Görüş Bildir
Haberler
Geleceği Tahmin Edebilmiş 10 Film

Geleceği Tahmin Edebilmiş 10 Film

clandestin
02.09.2014 - 05:57 Son Güncelleme: 03.09.2014 - 01:51

10. The Truman Show

10. The Truman Show

1998 yılında bu film yayınlandığında, bir insanın bütün gününü TV şovu haline dönüştürmek uçuk bir fikirdi. Fakat şu an Keeping Up With The Kardashians, Mob Wives ve Jersey Shore gibi programlar yapılmakta ve oldukça fazla seyircisi bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Blade Runner

9. Blade Runner

Filmdeki Androidler 4 yıllık bir süre sonunda kendilerini kapatıyorlardı. Günümüzde iPhone ve iPad’ler için de buna benzer bir durum vardır. 1-3 yıl arasında bir süre sonra, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte kullanılmaz hale gelirler.

8. 2001: A Space Odyssey

8. 2001: A Space Odyssey

Filmde bahsedilen ve insanları öldüren robot HAL gerçek olabileceğini şu an biliyoruz. Zira Alwaki’nin öldürülmesinde olduğu gibi artık robotlar teröristleri öldürmek için kullanılıyor.

7. Videodrome

7. Videodrome

Televizyonda işkence görüntüleri gösterilen filmdeki bu sahnelere televizyondan olmasa da internetten ulaşmak artık mümkün.Her 5 saniyede 4 milyon video yüklenen YouTube’ta bu görüntülere denk gelmek zor değil.

6. A Clockwork Orange

6. A Clockwork Orange

2011 yılında Stanley Kubrick’in “A Clockwork Orange” filminde yaşananlara benzer bir olaylar yaşandı. “Singing In The Rain” şarkısını söyleyerek kadınlara tecavüz eden ve heykellerle onları öldüren saldırganlar ortaya çıktı.

5. Children of Men

5. Children of Men

Filmdeki kadar vahim olmasa da dünyada ve özellikle de Avrupa’da doğum oranları hızla düşmektedir. İtalya’da ortalama doğurganlık oranı 1.40, Fransa’da 2.05 ve Singapur’da 0.75′tir. İnsanlar nüfus artışı bir tehlike olarak görseler de, asıl tehlike azalmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Robocop

4. Robocop

Robot polisler hala yok ama uzuvlarını kaybeden insanlar, mekanik desteklerle vücutlarını tamamlayabiliyorlar.

3. Forbidden Planet

3. Forbidden Planet

Filmdeki Robbie gibi robot arkadaşlarımız yok fakat Japonya’da Robbie benzeri robotlar bebek bakıcısı ve hizmetçi gibi görevlerde kullanılmaktadır.

2. Minority Report

2. Minority Report

Tamamıyla olmasa da, filmin ana karakterinin bilgisayarda yaptığı aramalar artık günümüzde de mevcuttur. Bilgisayar yaptığınız aramaları kaydeder ve sizin ilgilenebileceğinizi düşündüğü reklamları karşınıza çıkarır.

1. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

1. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

2004 yapımı filmde ayrılan çift hafızalarını sildirir ve gerçekte de Hollandalı bilim adamları bunu başarmıştır. Film arasındaki tek fark ayrılan çiftler için değil, daha travmatik olayları silmek için kullanılmasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın