Görüş Bildir
Haberler
Geçtiğimiz Yüzyıldan Daha Önce Hiç Görmediğiniz 20 Ender Fotoğraf ve İlginç Hikayeleri

Geçtiğimiz Yüzyıldan Daha Önce Hiç Görmediğiniz 20 Ender Fotoğraf ve İlginç Hikayeleri

cakyz
22.04.2017 - 03:18

Dünya tarihinin önemli anları saymakla bitmez sevgili dostlar. Hele ki her şeyi kayıt altına alma imkânı bulduğumuz 20. yüzyılın başlarından itibaren...

Kaynak: http://all-that-is-interesting.com/un...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çocuk işçi

1. Çocuk işçi

ABD'de 1885 yılında çıkan bir yasa ile 12 yaşından küçük çocukların kömür kırma işçisi olarak, 14 yaşından küçük çocukların ise madenci olarak çalışması yasaklanmış olsa da, bu yasaya uymayanların sayısı oldukça fazlaydı. 20. yüzyılın başlarında çekilen bu fotoğrafta, madende çalışan küçük bir çocuğu görüyorsunuz.

2. San Francisco Depremi

2. San Francisco Depremi

1906 yılında San Francisco'da gerçekleşen deprem, Kaliforniya tarihinin en büyük can kaybı yaşanan olaylarından biridir. Fotoğraf, Stanford Üniversitesi'nin avlusunda bulunan İsviçreli doğa bilimci Louis Agassiz heykelinin deprem sebebiyle ne hâle geldiğini gözler önüne seriyor.

3. Ölü maskesi

3. Ölü maskesi

20. yüzyılın başlarında bazı insanlar, yeni ölmüş yakınlarının maskesini yaptırmayı tercih ediyordu. Ölünün yüzü alçıyla kaplanarak yapılan bu maskeler, daha sonra yakınlarına bir anı olarak saklanması için veriliyordu. Yukarıdaki fotoğrafın 1908 yılında çekildiği düşünülüyor.

4. Titanik Felaketi

4. Titanik Felaketi

Fotoğrafta gazete satıcısı çocuk, Titanik'in sahibi olan 'White Star Line' isimli şirketin ofisinin önünde geminin yaptığı kazayla ilgili son haberleri duyuruyor. Fotoğraf 1912 yılına ait.

5. Şarlo

5. Şarlo

Fotoğraf, Charlie Chaplin'in 1921 yılında yayınlanan ilk uzun metraj filmi 'The Kid'in afişini gözler önüne seriyor. Chaplin'in hem senaryo yazarı, hem yapımcısı, hem yönetmeni ve hem de başrol oyuncusu olduğu film, eleştirmenler tarafından sessiz film döneminin en büyük başarılarından biri olarak görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Albert Einstein

6. Albert Einstein

Fotoğraf 20. yüzyılın, hatta belki de dünya tarihinin en büyük dehâsı olan Albert Einstein'ın 1921 yılında Viyana'da verdiği bir ders sırasında çekilmiş.

7. Tutankhamun'un Mezarı

7. Tutankhamun'un Mezarı

Harry Burton tarafından 1922 yılında çekilen bu fotoğraf, firavun Tutankhamun'un mezarının bulunduğu odanın kapısını gözler önüne seriyor.

8. Aşırı enflasyon

8. Aşırı enflasyon

Adolf Hitler'in başta bulunduğu dönemde, Almanya aşırı enflasyonla mücadele ediyordu. Bu dönemde 1 Amerikan Doları, 4.2 trilyon Mark'a denk geliyordu. 1923 yılında çekilmiş bu fotoğraf, Almanya'nın değeri düşmüş parasıyla oynayan çocukları gözler önüne seriyor.

9. Dust Bowl

9. Dust Bowl

ABD'de 1930-1936 yılları arasında gerçekleşen ve 'Dust Bowl' adıyla anılan sonu gelmez kum fırtınaları, ülkeye eknonomik, tarımsal ve ekolojik anlamda büyük zarar veriyordu. Fotoğraf, bu fırtınalar sebebiyle kuma gömülen araçları gözler önüne seriyor.

10. Dorothea Lange

10. Dorothea Lange

Fotoğraf, özellikle 1929 yılında yaşanan Büyük Buhran zamanında çektiği fotoğraflarla tanınan ünlü fotoğrafçı Dorothea Lange'i, Ford marka bir otomobilin üzerinde otururken gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Frida Kahlo

11. Frida Kahlo

Fotoğrafçı Toni Frissell tarafından Vogue dergisi için 1937 yılında çekilen bu fotoğrafta, ünlü ressam Frida Kahlo'yu görüyoruz.

12. İşçi kadın

12. İşçi kadın

Fotoğrafta, ABD'nin Teksas eyaletinin Fort Worth kentinde bulunan 'Consolidated Aircraft' isimli şirkete ait uçak fabrikasında çalışan bir kadını görüyoruz. Bu kare, II. Cihan Harbi'nin tüm acımasızlığıyla sürmekte olduğu 1942 yılına ait.

13. Hitler'in evi

13. Hitler'in evi

Fotoğrafta Vogue fotoğrafçısı Lee Miller'ı, Adolf Hitler'in Münih'te bulunan malikanesinde, küvetin içinde otururken görüyoruz. Daha da ilginci, fotoğraf Hitler ve Eva Braun'un Berlin'de intihar ederek hayata veda ettikleri gün çekilmiş.

14. Ingrid Bergman

14. Ingrid Bergman

Merkezinde efsane oyuncu Ingrid Bergman'ın yer aldığı bu fotoğraf, 1949 yılında, “Stromboli' adlı filmin çekimleri sırasında yakalanmış. Bu dönemde yönetmen Roberto Rossellini ile yaşadığı ilişki sebebiyle halkın tepkisini gören ve ABD'ye kaçan oyuncu, daha sonra Rossellini ile evlenerek üç çocuk sahibi olmuştur.

15. DNA'nın yapısı

15. DNA'nın yapısı

1953 yılına ait bu fotoğrafta, DNA'nın yapısını keşfederek modern bilimi kökten değiştiren James D. Watson ve Francis Crick'i hazırladıkları modelin yanında görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Times Meydanı'nda bir Lama"

16. "Times Meydanı'nda bir Lama"

Başlıkta okuduğunuz ismi taşıyan bu fotoğraf, 1957 yılında fotoğrafçı Inge Morath tarafından çekildi. O dönemde LIFE dergisinde yayınlanan bu fotoğraf, zamanın en takdir edilen fotoğraflarından biri oldu.

17. Marilyn Monroe

17. Marilyn Monroe

1960 yazında “The Misfits” isimli filmin setinde çekilen bu fotoğraf, ünlü oyuncunun ölümünden iki yıl önce çekilmiş ve film setlerinde son görüntülenişi olması açısından önem taşıyor.

18. Martin Luther King Jr.

18. Martin Luther King Jr.

Fotoğraf, 1963 yılında Washington'da düzenlenen İnsan Hakları Yürüyüşü'ne katılan Martin Luther King Jr.'ı gözler önüne seriyor. Üstelik ünlü lider, 'I have a dream!' cümlesiyle başlayan meşhur konuşmasını bu fotoğrafın çekilmesinin ardından yapmış.

19. NASA Laboratuvarı

19. NASA Laboratuvarı

Fotoğrafta NASA'nın ilk siyahi kadın mühendisi Mary Jackson'ı, bir hava tünelinin önünde görüyoruz. Bu kare 1977 yılında, NASA'ya ait Langley Araştırma Merkezi'nde çekilmiş.

20. Ay'a yolculuk

20. Ay'a yolculuk

21 Temmuz 1969 yılında çekilen bu fotoğrafta, elinde Washington Post gazetesi tutan ABD'li kız, insanoğlunun Ay'a ilk ayak basışına dair haberi okuyor. 

Bakalım tarihimiz daha ne kırılma noktalarına şahitlik edecek sevgili dostlar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
19
15
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alp Eren A.kaya

İlk fotoğraf bir çizgi film karakteri olsaydı keşke ama malesef boyundan bile büyük kazma ile poz vermiş çocuk. Garip her yerde garip... Sömürü zihniyeti ö... Devamını Gör