Görüş Bildir
Haberler
Gençler Arasında Mesajlaşmak, Kumar Kadar Bağımlılık Yapıyor Olabilir

Gençler Arasında Mesajlaşmak, Kumar Kadar Bağımlılık Yapıyor Olabilir

Yapılan son araştırmalar, bazı ergenlik çağındaki gençlerin mesajlaşma alışkanlıklarının kumar oynayan kişilerdeki kompulsif davranışlara benzer olduğunu ortaya çıkarttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu davranışlardan bazıları bu alışkanlıklarını azaltamamak, uykusuz kalmak ve alışkanlıklarını gizlemek için yalan söylemek. Araştırmadaki kızlar için bu durum düşen ders notlarıyla kendini gösterdi. Atılan mesaj sayısının ise gençleri telefonu elinden bırakamamak kadar çok etkilemediği ortaya çıktı.

Bu, sadece 403 öğrenci üzerine yapılmış bir araştırma olduğu için genellenebilir bir sonuç değil. Ayrıca ders notu bilgisi, araştırma kapsamında öğrencilere sorulduğu için araştırmaya katılan öğrencilerin okul performanslarını daha iyi gösterip göstermedikleri de şüpheli. Buna ek olarak mesajlaşmanın, dikkat dağınıklığı kadar okul performansını etkilemediğini de belirtmek gerek. New York Times’a  yazan bir psikoloğa göre telefonu kontrol ederek geçirilen zaman, ders çalışılmayan ya da ödev yapılmayan zaman anlamına geliyor. Başka bir deyişle, ebeveynler çocuklarının telefonunu ellerinden almaya çalışmak yerine, telefonu ara sıra ellerinden bırakmalarını hatırlatmalı.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/12/te...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0