Görüş Bildir
Haberler
Girişimcilik Eğitimi Almanın Kişiliğinize Yapacağı 8 Katkı

Girişimcilik Eğitimi Almanın Kişiliğinize Yapacağı 8 Katkı

Ma Belle
08.02.2023 - 15:37

Küçük ya da büyük, girişimcilikte bulunmanın ve girişimcilik eğitimi almanın faydalarını bu listemizde sıraladık. Merak ediyorsan içeriğimizi okumaya devam edebilirsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Girişimcilik konusu ile ilgili önce genel bilgi sahibi olursun.

Girişimciliğin ne olduğunu, neler yapabileceğini, nelerin gerekli olduğunu ve diğer disiplinler ile olan ilişkisini öğrenirsin. Alacağın eğitimlerde teorik bir dil ile karşılaşacağını tahmin ediyoruz. Fakat bu seni endişelendirmemeli.

Ardından girişimcilik adımlarını öğrenip nereden başlaman gerektiğini keşfedebilirsin.

Eğer planların arasında küçük veya büyük, bir girişimcilik fikri varsa nereden başlaman gerektiğini görebilirsin. Neler yapman ve nasıl bir yol çizmen gerektiğini bu eğitimler sayesinde daha açık bir şekilde keşfedebilirsin.

Yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalarsın.

Girişimcilik eğitimlerinde yalnız başına olmayacağın kesin. Bu eğitimlerde farklı yerlerden bambaşka insanlarla tanışıp sosyalleşme fırsatı yakalayacaksın. eğer sosyal bir kelebeksen, bu eğitimleri kaçırmamalısın!

Tanıştığın insanlardan ilham alıp yeni fikirlere açık olabilirsin.

i0.wp.com

Kafanda oluşturduğun plan veya proje tamamlanmış olsa bile yeni fikirlere açık biri olman senin yararına olacak. Girişimcilik eğitimlerinde çeşitli fikirlerle karşılaşacaksın. Bu fikirler kafandaki plan veya projeye katkı sağlayabilir ve böylelikle aklındaki girişimlere katkıda bulunabilirsin. Dolaylı yoldan bir nevi takım çalışması diyebiliriz!

Analitik düşünme fırsatı yakalayarak bu konuda pratik yapabilirsin.

Kriz yönetebilme, krizi fırsata çevirebilme ve panik esnasında yapman gereken şeyleri bu eğitimlerde göreceksin. Bu sayede zor bir durumda kaldığında neler yapman gerektiğini öğrenebilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sorunlarına çözüm bulma konusunda olman gereken ilk yerdir.

Bir girişimde bulunmadan önce veya girişim sürecinde karşılaşacağın sorunlarla baş edebilmen için danışman gereken ilk yer bu eğitimlerdir. Girişimcilerin tüm sorunları incelenir ve pratik çözüm yolları aranır. Böylelikle problemlerle karşılaşmadan önce bir ön hazırlık yapmış olursun.

Kendi işini geliştirme konusunda son trendleri yakalarsın.

Kendi işini geliştirme konusunda son trendleri yakalarsın.

Girişimcilik gibi bir düşüncen varsa, yeniliğe açık olmalı ve son trendleri takip etmelisin. Eğitimlerde son trendler ile ilgili bilgi sahibi olurken bir yandan hem gündemi takip etmiş olursun hem de aklındaki fikirleri geliştirme ve değiştirme fırsatı bulursun.

İş süreçlerinin dinamiklerini ve dizaynını öğrenme fırsatı yakalarsın.

İş süreçlerindeki en önemli dinamiklerden biri olan iş modellemelerini daha öğretici ve açık bir dil ile görme fırsatı yakalarsın. Verimliliğin arttırılması için neler gerekiyor, nasıl bir yol çizmek lazım diye düşünürken kafandaki sorulara bu eğitimde cevap bulabilirsin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın