Görüş Bildir
Haberler
Gelişen Teknolojiyle Yakın Gelecekte İsimlerini Bile Unutacağımız Meslekler

Gelişen Teknolojiyle Yakın Gelecekte İsimlerini Bile Unutacağımız Meslekler

Şimdiden etkilerini görmeye başladığımız, insan gücünün yerini almaya hazırlanan ve alan teknoloji ile bazı meslek grupları yok olmaya başladı. Yakın gelecekte kaybolacak meslekler içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gazetecilik

Gazetecilik mesleğinin sonunu gördüğümüzü söyleyebiliriz. Geleneksel medyanın, yeni medya karşısında pek dayanamadığı herkes tarafından bilinen bir oldu. Bilgi artık sosyal medya kullanıcılarının bile, elinde olduğunu günümüzde gazetecilik mesleği için, pek bir efor sarf etmenize gerek kalmıyor. İnternet haberciliğine yönelen büyük gazeteler, gazetecilik mesleğini icra eden veya etmek isteyen kişilere istihdam sağlayamıyor.

2. Kasiyerlik

2. Kasiyerlik

Ülkemizde ve dünyada oldukça sayıları fazla olan kasiyerler içinde durum pek parlak değil. Büyük marketler de artık sık sık gördüğümüz otomatik kasalar, pratik bir kullanım sağlıyor. Bu yüzden de kasiyerlere ihtiyaç oldukça azalıyor.

3. Çiftçilik

3. Çiftçilik

Eski zamanlarda çiftçilerin sayısı oldukça çoktu. Hem teknolojinin şu anki zaman kadar gelişmemiş olması, tabii ki insan gücüne ihtiyacın fazla olmasına neden oluyordu. Günümüze baktığımızda her şeyi dijitalleşme boyutuna geçmesiyle, insan gücüne pek de ihtiyaç kalmadı. Eğitimli insanların, kablosuz teknoloji sayesinde, tarım araçlarını kontrol ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Yakın gelecekte çiftçi denilince aklımıza bankacı gibi mesleklerin gelmesi olası bir durum. Çünkü artık kol gücüne değil beyin gücüne ihtiyaç olan bir meslek haline geldi bile.

4. Askeri pilotlar

4. Askeri pilotlar

Askeriyeler özellikle teknoloji alanında gelişmeleri takip edip, en hızlı şekilde uygulayan bir yerdir. Var olan dronlar, savaş uçakları artık günümüzde de olduğu gibi, sadece pilotların oturdukları yerden yönlendirilmesiyle harekete geçiyorlar. Böylelikle pilotlarında herhangi bir tehlikeye girmesine gerek kalmıyor.

5. Telefon ile satış yapan insanlar

5. Telefon ile satış yapan insanlar

Artık günümüzde de görmemeye başladığımız ve sayıları gittikçe azalan bu meslek grubunun da izleri silinmiş durumda, İnternette büyük şirketlerin verilerimize rahatlıkla ulaşılması durumunda, beğendiğiniz veya araştırdığını bir ürünün, haftalarca karşınıza çıkması ve size o ürünü aldıra kadar da karşınıza çıkmaya devam etmesi olası bir durum. İtiraf edelim, telefonlarla bir şeyler satmaya çalışanlardan daha fazla işe yarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Muhasebeciler

6. Muhasebeciler

Dijitalleşen dünyada, tekrara dayalı işler de tabii ki elektronik aletler tarafından yapılacak. Yani sayılarla arası iyi olan teknolojinin ham verileri işlemekte zorlanacağını düşünmüyoruz. O yüzden her şeyi elektronikleştiği bu devirde, muhasebecilerin yaptıklarını da teknolojik aletler çok kolay yapabilir.

7. İnşaat işçileri

7. İnşaat işçileri

Birçok iş verenin, iş sağlığını önemsemediği bu mesleğin aslında insan gücü yerine makine gücüne geçmesine sevinebiliriz. Hala günümüzde birçok insan bu ağır işlere çalıştırıldığı için hayatını kaybediyor. İnsan yaşamının bu kadar değersiz olduğu ülkelerde iş sağlığı ve güvenliği en önemli unsurdur.

8. Banka memuru

8. Banka memuru

Artık bütün bankaların mobil uygulamaları olması nedeniyle, bankacılarla pek işimiz kalmadı. Her şeyi elektronik bir şekilde hallettiğimiz bu devirde, bir tuşla para göndermek, para çekmek, borç ödemek gibi bütün ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz.

9. Seyahat acenteleri

9. Seyahat acenteleri

Tatil planlarını bir seyahat acentesine gidip yapan kaldı mı? Sanmıyorum. Artık internet sitelerinden, biletler, oteller, gezilecek yerlere kadar birçok şeyi öğrenebiliyoruz. Sadece bir siteden değil, birçok siteden yararlanıp, inceleyerek kendimizi bu şekilde güvende hissediyoruz. Her şeyini ayarlamak için üçüncü bir kişiye ihtiyacınız yok, kendiniz de yapabilirsiniz.

10. Fast food çalışanları

10. Fast food çalışanları

Aslında en kolay otonom haline gelebilecek bir sektördür bu. Yurt dışındaki ülkelerde fast food çalışanlarının yaptığı eylem sonucu aslında birazda gün yüzüne çıkan bu olay, yavaş ve emin adımlarla ilerliyor. Az maaşa, çok mesai yapan fast food çalışanlarının haklarını savunmak istemeleri üzerine böyle bir uygulamaya geçmeye hazırlanan ülkelerde bu durumu düzgün bir şekilde ilerletmek istiyor. Bu sektörü, otonom hale sokmak için daha donanımlı ve kusursuz bir şekilde ilerletmek için ağırdan alıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Film yıldızları

11. Film yıldızları

Bu ne alaka? diyebilirsiniz. Şöyle bir alaka; büyük yatırımların hakim olduğu işlerde bir de üstüne fahiş fiyatlar isteyen oyuncular yerine, artık daha çok animasyon filmleri görmeye başladık. Hiçbir şekilde sorun çıkarmayan animasyon karakterleri, yapımcıların aradıkları şeydir. Bunun yanında ünlü oyuncuların 3 boyutlu hallerini şirketlere satmaları da konuşulan gelişmelerden biri. Bu ne kadar yakın bir gelecekte gerçekleşir veya gerçek duyguyu yakalamamızı sağlar mı bilemiyorum. Artık geleceğimize bakıp göreceğiz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
15
12
9
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yetemely 1

BOK GİBİ İÇERİK SIRF BOK GİBİ YAZMAK İÇİN TIKLADIM