Görüş Bildir
Haberler
Oyun Tarihine Damga Vurmuş En Garip 10 Oyun

etiket Oyun Tarihine Damga Vurmuş En Garip 10 Oyun

Yiğit Sönmez
25.11.2014 - 10:33 Son Güncelleme: 25.11.2014 - 16:57

Tarihten gerçek bir süikast olayının simülasyon canlandırmasından, gerçek bir popoya, gerçek bir tokat atabildiğiniz oyunlara kadar gençlik yıllarında bazı çocukların zihinlerine durgunluk vermiş garip ötesi bilgisayar oyunlarından 10 tanesini ele alıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mister Mosquito

Mister Mosquito

Bu oyunda karakteriniz bir sivri sinek ve tabii haliyle görevleriniz bütünüyle kan emmek üzerine. Bir çiftin yaşadığı eve girip bölümler boyunca tüm kış hayatta kalmanızı sağlayacak kadar kan emmeniz gerekiyor. Erkeğin kafasından kan em, kadının göğüslerinden kan em gibi çeşiti senaryolar içinde kendinizi belli etmeden söyleneni yapabilirseniz bir sonraki bölüme geçiyorsunuz. Bir anda çok fazla kan emer veya başka bir şekilde yakalanırsanız (sivri sinekliğin fıtratında var) şaplağı yiyor ve ölüyorsunuz.

JFK: Reloaded

JFK: Reloaded

Bir oyundan çok tarihi bir olayın simülasyonu olarak ele alınabilecek bu oyunda eski A.B.D. başkanı John F. Kennedy suikastını yeniden canlandırıyoruz. Oyunda oynadığınız karakter tabii ki suikastçi, Lee Harvey Oswald :) Yapmanız gereken mouse ile nişan alıp başkanın beynini uçurmak. Toplamda üç atış hakkınız var ve 1000 puan üzerinden oyun performansınız değerlendiriliyor. Daha ilginç olanı geçmişte bu oyunun yarışmasının yapılması ve 784 puanla en yüksek başarıyı gösteren yarışmacının 10.000 dolar ile ödüllendirilmiş olmasıdır.

Enviro Bear 2000

Enviro Bear 2000

Ciddi anlamda zihinlere durgunluk veren bir oyun daha. Oyunun kısa açıklaması bile başka bir paradoks. 'Arabayı kim kullanıyor? Arabayı bir ayı kullanıyor! Bu nasıl olabiliyor?'

Oyunda tabii ki arabayı kullanan ayıyı oynuyoruz. Arabasıyla arazide ilerleyen ayımızı ağaçlara, göllere kayalara çarptırarak sunrooftan içeri balık, ağaç meyveleri vs. düşürmeye çalışıyoruz. Burdaki amacımız ayımızın kış uykusu süresince tok kalabilmesini sağlamak. En sonunda bir mağraya girip, bir tuşa basarak kış uykususuna yatıyoruz. Tarihe en iyi 'Ayı Tabanlı Sürüş Simülasyonu' olarak geçmiştir.

Parodius

Parodius

Belkide listedeki en anlam verilemeyen oyun olabilir. Parodius adından da anlaşılacağı gibi aslında bir çok oyunun parodi kombinasyonlarından oluşan bir oyun. Fakat durum burada biraz ileriye gitmiş. Bir platform oyunu olan bu oyunda kimi zaman yatay hareketli bir savaş gemisi kullanıyor, kimi zamansa kağıt uçak kullanan bir çöpten adama dönüşüyorsunuz. Bir başka bölümde uçan bir penguen olabiliyor ve 'rastgele şeyler' evreninde kendinizi buluyorsunuz. Rastgele şeyler derken; robot kollara takılmış dudaklar, dans eden dev bir kadın ya da size dans eden mavi penguenler fırlatan dev bir japon kadın kadar rastgele. Oyunun final bölümüne kadar aklınızı kaybetmezseniz finalde kocaman robot bir penguen ile bir kara deliğin önünde (fakat buzdan bir zemin üzerinde) savaşacak, burada da başarılı olabilirseniz penguenin bir jet uçağına dönüştüğünü göreceksiniz. Çünkü bu son derece mantıklı!!!

Seaman

Seaman

Sanal bebek oyunlarından belki de en acayip olanı. Oyunda düzenli olarak kontrol etmeniz gereken bir hayvanınız var fakat bu hayvana bir insan yüzü yerleştirilmiş. Üstelik bu yüz gerçek bir insana, oyunun yapımcısı Yoot Saito'ya ait. Oyuna bir mantar olarak başlıyor ve 5 kademede kurbağa adama kadar ilerliyorsunuz. Seaman'inizi düzenli olarak kontrol etmezseni ölüyor ve tüm süreci baştan başlatmanız gerekiyor. Oyun istenirse mikrofon ile sesli komutlar vererek de oynanabiliyor.

Oyunla ilgili bir diğer ilginç ayrıntı ise insan suratlı bir balığı beslediğiniz oyunun anlatıcı sesinin sahibinin Leonard Nimoy (Star Trek - Mr. Spock) olması. Bir insan daha fazla ne ister ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harvester

Harvester

Listedeki en fazla vahşet içeren oyun olan Harvester'daki oynadığımız kahramanızın adı Steve. Tıklama tabanlı çalışan bu macera oyununda Steve bir sabah hafızasını kaybetmiş ve geçmişe dair hiçbir şeyi hatırlamayarak uyanır ve olaylar gelişir. Oyunun bir sahnesinde Rusya'ya nişanlanmış nükleer füzelerden sorumlu belden aşağısı olmayan bir asker ile karşı karşıya geliyorsunuz ve eğer size sunulan seçeneklerden yanlış olanları seçerseniz bu adamın sizi kafanızdan vurup tüm füzeleri dünyayı yok etmek üzere ateşlediği bir video izliyorsunuz. Bir başka sahnede bir kadının kendi kızının önünde intihar etmesine şahit oluyorsunuz.

Boong Ga Boong Ga

Boong Ga Boong Ga

Japon yapımı bu oyun, ateri salonlarında gördüğümüz büyük kabin oyunlarından biri fakat biraz farklı. Bu oyunda kabinin ön tarafında bir çift bacak ve dışarı doğru çıkmış bir popo oyunun kontrol unsurları olarak yer alıyor. Oyunda önce hedef alacağınız kişiyi seçiyorsunuz. Seçenekleriniz arasında: Eski kız-erkek arkadaş, gangıster, kayın valide vs. Oyunla etkileşiminiz 2 şekilde olabiliyor. İsterseniz elinizle kabinden çıkan popoya tokat atabiliyorsunuz, isterseniz de kabinin bir parçası olan 2 parmaklı konsolu önünüzde duran popounun ilgili bölümüne penetre edebiliyorsunuz.

Oyunu tamamladığınızda kabin size üzerinde seksüel eğilimlerinizin yazdılı olduğu bir kart basıyor. Eğer gerçekten üstün başarı gösterebilmişseniz (artık nasıl olacaksa) üzerinde tüm hedeflerin yüzlerinden oluşan plastik bir kupa bile kazanabiliyorsunuz.

Oyunun kendisinden daha ilginç olanı bu oyunun ciddi anlamda büyük bir başarı elde elmiş olması ve Tokyo Oyun Fuarı 2000'de ödüle layık görülmüş olması.

Chex Quest

Chex Quest

Hepimizin çok iyi bildiği Doom adlı oyunun şiddet içermeyen versiyonu olarak 96 yılında piyasa sürüldü. Oyunun esas oluşturulma amacı aslında Chex adlı kornfleksin reklam kampanyasıydı ve kornfleks kutularında hediye olarak dağıtıldı. Oyunun kendisinden daha ilginç tarafları kornleks kutularında dağıtılan ilk ve tek oyun olması, inanılmaz bir başarı elde etmiş olması, ödüller toplamış olmasıdır. Doom gibi kopan insan parçalarıyla donatılmış bir oyunu alıp üzerlerindeki yapışkan maddeden kurtarmaya çalıştığınız insanlarla uğraştığınız bir oyuna dönüştürmüş... Garip hatta garibella.

LSD: Dream Emulator

LSD: Dream Emulator

Mümkün olduğunca mantıksız ve saçma olmak üzerine kurgulanmış bir oyun. Farklı farklı yönler seçip ilerlediğiniz oyunda kimi zaman önünüze canavar benzeri yaratıklar atlayıp size fısıltı ile bir şeyler söylerken kimi zaman da korkunç suratlar yolunuzu kesiyor. Oyunun hemen hemen hiç bir vaadi yok sadece oyuncunun kafasını karıştırmaya çalışıyor. Play Station 1 için hazırlanan oyun 'Gerçekçi Keşif Oyunu' olarak nitelendiriliyor. Bölümleri rüyalardan (triplerden) oluşan oyunda her rüya 10 dakika sürüyor. Hemen hemen her şeyle etkileşim haline geçebildiğiniz bölümlerde bazen dokunduğunuz bir şey sizi bambaşka bir rüya alemine gönderiyor ve yeni gelen bölüm ile bir önceki arasında neredeyse hiç bir benzerlik bulunmuyor. Oyunda bazen önünüzden bütünüyle gri renkte bir adam, hiç bir yürüme efekti olmadan geçiyor ve siz her neredeyseniz onun da yüzü size bakacak bir açıda oluyor. Madde simülatörü diyebiliriz.

Zoo Race

Zoo Race

Nuh'un Gemisi efsanesini İncil'in bakış açısından ele alan Hristiyan temelli bir oyun. Oyunun açılışında bir grup insan bir kütüphanede Nuh Tufanı hakkında konuşuyorlar. Konu bir şekilde Nuh'un inşaa ettiği gemisinde bu hayvanları yarıştırarak eğlenmesi noktasına geliyor. İnançlar üzerinden tartışma ilerlerken 4 kişi bir anda farklı hayvanlara dönüşüp kendilerini Nuh ve oğullarının inşaa ettiği yarış pistlerinde buluyorlar. Yarış pistlerinde patlayıcı varillerden, roketlerden veya alev silahlarından çıkan ateşlerden kaçmaya çalışırken bir yandan da rakiplerinizi geçmeye çalışıyorsunuz. Üstelik her yarışın ardından düzenlenen dans partileri de cabası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
359
150
93
66
58
34
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?