyor. Fakat yine aynı şekilde bunun ‘ortak bir düşman’ sayesinde olacağı da ihtimallerden sadece biri… Arkadaş grubundan birine veda etmek söz konusu olabilir. Ben olsam 29 Eylül’e kadar özellikle hiç kimseyi yargılamamaya, kırmamaya, hakkını yememeye dikkat ederdim sevgili Yengeç çünkü öyle bir etki var ki; mazlumun ahı çok fena çıkabilir. Haaa “mazlum değil o!!!” diye çıkışacaksan da şunu hatırlatmak isterim; bu süreçte gerçekler gerçekten çarpıltılmış olabilir. Haberin olsun.

Fakat asıl önemli mesele kariyere, ideallere dair bence! Sevgili Yengeç, iş başvurularına, yüksek lisans vesaire gibi girişimlere hiç “olmaz olmaz” deme, boyunu aştığını düşünsen de şansını bir dene derim. Zira bu Eylül sonunda adeta “kaderimiz mühürlenecek” desek yeridir :) En azından evrene, neleri göze alabileceğini, ne kadar cesaretli ve vizyonlu, istekli olduğunu göstermiş olursun! Şaka bir yana, gerçekten de özgüvenini aşan hedeflerine dahi hazırlan, sene sonuna doğru tutulmalarla beraber hep beraber şaşıracağız ve dünyanın dengesi bir kez daha değişecek. “Olmaz öyle şey” dediğimiz şeyler fazlasıyla olabilir… “Yurt dışında okumaya param yetmez“ dersin mesela; sonra öyle bir şey olur ki ne mucizeyse tüm okullar online eğitime geçer… Bilemeyiz!

Kendine hakim olsan, gerisi çok kolay, Aslan!

Sevgili Aslan,

Güzel, gerçekten güzel bir Eylül’e giriyorsun ama öncesinde aradan çıkarmamız bir dolunay var. Dünyalar güzeli ve ışıl ışıl olsa da, işleri karıştıran ve vizyonumuzu bulandıran bir dolunay bu: Balık dolunayı…

Bu dolunayın etkisi neredeyse 8’ine kadar yayılacak. Buna dair iki tahminim var; öncelikli olarak para konusunda bazı sıkıntıları gündeme getirebilir. Bankalar ile alakalı krediler, tazminat, nafaka, miras, sponsor, harçlık gibi aracıların dahil olduğu paralar konusunda ufak krizlere hazırlan ama asla panik yapma derim. Çünkü dediğim gibi, bu dolunay çok sisli bir hava getiriyor ve kesinlikle son sözü söylemiyor. Hakikati görmek için sislerin dağılmaya başlamasını bekleyeceğiz mecbur. İşte bu yüzden; örneğin bir bursunun kesileceğine dair haber aldın diyelim -bir yanlışlık olabilir, hemen panik yapma. Ya da Almanya’daki amcan sana harçlık niyetine onlar için küçük, bizler için büyük bir meblağ göndermek istediğini söyledi diyelim -bir aksilik çıkabilir, buna güvenip hemen alışveriş yapma. Ayrıca tekrarlıyorum, lütfen lütfen lütfen 17’sinden önce kredi çekmeye falan kalkma! Çok cazip görünebilir bankaların teklifi ama dediğim gibi hakikati biraz geç göreceğiz.

Diğer yorumum ise ilişkiler konusunda… Kıskançlık, kontrol, paranoya, geçmişin hayaletleri, kaybetme korkusu, suçluluk… Hepimiz ama hepimiz bu duyguları içimizde bir yerlerde taşıyoruz. Bazen, bazı durumlarda, bazı insanlar tarafından tetiklenebiliyorlar; son derece insani bir durum! Bize düşen ise bu kötü duyguları beslememek, onlara teslim olmamak. Sevgili Aslan, bu ayın ilk haftasında kendini karşındakine güvenmekte zorlanır halde bulabilirsin. Korkularını sezgiler ile karıştırabilirsin. Sakın ola ki karşındakini mini güven testlerine sokmaya kalkma. Saygıyı elden bırakma. Çünkü bu etki geçtiğinde, evren adeta seni ödüllendiricesine Venüs’ü sana gönderiyor ve bu da neşeli, bereketli, flörtöz, güzelliklerle dolu bir dönemi başlatıyor. Doya doya tadını çıkarabilirsin bu dönemin -elbette dolunay etkisi ile baltalamadan giriş yapabilirsen. Aslansın yaparsın.

İkinci hafta daha çok iş güç ve kişisel kazançlara dair güzel etkiler getiriyor. Kariyer konusunda ilerleme peşinde olanlar mutlaka saldırmalı! Ama bu saldırının meyvesini 17’sinden sonra toplayabilirler. 17’sinde bir Başak yeni ayı var çünkü ve kariyer konusunda yeni başlangıçlar için çok güzel bir sinyal gönderiyor. Bu defa “gelip geçici” ya da “idareten” işler değil; gerçekten kimliğinin bir parçası haline getirircesine severek yapacağın, KALICI işlere kapı açıyor. Kalbini açık tut ve her şansını dene, gayet iyi.

17 Eylül evet son derece güzel ve KALICI kazanç kapıları açıyor ama 15 Eylül biraz gergin… Patron baba gibi figürlerle çatışabilirsin bu tarih civarında… O yüzden bence yine sabırlı ol, sakin kal derim. Zorlu günlerden bahsetmişken diğerlerini de aradan çıkarayım: 21, 23-24 Eylül tarihleri iş yeri açısından özellikle çok zorlu… Yazışmalarda aksaklıklar olabilir ve insan ilişkileri rekabeti kaldıramayarak biraz kavgalara açık hale gelebilir. 23 Eylül’de fazla alıngan olabilirsin ve 24 Eylül’de de din-siyaset gibi konuların iş yerinde açılması biraz tatsız mevzulara sebep olabilir. Neyse ki 27’sine doğru durulacaksın…

Ayın sonunda minicik bir bitiriş hediyesi var: 29 Eylül tarihi… Aşk açısından Eylül ayının en en en güzel günü! Bu güne dikkat et, Aslan. Hayat yolunu kimlerle kesiştiriyor, aç gözünü bak. Sana ne anlatmaya çalışıyor? Bu tarihte hayatına giren insanlar ve başlayan ilişkiler oldukça uzun vadeli olabilir!

Ayın 6'sından itibaren saç boyama kesme gibi güzelliğe, görüntüye dair her türlü değişim için şanslı olacaksın. Başak sezonu ile beraber harıl harıl çalışacağın, hızlı ve verimli bir sezona giriyorsun. Öncesinde şöyle kendine bir çeki düzen vermek istersen çok doğru zaman yani. Artık seneyi inceden kapatıyoruz, yaz rehavetini atıp önümüze bakma, çalışma çalışma ve çalışma vakti geliyor...

Yüklerden kurtulma vakti, Başak!

Sevgili Başak,

Şimdi sana bu ayın ilk haftasını etki altına alacak olan dolunayın getirilerinden bahsedeceğim ama KESİNLİKLE üzülmeni karamsarlığa kapılmanı istemiyorum çünkü bu sadece bir haftalık bir etki ve ardından son derece güzel olaylar gelecek.

Eylül ayını Balık burcunda bir dolunay ile açıyoruz. Bu da romantik ilişkilerde birazcık sıkıntıya ve gerginliğe işaret ediyor açıkçası. Bir süredir sürüncemede kalmış ilişkilerin de artık yol ayrımına geldiğini söylüyor bu dolunay. Sorunlar ya çözülecek, ya da çözülecek… Tamam ya da devam diyebilirsin bu süreçte. Pek çok çift için olumlu olabilecekken, bazıları için sonlanmalar yaşanabilir. Kadere güvenmek ve akışına bırakmak lazım bence. Dediğim gibi; tamamen olumsuz, karamsar bir tablo söz konusu değil! Bu dolunay haftasında ilişkinde geleceğe dair yollar açılmaya başlayabilir - söz, nişan, düğün ya da bebek gibi büyük kararlar söz konusu olabilir.

Bu iki uçlu ihtimali getiren dolunayın etkisi aslında bu kadarla sınırlı değil… Ben öncelikle bu sıkıntıları tetikleyecek şeyin çarpıtılmış bilgiler, ortaya çıkan gizli meseleler olacağını düşünüyorum. Her halükarda, bunun gizemli bir Balık dolunayı olduğunu hatırlamak ve en azından şöyle bir 8 Eylül’e kadar köprüleri yakmamak lazım. İlişki konularının sık sık gündemine gelmesinden sıkıldıysan, biraz da vakit kaybı olduğunu düşünüyorsan, kendine çok yüklenme bence. En kötü ilişki bile bir şeyler öğretir. Bizi büyütür. Ayrıca ‘uzun vadeli bir ilişkiyi yürütebilmek zor iştir, çünkü bireycilikle (ben) birliktelik (biz) arasında denge kurmayı gerektirir. Her iki yönün çekim gücü de çok kuvvetlidir. Bir taraftan, ayrı ve bağımsız bireyler olmak isteriz; diğer taraftan başka biriyle yakınlık ve bağlantı, ya da bir aile veya gruba ait olma duygusu peşinde koşarız.’ İnsan olmak serüvenimizin en karmaşık kısmı bu ilişkiler…

Bekarlar için kısa bir uyarı da geçeyim ve bundan sonra ikinci hafta ile beraber dış dünyaya dönelim. Sevgili Başak, bu ilk hafta içerisinde biriyle yeni bir ilişkiye başlaman söz konusu olursa; yanılgılara çok çok çok açık bir dönemde olduğunu hatırla ve karşındakini daha da iyi tanımak, şartları ölçüp biçmek için kendine biraz zaman ver derim.

Ayın ikinci haftası kariyer ve kazanç açısından bomba gibi başlıyor. 9 Eylül günü özellikle; hem aşk, hem de iş yerinde üretkenlik açısından harika! Mutlaka değerlendirmeni, iş görüşmelerinde de bu etkiyi kullanmanı tavsiye ederim. Zaten bu ayın ikinci haftasından 27’sine kadar; iş ve ekstra kazanç kapıları konusunda özellikle aracılık eden dostlar sayesinde şanslı olacaksın. Yakın akrabalara, yakın dostlara, sınıf arkadaşlarımıza ve hatta sosyal medyaya; iş arıyorsak iş aradığımızı, yüksek lisans, burs, proje vesaire arıyorsak tavsiye ve yardım, yönlendirme taleplerimizi dile getirelim, getirelim ki sesimizi sadece evrene değil; herkese duyuralım.

17 Eylül’de senin burcunda bir yeni ay açılıyor ve açıkçası -sıradan dolunaylardan farklı olarak- çok kalıcı ve uzun vadeli başlangıçlara kapı açıyor. Gerçekten de bu dönemde başlanan her şeyin çok uzun süre seninle kalacağını bilmeli ve ona göre harekete geçmelisin. Bu yeni bir diyete başlamak, hayatından zararlı alışkanlıkları ve insanları çıkarmak, yeni bir hobi edinmek, spor alışkanlığı geliştirmek olabilir örneğin… Bir taraftan da özellikle kariyere dair güzel bir atılım getireceği bariz bu yeni ayın! Özellikle eğitim, sanat, tasarım, mimarlık, hukuk gibi sektörlerdeysen; gerçekten güzel bir dönüm noktasına yaklaşıyorsun. Biz ve ben olabilmek demiştik; işte şimdi ne kadar “sen” olabildiğini gösterme vakti.

29 Eylül tarihinde maddi sıkıntıların çözülmeye başladığına dair sinyaller alabilirsin. Yine aynı tarihte Satürn retrosu bitiyor ve artık böyle “sıkıntılı” ilişki dramaları, günü geçirmeli idareten işler, içimize sinmeyerek yürüdüğümüz yollar sonlanıyor; gerçek ve kalıcı şeyler başlıyor. Haydi bakalım!

Temiz bir başlangıç, Terazi!

Sevgili Terazi,

Eylül ayını Balık dolunayıyla açıyoruz ve bu duygu dünyamızı fazlasıyla karıştıracak gibi duruyor. 2 Eylül sabahında gerçekleşecek olan bu dolunayın sana getireceği etkileri öncelikle ikiye ayırmak istiyorum. Öncelikli olarak iş güç konularında bir süredir beklediğin gelişmeler yaşanabilir, bazı meselelerin sonuçlandığını görebilirsin. İşte bu noktada sana ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum; bence şöyle en az 6-7 Eylül’e kadar hiçbir işi garanti görme. Yani şöyle örneklendireyim: İş yerinde terfi edeceğin haberini nihayet aldın ya da istediğin proje kabul edildi, bütçe ayıracağı haberi geldi vesaire vesaire… Dereyi görmeden paçaları sıvama diyeceğim ama dereyi görsen de hemen sıvama! Bu dolunay gerçekleri çok çarpıtacak, çok! Özellikle maddi konularda hiçbir meseleyi “cepte” sanma.

Balık dolunayının bir diğer işaret ettiği alan ise yakın, duygusal ilişkiler… Her ne kadar romantik birlikteliklerimizle alakalı gibi görünse de, aslında bu dolunayın işaret ettiği yer aile bağlarımız, geçmişte yaşadıklarımız… Sevgili Terazi; bu dolunayda kendini “Bu ilişkideki sorun nedir?” diye sormak yerine “Benim sorunum nedir?” diye sorarken bulabilirsin. Geçmişte insanların seninle kurduğu iletişim ve ilişki biçimlerinin adeta döngüsel bir biçimde tekrarlandığını fark edebilirsin. Farklı insanlar fakat aynı senaryolar; aynı terk edilme, reddedilme, kusurlu bulunma, suçluluk duygusu, yetersizlik hissi tekrar tekrar karşına çıkıyormuş gibi gelebilir. 1988-1989 ve 1997-1998 doğumluysan bu etkiler daha da kuvvetli olabilir. İŞTE BU ÇOK İYİ, çünkü bu şekilde içsel bir sorgulamayla başlayan çok çok şifalı, dönüştürücü, faydalı bir sürecin başlayacağını düşünüyorum, sevgili Terazi. Ay düğümlerinin de tetikleneceği bu mistik dolunayda, aile geçmişinden daha dün kurduğun ilişkilere kadar temizleyip şifalandıracak harika bir etki geliyor. Yani böyle içe dönük, düşünceli hissedersen; bil ki bu güzel bir dönüşümün başlangıcı…

Öyle işte… Şimdi gerçek dünyaya dönelim. Ayın 5’inde Merkür senin burcuna geçiyor ve sana kendini çok iyi ifade edebileceğin, zihninin açık ve hızlı çalışacağı, üretken ve dışa dönük, harika etkiler getiriyor. İş görüşmeleri başta olmak üzere her türlü sosyal ilişkide avantaj sağlayacağını söyleyebiliriz. Zaten ardından yönetici gezegenin Venüs’ün Aslan burcuna geçişiyle beraber de şansın Eylül ayında açılıyor, sevgili Terazi. 9 Eylül, 14 Eylül bu günler hep maddi sorunların çözümüne dair olumlu vakitler. Kısacası ayın ilk iki haftası için benim yorumlarım gayet pozitif.

Fakat 17 Eylül’de açılacak olan yeni ay ise biraz düşündürücü olsa da aşırı kullanışlı, çok ama çok işe yarayacak bir etki ile geliyor. Sevgili Terazi, ayın 17’sinden itibaren kötü alışkanlıkları bırakma vakti! Sigarayı bırakma, şekeri azaltma gibi kararlar alırsan -daha önce bin defa başarısız olmuş olsan bile- evren tarafından destekli olacaksın. Bu defa başarabilirsin. Ayrıca sigara, yiyecek gibi yüzeysel örneklerle sınırlı kalmak zorunda da değilsin. Genel anlamda ruhunu tazeleyecek, yükünü azaltacak, temizleyecek pek çok “bitiriş ve başlangıç” yapabilirsin. Mesela iyi hissetmek adına kendine listeler çıkarabilirsin, “Bana kendimi kötü hissettiren bu insanla bir daha bu şekilde görüşmeyeceğim, gerekirse eve girmeden önce otoparkta ayak üstü 10 dakikalığına bile olsa her gün meditasyon yapacağım, ‘nefret ediyorum, Allah kahretsin’ vesaire gibi cümleleri kurmayacağım, her gün ne olursa olsun kardeşimle (yahut kardeş gibi bir figürle) beş dakikalığına bile olsa baş başa konuşacağım” vesaire vesaire - Yani o kadar çok örnek yazabilirim ki buraya! Sana iyi gelecek şeyleri bekletme, komik ve imkansız gözükse de bir ucundan tut ve başla, sevgili Terazi. Bu yeni ay, alınan kararlar ile temiz başlangıçları güzelce destekleyecek. Bu ay, kendine yepyeni bir sayfa açabilirsin. Bence bunu kaçırma ve bedenini, ruhunu, yatak odanı temizle, bir çeki düzen ver. Bu sezon Başak sezonu ve bizden tıpkı her Eylül ayında okula başlarken yaptığımız gibi, yeni defter kalem, plan program, tertemiz bir başlangıç bekliyor! Doğum gününden önce yap bunu...

Yeni ayın diğer getirisine gelirsek… Dedikodular ve gizli işler görünüyor, sevgili Terazi. Pek üzerinde durmaya gerek yok, bence sen de durma çünkü uzun vadeli ya da önemli şeyler olmayacaklar. Bırak insanlar ne konuşursa konuşsun.

Ama 21 Eylül, 23 ve 24 Eylül günleri beni biraz düşündürüyor açıkçası. Bu günlerde kendine lütfen dikkat et. Aile içerisinde gerginlikler söz konusu olabilir. Ama daha da önemlisi sağlık konusunda kendine dikkat et! Bilirsin, sağlık konusunda hemen hemen hiç yorum yapmam çünkü ihtimaller üzerinden insanları ciddi bir konuda panikletmenin bir gereği yoktur… Ama artık sonbahara girerken ve Satürn retrosu da biterken azıcık korku fazlasıyla faydalı olabilir! Bazen korku iyidir! Tedbirleri elden sakın bırakma!

Su gibi akma vakti, Akrep!

Sevgili Akrep,

Eylül ayını Balık burcunda bir dolunay ile açıyoruz. 2 Eylül dolunayı sana öncelikli olarak aşk konusunda harika etkiler getiriyor. Hayatında biri olanlar için de, bekar Akrepler için de çok güzel gelişmeler var. Bu süreçte yeni birileriyle tanışabilir ve flörtlerin ışık hızında ilişkiye döndüğünü de görebilirsin. Ama… Bu dolunay, bence, aşka düşmek, romantik vakitler geçirmek, bağları güçlendirmek için idealken; büyük sözler vermek, dönüşü olmayan adımlar atmak, uzun vadeli planlar yapmak için hiç hiç uygun değil! Hava çok sisli olacak, önümüzdeki yolu net göremeyebiliriz ve sisler dağıldığında ortaya çıkan engelleri gördüğümüzde de o yolu yürümekten vazgeçmek durumunda kalabiliriz :) Haberin olsun. Sen gel beni dinle; bu duyguları Balık’ın derin okyanusları gibi yükselten büyülü dolunayı, geçmişi ve insanları affetmek, sevgiliye onu ne kadar sevdiğini anlatan mesajlar yazmak, tatlı flörtöz telefon konuşmaları yapmak, şiir yazmak, resim yapmak, fotoğraf çekmek, dans etmek, gökyüzüne bakıp evrendeki yerimizi düşünmek, hayal kurmak, dilek tutmak… Kısacası sevmek sevmek sevmek için değerlendir! :) Ciddi işler için bol bol vaktimiz olacak. Balık dolunayı, sevmek zamanıdır.

Dolunay haftasına dair bir iki uyarım da var, onları da hemen geçeyim: 3-4 Eylül civarı yolculuklar söz konusu olursa lütfen dikkatli olalım. Aynı zamanda 4 Eylül günü iş arkadaşları ile çatışmaktan uzak duralım. Din, siyaset gibi konularda özellikle gerginlikler yaşanabilir. Sevgili Akrep, ben şimdiye kadar bu konularda uzun uzadıya tartışıp da karşısındakinin fikrini değiştirebilen, ya da en azından kendi bakış açısından olayları göstermeyi başarabilene rastlamadım. Görmek istemeyen insana gerçekten de zorla hiçbir şeyi gösteremezsin, uyandıramazsın. O yüzden boşver, özellikle iş yeri gibi mecburiyetlerimizin olduğu bir yerde uzun vadeli olabilecek gerginliklerden kaçınmak lazım.

Şimdi başlayalım bakalım… İkinci hafta, özellikle iş güç derdinde olan Akrepler için güzel bir etki ile açılıyor. İşsizsen, iş başvurularına ve özellikle de aracılık edebilecek bağlantılara yüklen derim! Eski patronlar, yönetici pozisyonundaki insanlar sana bu süreçte yardımcı olabilir. Ele güne iş aradığını duyurmanı tavsiye ederim. Aynı şekilde zaten mevcut bir mesleği olup da gelişmeler bekleyenler için güzel süreç başlıyor; iletişim trafiği hızlı, yollar açık. Mis gibi! Bu hafta yapılan girişimlerin meyveleri 17 Eylül ve sonrasında -gayet hızlıca yani- alınabilir. Yine 17 Eylül ve sonrasında da iş başvuruları, yeni proje teklifleri için uygun zamanlar.

Öğrencileri de unutmuyorum! Ne alemdesiniz, okullar açılıyor mu, dersler başlıyor mu bilemiyorum fakat Başak sezonu her Eylül ayında gerçekten de semboliğine uygun olarak “yeni defter, kitap, plan program, ciddiyet!” temasıyla taze bir başlangıç getiriyor. Bu sene de bu kuraldan muaf değil. Okul durumları ne olursa olsun, o ‘ciddiyet’ kafasına girmeye başla derim, sevgili Akrep. Zira Başak bereketiyle gayet önün açık, zihnin aktif ve üretken. Hele hele 27 Eylül ve sonrası çok güzel! Kendini çok iyi ifade edebileceğin, hızlı bir sürece giriyorsun. Bu süreçte yazıp çizeceğin, planlayıp üreteceğin her şey adeta evrenden torpilli olacak.

Fakaaaat… özellikle 21 ve 23-24 Eylül tarihlerini hiç beğenmiyorum. Bu tarihlerde özellikle yolculuklarda dikkatli olmanı öneririm. Ayrıca iş arkadaşlarınla yine azıcık gerginlik söz konusu olabilir, aklında bulunsun. Sağlık konusunda lütfen pimpirikli davranmaya devam. Tedbirli olmaktan hiçbir zarar çıkmaz, değil mi?

Para konusu bereketli ama senin yerinde olsam büyük harcamaları, yatırım - kredi borç vesaire gibi işlemleri 29 Eylül’den sonrasına ertelerdim. Dediğim gibi; ‘gerçek’ bir şeylerin başlama, kalıcı ve ciddi adımlar atma zamanı 29 Eylül’den sonra başlayacak. Şu aralar malum, gökyüzünün büyükleri Jüpiter ve Satürn retrodaydı ve bu da bizleri biraz rehavete kaptırdı, geleceği düşünsek de net göremez olduk ve adeta “saldık.” İşte artık o süreç bitiyor, 29 Eylül’de Satürn’ün de eski hızına dönmesi ile beraber yaz tatili kafasından çıkıyoruz ve ciddiyetle yüzümüzü geleceğe çeviriyoruz. Nasıl bir sonbahar ve kış geçireceğimizi, pandeminin ve ekonominin gidişatını 29 Eylül sonrasında göreceğiz ve yol haritamızı ona göre çıkaracağız, Akrep. Sana tavsiyem ciddiyeti elden bırakmaman yönünde olur. Her şey iyi olacak. Önümüzdeki ay görüşürüz!

Neşen adeta bulaşıcı, Yay!

Sevgili Yay,

Bu ay ikinci haftasından itibaren sana neşe, bereket, güzel fırsatlar ve eğlenceli insanlar, sohbetler getiriyor. Son derece güzel bir ay olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Ama öncesinde atlatmamız gereken bir Balık dolunayı haftası var. 2 Eylül sabahında gökyüzünde yükselecek olan bu dolunay, öncelikli olarak aile hayatını birazcık karıştırabilir. Duygusal meselelerin gündeme gelmesi, biraz fazla hassas dolunay ruh halinde olacağımız için azıcık gerginliklere yol açabilir. Herkes abartılı ve dramatik davranma meylinde olacak, o yüzden kendimizi sakin kalmak yönünde sık sık telkin etmek lazım. Dolunayın gündeme getireceği bir diğer mesele ise yine ailenin de dahil olduğu para meseleleri olarak görünüyor… İşte bu noktada bir uyarıda bulunmalıyım: Sevgili Yay, gerçekliğin çok fazla çarpıtılacağı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla ilk haftayı atlatana kadar hakikati görmenin zor olacağını aklımızın bir kenarında tutmak ve hemen harekete geçmekten kaçınmak lazım. Biraz suların durulmasını ve berraklaşmasını beklemelisin. Şöyle örneklendirelim mesela; bir miras konusunda amcanın büyük bir meblağ almak istediğini duyabilir, öğrenebilirsiniz. Fakat gerçek bundan çok daha farklı olabilir, hemen harekete geçip kaos ateşini harlamaya gerek yok. Kısacası gaza gelmiyoruz.

Balık dolunayında en iyi ne yapılır? Bağlar güçlendirilir, insanlar ve geçmiş affedilir, hayal kurulur, resim yapılır, müzik dinlenir, dans edilir ve sevgiden bahsedilir :)

Evinde su tesisatıyla ilgili sıkıntılar çıkabilir, haberin olsun. Unutkanlık söz konusu olabilir özellikle, aman diyeyim.

İşte ilk haftayı bu tarz etkilerle atlattıktan sonra, ikinci haftayı Aslan Venüs’ü ve Terazi Merkür’ü ile açıyoruz. Yani hem şansımız açılıyor, hem de sosyal hayatımız kalabalıklaşıyor. Öncelikli etki aşk ile alakalı elbette… Arkadaş grubundan ya da sosyal medyadan flörtleştiğin insanlar varsa daha da yakınlaşabilir ve hatta ilişkiye dair adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Yani “sevgili bulmak” için uygun zaman, Yay :) Ama şunu da belirtmeliyim ki, kızacaksın yine ama, ayın 9’undan itibaren geçmişten insanlar yeniden hayatına gelmeye başlayabilir. Bu yönde girişimleri olabilir daha doğrusu. Sadece eski sevgililer değil; yarım kalmış flörtler de buna dahil. Hem de bu gelişlerin pek de sevimli olacağını düşünmüyorum; kapanmamış defterleri kapatmak, yarım kalmış kavgaları tamamlamak için geliyorlar sanki, Yay. Kendimizi, kalbimizi, enerjimizi korumamız lazım.

9 Eylül çok güzel bir gün! İş arayanlar ya da iş yerinde yeni gelişmeler bekleyenler bu günü değerlendirmeli. Özellikle bir partnerin desteği ile çok verimli bir şekilde geçirebilirsin bu günü. Zaten ardından Jüpiter retrosunun da bitimi ile beraber eski enerjimizi geri kazanıyoruz ve gelecek planlarımıza ağırlık vermeye başlıyoruz.

Gelecek planları demişken… Sevgili Yay; malum, yaz mevsimi rehaveti, bir taraftan da pandemi ortamının çaresiz ve şaşkın bıraktığı şu halimizle önümüzü pek göremez olduk. Planlarımız yarıda kaldı, tüm koşullar değişti, öngörülerimiz ve tahminlerimiz yalan oldu! İşte bu ayın 29’undan sonra Satürn retrosunun bitimi ile beraber, sisler kaybolacak ve önümüzdeki yolu görmeye başlayacağız. Pandemi ve ekonominin gidişatı, seyahat durumları, eğitim gibi konular netleşecek. Dolayısıyla o zamana kadar kalıcı adımlar atmaktan, yatırımlar yapmaktan kaçın, planlarını biraz ertele derim. Bunun altını çiziyorum çünkü bu ay boyunca geleceğine dair pek çok güzel fırsat ile beraber planlar yapma eğiliminde olacaksın; yap, yine yap planlarını ama zamana bırak!

14 Eylül, yeni aydan önce muhteşem bir gün. Yine iş güç peşindekiler mutlaka saldırmalı! Ama bu saldırının meyvesini 17’sinden sonra toplayabilirler. 17’sinde bir Başak yeni ayı var çünkü ve kariyer konusunda yeni başlangıçlar için çok güzel bir sinyal gönderiyor. Bu defa “gelip geçici” ya da “idareten” işler değil; gerçekten kimliğinin bir parçası haline getirircesine severek yapacağın, KALICI işlere kapı açıyor. Kalbini açık tut ve her şansını dene, Yay.

21 ile 23-24 Eylül tarihleri para harcamalarından uzak dur lütfen. Ayrıca bu tarihlerde arkadaşlarını çok incitebilirsin. Gerçekçi olacağım derken kaba ve incitici sözler çıkabilir ağzından. Kırma insanları lütfen, biz Yaylar her şeye kırılmadığımız için herkesi kendimiz gibi sanabiliyoruz bazen ama insanlar sandığımızdan daha hassas olabiliyorlar… Ona göre!

17 Eylül yeni ayına bir daha değinmek istiyorum. İnsanları yargılıyoruz, suçluyoruz, eleştiriyoruz, ahlak dersi çıkarıyor, vaaz veriyor, talimat veriyor, yorumluyor ve hatta psikanaliz yapıyoruz… Peki ya kendimize ne yapıyoruz? Yeterince dönüp bakıyor muyuz yahut özeleştirimizi veriyor muyuz? Bu konuyu biraz düşünmemiz lazım, özellikle ayın 17’sinden önce kendimizle bir yüzleşme yaşamamız ve kendi yanlışlarımızı görüp, değişim ve vicdanen rahatlama için temiz bir başlangıç yapmamız iyi olur. Zira yeni ay sonrasında kendimize itiraf edemediğimiz şeyleri, başkalarından ve ulu orta duyabiliriz…

Aşka dair en güzel gün 29 Eylül. Bu da bitirmeden önce son kıyağım. Haydi görüşürüz önümüzdeki ay!

Önce biraz soluklan, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Eylül ayı Balık burcunda adeta bizi kör edecek parlaklıkta bir dolunay ile başlıyor. Gözlerimizi kamaştıran ışığıyla bu dolunay, görüşümüzü bulandırıyor, aklımızı karıştırıyor ve ciddi konularda adımlar atmayı riskli bir hale getiriyor. Dolayısıyla bu dolunayda bir sakin ol, otur dinlen, gökyüzünü izle ve ciddi meselelerden değil; aşktan meşkten, duygudan şiirden, evrenden yıldızlardan bahset derim! Bir Balık gibi ol, akışa doğru süzül gitsin…

Açıkçası buna ihtiyacın da var zira sağlam bir Başak sezonundayız. Başak sezonu, her Eylül ayında olduğu gibi, bizi kırtasiyeye gönderip yeni ve temiz defter kalem aldırıyor, plan program yaptırıyor, disiplinli mis gibi bir başlangıç için hazırlıyor. Bir sıraya girip andımız’ı okumadığımız kalıyor! Bu sezonda, Balık dolunayını dinlenmek için bir fırsat olarak görmek lazım. Bu dolunayda kaçınmamız gereken şeyler sadece ciddi finansal işler vesaire değil; bu dolunayda yolculuklar söz konusu olursa çok çok çok temkinli olmak lazım. Eşyalarımıza sahip çıkmak, trafikte dikkatli olmak ve pandemi kurallarına uymak şart. Bilgi güvenliğine de dikkat etmek, telefonumuzdaki bilgisayarımızdaki bilgilere, anonim sosyal medya hesaplarına sahip çıkmak lazım.

Uyarılarım yaptığıma göre şimdi asıl meselelere gelelim. Malum, dolunay etkisi en fazla 7’sine kadar gelse bile orada bitiyor. Bize de Aslan Venüs’lü, Terazi Merkür’lü -yani çok kısmetli ve fırsatlarla dolu bir süreç kalıyor. Sevgili Oğlak, iş arıyorsan çok verimli bir süreçtesin, kendini ön plana çıkarabilir ve özellikle de aracılık edecek eş dost sayesinde başarılı görüşmeler gerçekleştirebilirsin. Ben bunların dönüşünün 17 Eylül’den sonra olacağını düşünüyorum zira 17 Eylül’de Başak burcunda bir yeni ay kapkaranlık gökyüzünü aydınlatacak ve geleceğe dair vizyonunu son derece kalıcı bir şekilde belirleyecek. Yani 17’sinden sonra iş-kariyer anlamında yaşayacağın gelişmelerin seni uzun vadede takip edeceğini düşünüyorum. Çok ama çok kısmetli bir dönem olacak, Oğlak. Sen yeter ki inan!

Ama önce aşktan bahsedeyim biraz… Bu ay aşkın çok da ön planda olduğunu söyleyemem. 15 Eylül civarında flörtlerinle aranızdaki gerginlik neredeyse cinsel çekime dönüşebilir ve ilerisini düşünmeden yakınlaşmalara sebep olabilir; gerçekten bir ilişki isteyip istemediğine önceden karar vermen ve karşındakine de bunu belirtmen daha faydalı olacaktır. Yine aynı şekilde, sevgili ile kıskançlık odaklı gerginlikler söz konusu olabilir. Yani nasıl desem… Bir iki güne geçecek hafif bir etki için bir çuval inciri berbat etmeye gerek yok! Sakin kalmak, iletişimde açık olmak önemli.

Yeni ay sonrası için bereketli ve iyi bir dönem dedim -ki öyle gerçekten, özellikle üretkenlik konusunda çok motive ve şanslı olacaksın. AMA 21 Eylül, 23 ve 24 Eylül tarihleri sıkıntı… Hem profesyonel ilişkiler, hem de aşk konusunda. Sevgili Oğlak, diğer bir insanın bizim gibi ya da bizim istediğimiz gibi düşünüp hissetmesini sağlamak bize düşmez. Gereksiz kavgadan uzaklaşmanın tek yolu, diğer insanı değiştirebileceğimiz ya da kontrol edebileceğimiz fantezisinden vazgeçmektir. Lütfen bunu hatırla ve özellikle patron - müdür gibi üst düzey insanlarla ters düşmekten vazgeç. Alttan al ve dişini sık derim. Bu tarih maalesef ki bu tarz “kontrol oyunlarına” çok orta açacak. Hiç gerek yok. Zaten şu da bir gerçek ki, profesyonel ilişkilerin hepsi “köprüyü geçene kadar”…

24 Eylül’de özellikle… Aileni kırmamaya çalış ve özel ilişkilerinde insanların arasında -senin de dahil olduğun- bir hiyerarşi kurmadığına emin ol, Oğlak.

27 Eylül’den sonra Merkür Akrep ile beraber yalnızlığın dostluklarla sonlanıyor, destek göreceğin hoş, güzel bir ortama giriyorsun. 29 Eylül’de ise Satürn, senin yönetici gezegenin, retro hareketini sonlandırıyor. Bu da demek oluyor ki: Artık yaz tatili bitti, rehavet havası dağıldı. Geleceğe doğru ciddi adımlar atmaya başlıyoruz, bundan sonra kalan sağlar bizimdir!

Bize kalan aşk ve dostluk, sevgili Kova!

Sevgili Kova,

Aslan Venüs’ü ve Terazi Merkür’ü ile gayet güzel bir ay geçireceğin müjdesini şimdiden vererek başlayayım bu ayın yorumuna… Sosyal ilişkilerin hareket ve hız kazanacağı, tatlı gelişmelerin yaşanacağı, bağların güçleneceği son derece hoş etkiler var, ayın ikinci haftasından itibaren! Ama öncesinde atlamamız gereken bir dolunay haftası var. Önce onu aradan çıkaralım.

Dolunay, 2 Eylül sabahında Balık burcunda gerçekleşiyor ve açıkçası neredeyse 6-7’sine kadar devam edecek bir gerilim getiriyor. Bu dolunay haftası içerisinde maddi kazançlarına dair yeni haberler alabilir, fırsatlar yakalayabilir ve gelişmeler yaşayabilirsin. Evet, iş arayanlar için uygun zaman geliyor. Aynı mevcut iş yerinde de güzel gelişmeler ile ekstra kazançların kapısı açılabilir. Ama… Bu dolunay haftası, çok çok sisli olacak ve önümüzdeki yolu, hakikati açıkça görmek biraz zor olacak, sevgili Kova. Dolayısıyla bu süreçte hiçbir işi “garanti” görme derim. Özellikle de para ile alakalı olanları. Mesela, diyelim ki uzun süredir beklediğiniz, üzerine çalıştığınız proje onaylandı ve hatta bunun için bütçe ayrıldı; harika! Ama o bütçe planlanandan çok çok daha küçük olabilir örneğin. Ya da mesela bir müşteriye satış yaptığını düşünüp, gelecek olan paraya güvenip harcamalar yapabilirsin ve sonradan müşteri ödeme konusunda sıkıntı çıkarabilir. Planlarını fazla erken yapmak işte böyle zorluklara sebep olabilir dolunay haftasında. Tabi bunlar sadece birer örnek. Bunu kendi hayatına uyarlayabilirsin.

Düzenli bir ilişkin varsa ve düğün, evlilik gibi planları yapma aşamasındaysanız… Bekleyin derim. Özellikle bu konuda en güzel günler ayın 9’u ve sonrasında seni bekliyor.

İşte böyle uyarıları yaptığımıza göre ayın güzel günlerine başlayalım şimdi. İkinci hafta, yukarıda da belirttiğim gibi, sosyal ve romantik ilişkiler açısından son derece güzel etkiler getiriyor. Bu güzel etkileri sadece insanlarla yakınlığının artması ve iyi vakit geçirmek için değil; sosyal ilişkiler aracılığı ile kariyere yönelik bağlantılar kurmak için de kullanabilirsin. Bu süreçte kariyere de, paraya da dair tüm güzel fırsatlar üçüncü şahıslar aracılığı ile gelecek haberin olsun. Biliyorum ekonomi konusunda genel anlamda tablo pek iç açıcı değil ama enseyi karartmayacağız, mecbur. 13 Eylül sonrası paranın bereketi artmaya başlıyor ve 14 Eylül’de özellikle aileden maddi evinin destekler görebilirsin.

Ayın üçüncü haftası ise, 15 Eylül günü ile beraber, ilişkiler konusunda azıcık dikkatli olunması gerektiğini işaret ediyor. Özellikle sevgilisi olanlar için biraz fazla “kontrol oyunları” söz konusu olabilir.

17 Eylül’de ise gökyüzünde biraz düşündürücü bir yeni ay açılıyor, sevgili Kova. Bu yeni ay süreci, geleceğe dair planlarını biraz sorgulatabilir açıkçası. İdeallerin ile dünyanın gerçeklerinin ters düşebileceğini, bazı maddi ya da manevi engelleri görüp şöyle bir risk hesaplaması yapabilirsin. Sakın umutsuz olma derim çünkü bazen kapanan kapılar aslında hakkımızda en hayırlısıdır ve her şeyin bir zamanı vardır. Bence zaten ‘gerçek’ bir şeylerin başlama, kalıcı ve ciddi adımlar atma zamanı 29 Eylül’den sonra başlayacak. Şu aralar malum, gökyüzünün büyükleri Jüpiter ve Satürn retrodaydı ve bu da bizleri biraz rehavete kaptırdı, geleceği düşünsek de net göremez olduk ve adeta “saldık.” İşte artık o süreç bitiyor, 29 Eylül’de Satürn’ün de eski hızına dönmesi ile beraber yaz tatili kafasından çıkıyoruz ve ciddiyetle yüzümüzü geleceğe çeviriyoruz. Kısacası; yeni ay (17 Eylül ve takip eden haftası) seni uzun uzun düşündürebilir geleceğe dair… Bol bol düşün, ölç biç hesapla, enine boyuna planlar yap, notlar al; ama umutsuzluğa asla kapılma! Çünkü olayların ne boyutta olduğunu 29 Eylül’den sonra göreceğiz. Yani mesela iş yerin ile alakalı sorunları, eğitim hayatının ne olacağını vesaire düşünürken; bu konuda atacağın, atabileceğin adımlara son karar veren Satürn olacak (yani pandeminin gidişatını, nasıl bir sonbahar ve kış geçireceğimizi aşağı yukarı göreceğiz.)

21 ve 23-24 Eylül tarihlerini çok gergin buluyorum; bu tarihlerde özellikle yolculuklar konusunda çok çok dikkatli ol.

Ayın son haftası aşka ve dostluklara dair güzellik getiriyor, sevgili Kova. Açık konuşmak gerekirse bu aydan sonra artık 2020’yi gözden çıkarıyoruz diyebiliriz. Önümüzdeki tutulmalar da daha çok insan ilişkilerine dair olacak. Bize kalan yine insanlar, insanlar ve insanlar yani… Her şey insanlar için ve insanlarla güzel. Dostluklarımızın, aşklarımızın tadını çıkaralım. Kaos senesi 2020’nin bizim için elinde kalanı bu; yalnızlar için aşk ve dostluklar… Önümüzdeki ay görüşürüz!

Sana müjdeli haberlerim var, Balık!

Sevgili Balık,

Senin burcunda kocaman bir dolunay ile Eylül ayına başlıyoruz. Normalden daha hassas, yorgun ve hatta siniri bozuk hissedebilirsin. Daha da önemlisi; olayların analizini net yapamıyor, abartıyor ya da çarpıtıyor olabilirsin kendi kendine… Bunu hatırlamak ve sakin, sabırlı kalmak yönünde kendimize sık sık telkinde bulunmak lazım. Zaten çok uzun sürmeyecek, ayın 7’sinde dolunayın sisleri dağılmaya başlayacak ve vizyonun netleşecek, sular duruldukça içgörün berraklaşacak. Bana sorarsan; bu dolunay her ne kadar böyle bulanık, kasvetli ve kafa karıştırıcı görünse de, aslında sana hayattan beklentilerine, yürüdüğün yollara, kişisel mutluluğuna dair ipuçları verecek. Bu yüzden Eylül ayının ilk haftasında rüyalarını iyi takip et derim. Ruhunu da dinle. Duygularınla yüzleşmek ise kesinlikle yapman gereken bir şey. Anahtar kelimemiz ise “öfke”…

Hepimiz bu evrenin çocuklarıyız ve hepimizin, evrenin bize sunduğu her şeyi sonuna kadar hissetme, deneyimleme hakkımız var. Duygularımızdan utanmamak, onları bastırmamak lazım. Özellikle de öfkeyi… Öfke Dansı kitabında, şöyle tarif ediyor: “Öfke bir işarettir, hem de önemli bir işaret. Öfkemiz incindiğimizi, haklarımızın ihlal edildiğini, gereksinimlerimizin ya da isteklerimizin doğru şekilde karşılanmadığını ya da sadece, işlerin yolunda gitmediğini gösteren bir ileti olabilir. Öfkemiz yaşantımızdaki önemli bir duygusal sorunu ihmal ettiğimizi ya da kendimizden çok fazla şey feda ettiğimizi gösterebilir.” Öfkemizden korkarız çünkü öfke aynı zamanda bir şeylerin değişme vaktinin geldiğinin işaretidir… Kısacası sevgili Balık, duygularınla yüzleş çünkü duyguların seni koruyan kollayan, hayatta asıl olman gereken yere, asıl yürümen gereken yola yönlendirmeye çalışan, sahip olduğun en önemli şeyler… Dolunayda biraz içe çekilmek, neler istediğimizle yüzleşmek iyi olur.

Onun dışında ilk haftanın aslında özellikle romantik ilişkiler açısından tatlı getirileri de var; sevgili ile hoş sohbetler edilebilir (bekarlar için de bolca flört elbette!), ayrıca ufak bir yolculuk da söz konusu olabilir. Aman pandemi kurallarına uymayı ihmal etme.

İkinci hafta ise sular duruluyor ve ilgin odağın daha çok sorumluluklarına, işlerine ve kariyerine kaymaya başlıyor. Para konusundaki sıkıntılar ve arkadaşlık ilişkilerindeki kopukluklar da bu haftadan itibaren bitmeye başlıyor. Haberler iyi yani. Ama şu uyarıyı yapmadan geçemeyeceğim: 9 Eylül’den itibaren trafikte lütfen çok dikkatli ol, ufak yolculuklarda da aynı şekilde… Agresif insanlardan uzak durmanı ve daima sakin kalmanı öneririm söz konusu “yollar” olunca.

14 Eylül baş döndürücü romantiklikte… Sevgilin varsa beraberce çok istediğiniz alışverişler yapabilir ya da hediyeleşebilir, harika vakit geçirebilirsiniz. Bekarlar ise arkadaşlar aracılığı ile yeni birileriyle tanışıp flörtleşebilirler. Hemen “ilişki istiyorum” dersen, ayın 17’sine kadar bekle, ondan sonra sal gitsin derim. Zira 17 Eylül Başak yeni ayı, artık upuzun sürecek başlangıçların müjdesini veriyor. Şaka yapmıyorum bak, bu Başak yeni ayı - diğer yeni aylardan farklı olarak KALICI ve UZUN VADELİ etkiler getiriyor. Dolayısıyla bu tarihte sırf gönül eğlendirmek için aslında gerçekten de sevmediğin biri ile bir ilişkiye başlarsan uzun vadede başın ağrıyabilir, haberin olsun. Artık sadece yeni biriyle yeni bir başlangıç değil; “yeni bir kafa” diyebiliriz bu etki için. Sen, kısacası, kafanda bazı şeyleri bitiriyor ve yeni bir dönem başlatıyorsun, sevgili Balık.

Eğer bir sevgilin varsa; bu yeni ay, sorunları çözmek için ideal çünkü ilişkiyi yeni, taze bir boyuta taşıyabilirsiniz. Harika olur.

Yeni ayın bereketi de pek bol. Paranın sular seller gibi akacağını söyleyemem ama gelecek için umut vaat edici olduğunu söyleyebilirim. Güzel bir sonbahar başlıyor senin için, Balık. Artık yaz rehavetini bir kenara bırakıp, işe güce ve hayatımıza odaklanma vakti. İş arayanlar için de 17’sinden sonra başlangıçlar görünüyor -başvurular ve görüşmeler öncesinde yapılabilir. 21 ve 23-24 Eylül’de kredi kartlarına dokunma lütfen. 27 Eylül sonrası akışın nasıl da rahatladığını göreceksin…

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
624
285
73
55
44
26
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
helloevribadi

emeğine sağlık bacım