Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Afrikalı Oyuncu

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Afrikalı Oyuncu

1. En iyi Afrikalı Oyuncular

Afrika her zaman dünya futbolundan farklılaşmış, çoğu zaman  büyük  Avrupa takımlarının oyuncu havuzunu oluşturmuştur. Siyahi oyuncuların daha atletik daha güçlü olması dolayısı ile genç Afrikalıları altyapılarına almaya hız veren Avrupalı takımlar Afrikalılar’ın etinden ve sütünden faydalanmaya bu süreçte devam edeceklermiş gibi de görünüyor. Biz de futbol tarihine damga vurmuş gelmiş geçmiş 10 Afrikalı oyuncuyu sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10-Michael Essien

Ganalı orta saha tam anlamı ile koşan, basan, ısıran bir futbol ikonu. Yıllarca Chelsea takımında üst düzey futbol oynadı. Şampiyonlar liginde Barcelona’ya attığı o efsane gol hala hafızalarımızda, kariyerinin son dönemlerinde biraz düşüşe geçse de  Essien futbolseverlerin gözünde futbola damga vuran bir süper yıldız olarak kalacak.

9-Yaya Toure

Manchester Cityli süper yıldız halen dünya futbolunun zirvesindeki isimlerden. Listemize 9. sırada girmesine rağmen hem savunmada hem hücumda takımına verdiği katkı bazında sadece Afrika değil, dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden. Bazen istikrarsız oluşu, harika bir yeteneğe sahip olmasına rağmen büyük başarılara ulaşamaması onu listede geriye itmiş gibi görünüyor.

8-Abedi Pele

Sadece ismi ile değil futbolu ile de dünya futboluna iz bırakmış süper yıldız Afrikalı Pele, henüz 14 yaşında profesyonel olarak futbol oynamaya başlamış. 73 kez Gana Milli Takımında forma giyen oyuncu, 3 kez de Afrika’da yılın futbolcusu seçilmiş.

7-Kanu

Nwankwo Kanu, yaşı yetişenlerin hayranlıkla izlediği bir futbol ikonu. Uzun boyuna rağmen eşsiz futbol tekniği ve kendine hayran bırakan karizması ile sadece oynadığın İngiltere’de değil tüm dünya’da büyük bir hayran kitlesine sahip.

6-Jay Jay Okocha

Fenerbahçe’de de bir dönem forma giyen efsane Afrikalı oyuncu Jay Jay Okocha, gerek isminin ilginçliği gerekse göze hoş gelen futbolu ile futbolseverlerin hemen beğenisini kazanabilen ender oyunculardan biriydi. Afrika futboluna göz zevki ve futbol keyfi kattığı yadsınamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5-Hossam Hassan

Mısırlı efsane oyuncu kariyerini genellikle Arabistan liglerinde sürdürmesine rağmen yarattığı etki itibari ile listemize 5.sıradan giriş yapıyor. Şu sıralar antrenörlük yapan Hassan,  Mısır Milli Takımında tam tamına 169 maç oynamış ve 40 yaşında 2006 Afrika Şampiyonasında Mısır takımının kaptanlığını yapmıştır.

4-Roger Milla

Çoğumuz onu 2010 Güney Afrika Dünya Kupasındaki misyonu ile tanıdık. Fakat o Afrikalı yıldızların ilk olanlarından. 38 yaşında iken, İtalya’da düzenlenen 1990 Dünya Kupasında Kamerun takımına kaptanlık etmiş, takımının çeyrek finale yükselmesinde büyük rol oynamıştır.

3-George Weah

Geldik listemizin en çok tartışma konusu olan zirve isimlerine. Kimilerine göre gelmiş geçmiş en iyi Afrikalı olarak kabul edilen oynadığı dönem itibari ile Afrika’dan çıkmış ilk süper yıldız, George Weah. Milan’ın o efsanevi dönemlerinde başrolde olan, dünya futboluna damga vurmayı başarmış siyahi bir oyuncu. 1995 yılında Ballon D’or ödülünü alan ilk Afrikalı oyuncu dahi olmuştur. Bunların yanında Weah, 1998 yılında “Yüzyılın Afrikalı Oyuncusu” seçilmiştir.

2-Didier Drogba

Listemizin 2. sırasında sadece futbolu ile değil, karizması sahadaki duruşu ve misyonu ile futbolseverlerin gönlünde tahtlar kurmuş, futbolseverlerin gönül saraylarında ikamet etmiştir. Drogba gibi düşünmek, Drogba gibi olmak son derece mühim meseleler olarak algılanmış, dünya futbolundan rüzgar gibi geçmiş, futbolu sarsmıştır. Geç keşfedilişine mi kahrolsak ya da Chelsea’nin makuz talihine mi dem vursak, bilemiyoruz ama Didier Drogba’nın gönlümüze bir ikon olarak yerleştiği kesin.

1-Samuel Eto’o

Listemizde ilk sırayı kimselere kaptırmayan Afrika’nın bir numaralı ikonu o, Samuel Eto’o. Şimdilerde Antalyaspor forması giyen yıldız oyuncu Afrikalı oyuncular içerisinde en büyük başarılara ulaşmış bir futbol yıldızı. Barcelona ve İnter ile Şampiyonlar Ligini kazanmış, bu takımların dışında Real Madrid ve Chelsea gibi takımlarda da üst düzey futbol oynamış, Barcelona’nın o tarihi başarılarındaki Ronaldinho,Eto’o,Messi üçlemesinin içinde bulunur. Sahadaki duruşu ve sevecen tavrı ile fubolseverlerin çok sevdiği bir isim olan Eto’o zaman zaman ırkçı söylemlere maruz kalsa da takındığı tavır ile tüm Afrikalılar adına dünya futboluna ders vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teşekkür

Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler, bize destek vermek için yazılarımızı paylaşabilir, düşündüklerini bize yorumla bildirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.adamsangel.com/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın