Görüş Bildir
Haberler
Gençlerin Kullanacakları Bilgisayarı Seçerken Kararlarını En Çok Etkileyen 8 Özellik

Gençlerin Kullanacakları Bilgisayarı Seçerken Kararlarını En Çok Etkileyen 8 Özellik

Ema
10.07.2021 - 16:15

Neredeyse tüm işlerimizi hallettiğimiz bilgisayarlar herkes için çok gerekli, ancak gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayarların gençlerin hayatında daha da büyük bir rol aldığı kesin. Bu nedenle bilgisayar seçimi de onlar için oldukça kritik. Bilgisayar seçimi yaparken siz de bu kriterlere göre kararlar vererek kendinize en uygun ürünü bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Derslerde, oyunlarda, işlerde yarı yolda bırakmayan uzun pil ömrü en önemli özelliklerin başında geliyor.

Zor durumda kalmamak için bilgisayarınızı seçerken pil kapasitesine ve kullanımdaki performasına mutlaka dikkat edin.

2. Taşınılabilirlik sürekli hareket halinde olan gençlerin temposuna yetişebilmek için çok önemli.

Fiziksel olarak ağır bilgisayarlar sürekli yanımızda taşınmak için hiç de uygun değiller. Ağır bilgisayarların sırtta ve omuzda ağrılara sebep olduğu bir gerçek. Bu nedenle seçim yaparken hafif yapıda olan bilgisayarlar bir adım öne geçiyor.

3. Ekran boyutu çok kişisel bir tercih.

3. Ekran boyutu çok kişisel bir tercih.

Bilgisayarın daha çok hangi işlev için kullanılacağına göre değişiklik gösteriyor ekran boyutları modelden modele değişiklik gösteriyor. Araştırmalara göre ödevler için kullanılacak bilgisayarlar için 13 ile 15 inç arasındaki boyutlar oldukça ideal.

4. Depolama seçeneği kararları etkileyen bir diğer konu.

i.imgur.com

Çok fazla veriyle uğraşanlar ve depolama yapması gerekenler daha iyi bir performans için tercihlerini HDD yerine SDD'den yana yapıyorlar.

5. İhtiyaçlarınız için hangi işletim sisteminin gerekli olduğuna karar vermek gerekiyor.

Microsoft'un son işletim sistemi Windows 10; akıllı telefonlar, tabletler, oyun konsolları ile etkileşime izin verir ve oyun oynamak isteyen kişilere çok daha fazla seçenek sunar. Diğer yandan MacOS ise güvenli deneyimi vadeder ve iOS işletim sistemine sahip diğer cihazlarla uyum içinde çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kamera kalitesi artık sadece telefon seçimi yaparken önemli bir özellik değil!

Artık herkesin hayatında görüntülü konuşmalar daha fazla yer tutuyor. Online dersler, uzaktan çalışma modelleri yapılan buluşmaların şeklini tümüyle değiştirdi. Toplantıların ekran karşısında yapıldığı bir dünyada görüntünüzün kalitesi de oldukça önemli bir hale geldi.

7. Grafik programları veya bilgisayar oyunları güçlü bir işlemciye ihtiyaç duyarlar.

İşlemciyi bilgisayarın beyni olarak tanımlayabiliriz. İşlemciler, bilgisayarın veri işleyen ve yazılım komutlarını gerçekleştiren bölümüdür. Bilgisayarı kullanırken verdiğiniz her komuttan sorumludur.

8. Fiyat performans ilişkisi son kararı vermeye neden olan en etkili kriter.

Diğer tüm ürünlerde olduğu gibi minimum fiyata maksimum performans beklentisi tüm kararları etkiliyor. Alınan ürünün uzun süreli kullanılabilmesi, uzun garanti süreleri gençlerin tercihini büyük oranda etkiliyor.

Herkes için daha akıllı teknolojiler Lenovo’da!

Herkes için daha akıllı teknolojiler Lenovo’da!

Lenovo, onsuz olmuyo...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
10
9
7
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Djbalgam

Para para para

Süleyman Ceran

bir turkonun bilgisayar seçerken tek kriteri fiyatı. o fiyatı zar zor denkleştirdiğinde de dolar fırladığı için başa dönüyor. Türko hayat zor....