Görüş Bildir
Haberler
Giyilebilir Teknolojinin Hayatımıza Kattığı Avantajlar

Giyilebilir Teknolojinin Hayatımıza Kattığı Avantajlar

wepteknotek
17.10.2016 - 21:35

Giyilebilir Teknolojinin Hayatımıza Kattığı Avantajlar

AnasayfaHaber Giyilebilir Teknolojinin Hayatımıza Kattığı Avantajlar

Bundan yalnızca 10 sene evvel insanlar akıllı telefonlar yalnızca filmlerdeki bir fikirden ibaretti. 2014 senesi sonuna kadar 4,55 milyar insan bu muhteşem cihazlara sahip oldu, şimdi sıra bir yenisinde yani “giyilebilir teknoloji”.

Saatler, kol ya da bilek bantları hem de gözlükler şeklinde olan bu akıllı cihazlar günlük yaşamımızı değiştiriyor. Bu yeni cihazlarla mesajlara v.b şeylere telefonumuzu kullanmadan müdahale edebiliyoruz, maillerimize bakabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve hem de fit ve zinde kalabiliyoruz. Fakat giyilebilir teknoloji hala denediğimiz ve güvendiğimiz telefonlarımızın konumunu almış değil. Yerini iş ortamında buldu ve iş dünyasının ayrılmaz bir parçası oldu.

Önceleri yalnızca tüketiciye yoğunlaşan giyilebilir teknoloji şimdi iş yerlerini de sahibi olan daha geniş bir alana dağılmış durumda. Şu ana kadar, çabalarının etkin olduğunu kanıtladı. Yönetim Araştırmaları Enstitüsü’nden Dr. Chris Bauer’in yaptığı bir çalışma; giyilebilir teknolojinin iş bölgelerinde kullanılmasının çalışanların verimliliğini %8.5, çalışanların memnuniyetini ise %3.5 civarlarında arttırdığını göstermiştir. Fiziksel ve zihinsel etkinlik izlemeye yönelik cihazlar kullanılmıştır.

Dr. Bauer “Bu neticeler işaret ediyor ki; kuruluşların ve çalışanların iş bölgelerinde giyilebilir teknolojinin ve gücünün tanıtılması amacıyla stratejiler ilerletmesi ve bunları programı gerekiyor.” demiştir.

Giyilebilir teknolojinin kapsamı bundan sonra izleme cihazlarının çok ötesine ulaştı. Saha çalışanları akıllı gözlüklerle fotoğraf çekerek ve video kaydederek problemleri daha süratli çözmeye başladı ve bu da verimliliği artırdı. Hatta perakende pazarında Samsung Gear 2’nin PayPal özelliği ile akıllı saatlerle süratli ödeme opsiyonu sunulmaya başlandı.

Giyilebilir teknoloji yalnızca günlük tüketicinin sosyal medyayı takip etmesine yardımcı olmakla kalmıyor. Uzaktan çalışanların ofisle bağlantıda olmasını sağlarken sağlık personellerinin de Google Glass gibi ürünlerle işini daha etkili ve verimli yapmasını sağlıyor.

Doktorlar Google Glass’ı yurtdışı meslektaşlarına danışmak amacıyla kullanırken,hemşireler de bu cihazla hasta etiketini tarayarak tedavi seçeneklerini onaylıyor ve kayıtlara süratli bir şekilde erişiyor.

Giyilebilir teknolojinin hayatımızı ve işlerimizi basitleştirecek büyük bir potansiyeli olduğuna hiç şüphe yoktur. Fakat bu cihazları iş bölgelerinde yaygınlaştırmadan öncesinde halledilmesi gereken meseleler olduğunu da kabul etmek gerekir.

Kaynak: http://www.wepteknotek.com/giyilebili...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın