Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Bir Savaşta Hissedeceğiniz En İyi 10 Askeri Simülasyon Oyunu

Gerçek Bir Savaşta Hissedeceğiniz En İyi 10 Askeri Simülasyon Oyunu

Deniz Ünsal
01.10.2022 - 18:15

Milsim ya da Türkçe tabirle askeri simülasyon oyunları, oyun dünyasında kendine özgü yeri olan ve herkesin oynamaya cesaret edemediği bir tür. Eğer deneyeniniz var ise şunu çok kolay anlar; FPS shooter oyunlar ile askeri simülasyonlar arasında taşlar taşlar vardır. Counter Strike'a alışan insanlar için ise yürüme simülasyonlarıdır. Her hareketinizin, takım arkadaşlarınıza olan yakınlığınızın bile birçok sonucu olan oyunlardan bahsediyoruz. Ancak bir kere bu dünyayı sevdiğiniz zaman da kendinizi kurtaramazsınız. Oyuncularının arasındaki iletişimin bile farkı sizi bu oyunları oynamaya iter. Gelin en iyi 10 askeri simülasyon oyunlarına bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Enlisted

1. Enlisted

İlk olarak sadece Xbox konsoluna özel çıkan Enlisted, daha sonrasında tüm platformlara çıktı. İkinci Dünya Savaşı'nın aksiyonunu yaşamak isteyenler için Enlisted göz atılabilir bir seçenek. Söylemekte fayda var, gerçekçilik kısmında listedeki diğer oyunlardan daha farklı.

2. Verdun

2. Verdun

Birinci Dünya Savaşı'na olan ilgi Battlefield ile son yıllarda artmıştı. Eğer bu zamanlarda geçen ve gerçekçilikten ödün vermeyen bir oyun arıyorsanız Verdun'a kesinlikle bakmalısınız. Silahlar, haritalar ve hatta diyaloglar ile Birinci Dünya Savaşı'nın Avrupa'sını damarlarınıza kadar hissedersiniz.

3. War Of Rights

3. War Of Rights

Tüfeği doldurmanın asırlar sürdüğü, sizi gerginlik içinde bırakan bir oyun, War Of Rights. Amerika'nın Sivil Savaş yıllarında, takım arkadaşlarınızla birlikte ateş ederek etrafı toz duman ettiğiniz, süngü hücumu yaptığınız gerçekçi bir tarihi askeri simülasyon oyunu.

4. Rising Storm 2: Vietnam

4. Rising Storm 2: Vietnam

Eğer milsim oyunlarına yeni yeni başlayacaksanız size bir hazırlık oyunu olabilecek Rising Storm 2: Vietnam, sizleri yemyeşil Vietnam ormanlarına, napalm bombasıyla yanmış tarlalara götürüyor. Daha çok klasik Fps oyunlarına yaklaşan oyun, size bol bol aksiyon sunuyor.

5. Ground Branch

5. Ground Branch

Son zamanların gözde askeri simülasyon oyunu Ground Branch; daha çok taktiksel yaklaşım seven, dar alanlarda, köşelerde düşmanların sizi beklediği modern bir simülasyon. Eğer adım adım ilerlemek ve stresle başa çıkarak operasyon düzenlemek istiyorsanız. kesinlikle Ground Branch'e şans verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arma 3

6. Arma 3

Geldik efsaneye. Bu tür oyunları seven her kişi Arma serisinin herhangi bir oyununu kesinlikle oynamıştır. Artık eski bir oyun olsa da yenisi gelene kadar gerek modlarla, gerek oyuncular tarafından kurulan serverlar ile hala klasik tercih olabiliyor. Gerçekçilik seviyesi yeni çıkan oyunlarla yarışır ancak grafikler bekleyeceğiniz üzere eski.

7. Squad

7. Squad

Askeri simülasyon oyunlarının ağır toplarından Squad, Arma serisinini bir varisi. Daha yeni bir oynanış, daha iyi bir grafik. Elliye elli şekilde, birçok farklı orduyla ve büyük haritalarda çatışma seslerinin dinmediği ancak öldüğünüzde ya yarım saat kaldırılmayı beklediğiniz ya da üslerden doğup uzun sohbetler eşliğinde yol tuttuğunuz bir oyun. Evet düşman görmek başta zor, ama gözleriniz alışıyor.

8. Escape From Tarkov

8. Escape From Tarkov

Escape From Tarkov'a askeri simülasyon demek ne kadar doğru tartışılır. Hayatta kalma ve eşya toplama, üs geliştirme, ekonomi yapma üzerine kurulu bir simülasyon oyunu. Üst düzey gerçekçi oynanış sistemi, binlerce farklı şekilde geliştirebileceğiniz hatta namlusuna kadar söküp bambaşka hale getirebileceğiniz silahlar ve büyük risk büyük ödül sistemi. Tuzlu fiyatına rağmen hepimizin ağzının sularını akıtan Escape From Tarkov.

9. Hell Let Loose

9. Hell Let Loose

Sizi ve arkadaşınızı İkinci Dünya Savaşı'nın ortasına bırakan, gerçekçi ve aksiyon dolu Hell Let Loose. Tarihin en kanlı savaşında topçular etrafınızı sarsarken zafer için savaşmak istiyorsanız, Hell Let Loose'u kesinlikle deneyin.

10. Insurgency: Sandstorm

10. Insurgency: Sandstorm

Serinin ilk oyununun üstüne çıkmak bir yana, iki üç kat atan bir oyun. Özelleştirilebilir silahlar, gerçekçi ses ve görüntü. Bunu destekleyen oynanış ve gerçekçiliğin baltalamadığı aksiyon. Tüm bunlar Insurgency: Sandstorm'un sizlere sunduğu şeyler. Mod desteği de sunan Insurgency: Sandstorm, listemizin başına geçiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın