Görüş Bildir
Haberler
Geride Kalmak İstemezsiniz: 2022'de Yok Satan ve Tüm Dünyanın Konuştuğu 9 Kitap

Geride Kalmak İstemezsiniz: 2022'de Yok Satan ve Tüm Dünyanın Konuştuğu 9 Kitap

Kâğıt maliyetlerindeki artış kitap basımlarına ağır bir darbe vurdu. Ancak bazı kitaplar bu durumdan etkilenmeyip talep görmeye devam etti. 2022 yılında tüm dünyada talep gören bu kitapları sizin için bir araya getirdik. İşte, 2022 yılında tüm dünyada en çok satan ve konuşulan 9 kitap.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Matt Haig- Gece Yarısı Kütüphanesi

1. Matt Haig- Gece Yarısı Kütüphanesi

Matt Haig'in çok satan kitabı Gece Yarısı Kütüphanesi, sizi inanılmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Yaşamdaki ihtimallerin sonsuzluğunu sorgulatan ödüllü romanlardan biri. Kurgu dalında tüm listelerde en çok satan kitaplar arasında. Bugüne kadar 42 dile çevrilmiş kitap, paralel evrenler konusunu ele alıyor. Kitabın sonunda mutluluğun şekillere, biçimlere ve görünüşe bağlı olmadığını anlıyorsunuz.

2. Stephen King- Peri Masalı

2. Stephen King- Peri Masalı

Peri Masalı, gizli ve uhrevi bir alemin anahtarlarını devralır. İçinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, kahramanca işler yapmaya zorlanan sıradan bir çocuğun hikayesi anlatılıyor. Kitapta kendinizi masalsı ve fantastik bir dünyada bulursunuz. Kitap 6 Eylül 2022'de raflarda yerini almasına rağmen tüm dünyada en çok satan kitaplar arasına girmeyi başardı.

3. Colleen Hoover- Bizimle Başladı Bizimle Bitti

3. Colleen Hoover- Bizimle Başladı Bizimle Bitti

Bizimle Başladı Bizimle Bitti, aşk romanlarından biridir. Hoover'ın annesi ve babası arasındaki ilişkiyi anlatmaktadır. Kitapta Lily karakterinin yaşadıkları ele alınıyor. Lily babasının annesine şiddet uygulamasını izleyerek büyür. Bu kitapta her şeyin siyah ve beyaz olmayışının hikayesi anlatılır. Karşımızdaki insanları yargılamanın kolay olduğu gerçeğini belirtir. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

4. George Orwell- Hayvan Çiftliği

4. George Orwell- Hayvan Çiftliği

Hayvan Çiftliği, tüm zamanların en çok satan kitapları arasındaki yerini bu sene de korumaya devam etti. George Orwell bir çiftlikte yaşayan hayvanları insan kişilikleri ile canlandırır. Hiciv türündeki başyapıtlar arasında yer alır. Hayvanların çiftlikteki mutsuzluğunu anlatır. Çiftliğin en yaşlı domuzu Koca Reis bir gün rüyasında özgür ve mutlu olduğunu görür. Olaylar buradan sonra patlak vermeye başlar.

5. Jose Saramago- Körlük

5. Jose Saramago- Körlük

Körlük, 1998 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanmıştır. Kitapta görme kaybı salgını yaşanır. Ardından ahlaki değerler çöker. İnsanlar bencilleşmiştir ve değer yargılarını yitirmiştir. Kitabı okurken 'bakmak ve görmek' algılarını düşünürsünüz. Gözün sadece bir uzuv olduğunu ve önemli olanın kavrayabilmek olduğunu anlatır. Akıcı ve kolay anlaşılır olan Körlük, mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Victor Hugo- Bir İdam Mahkûmunun Son Günü

6. Victor Hugo- Bir İdam Mahkûmunun Son Günü

Bir İdam Mahkûmunun Son Günü, hayatın farklı dönemlerinde tekrar okunan ve her okumada başka ayrıntıları keşfedeceğiniz bir kitap. Victor Hugo'ya göre bir mahkûm can almış olabilir ancak kanun koyucuları ve uygulayıcıları kısasa kısas yapmak zorunda değil. Victor Hugo bir idama tanıklık eder. Bu idam onu derinden yaralar. Kitapta amacı, idamın insanlık dışı olduğunu fark ettirmek.

7. James Clear- Atomik Alışkanlıklar

7. James Clear- Atomik Alışkanlıklar

Atomik Alışkanlıklar, 50'den fazla dile çevrilen ve dünya çapında 5 milyondan fazla satan kitaptır. Kitapta bir değişim istiyorsak önce kendimizden başlamamız gerektiği anlatılır. Alışkanlıklara yönelik bütünsel bir yaklaşım sunar. Alışkanlıkları yönettiğinizde değişimin gelebileceğini aktarır. Kendine yatırım yapmak isteyen herkesin okuması gereken kitaplar arasında yer alır.

8. Osamu Dazai- İnsanlığımı Yitirirken

8. Osamu Dazai- İnsanlığımı Yitirirken

İnsanlığımı Yitirirken, Japon kültürünü etkileyen nadir kitaplardan biridir. Kitabın kahramanı Yozo'nun ergenlikten intihara kadar geçen zamanını anlatıyor. İç hesaplaşmaları tüm çıplaklığı ile veriliyor. Gündelik hayatın yalanlarına ve acılarına katlanamayan Yozo, toplum içinde yalnızlaşıyor. Kitapta yolunu kaybetmiş birinin ruhunu arayışına şahitlik ediyoruz.

9. Jack London- Martin Eden

9. Jack London- Martin Eden

Martin Eden, yarı otobiyografik eserlerden biridir. Yazar olabilmek için her şeyi göze alan ve kalıplaşmış düşüncelere karşı duran gemi işçisinin hayatını anlatır. Gemi işçisi idealleri uğruna savaşır ve düşündüklerini cesurca ifade eder. Ayrıca gemi işçisi tutkuyla ve pes etmeden yazmaya devam eder. Jack London'ın kendi hayatından ve tecrübelerinden edindiği durumları aktarır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
9
5
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın