Görüş Bildir
Haberler
Gece Makyajı Nasıl Yapılır? İşte Gece Makyajının Püf Noktaları…

Gece Makyajı Nasıl Yapılır? İşte Gece Makyajının Püf Noktaları…

Şebnem Sucu
23.09.2021 - 09:30

Katıldığınız gecede şık kıyafetinizi tamamlamak ve güzelliğinizi ön plana çıkarmak için makyajda doğru tonları tercih etmek önemlidir. Ancak makyaja geçmeden önce cildinizi makyaja hazırlamanız gerekir. Bu nokta da yapmanız gerekenler ilk olarak yüz temizliğidir. Yüz temizleyici jel ile yüzünüzü yıkadıktan sonra ince bir tabaka nemlendirici uygulamakta da fayda var. Bu sayede uyguladığınız makyaj cildinizle bütünlük sağlayacak ve pürüzsüz bir görünüm kazanacaktır. Peki, gece makyajı nasıl yapılır? İşte gece makyajının püf noktaları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gece makyajı gecenin tarzına ve nereye gittiğinize bağlı değişiklik gösterebilir. Ancak gece makyajı dendiğinde fark edilmenizi sağlayacak koyu renkler, ışıltılar ve dikkat çekici rujlar daha sık tercih edilmektedir. Abartıya kaçmadan ufak dokunuşlarla doğru makyaj tonlarından uygulamak gece makyajı için idealdir. Peki, gece makyajı nasıl yapılır? İşte gece makyajının püf noktaları…

GÖZLERİNİZİ VURGULAYIN

Gözlerinize siyah bir makyaj uygulayabilirsiniz. Bunun için siyah ve füme farlarını tercih edin ya da kahve tonlarında doğal bir makyaj ile eyeliner kullanabilirsiniz. Ancak far uygulamasında önce göz çevrenize kapatıcı uygulamayı unutmayın. Göz makyajında en önemli kısımlardan biri de maskara uygulama işlemidir. Maskarayı dipten uca tüm kirpiklerinize bir ya da iki kat uygulayabilirsiniz.

TEN MAKYAJI

Ten makyajı için cildinize uygun bir fondöten ya da kapatıcı kullanmanız gerekir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa ilk olarak baz uygulaması yaparak parlamaları önleyebilirsiniz. Gece makyajında yoğun kapatıcılığa sahip ve mat bitişleri olan fondötenleri kullanmalısınız. 

Ten makyajının ardından kontür uygulayarak yüzünüzü boyutlandırabilirsiniz. Fondöteninizden bir iki ton koyu fondöten ya da kapatıcı ile hatlarınızı belirginleştirin. Ardından highlighter uygulayın ve yüzünüzde hoş bir görünüm yakalayın. Bu sayede gece ışıklarının altında daha çekici görünebilirsiniz.

İDDİALI DUDAK MAKYAJI

Makyajın olmazsa olmazlardan biri de ruj kullanımıdır. Gece makyajında rujunuzun koyu olmasından çekinmeyin. Koyu bordo, kırmızı gibi cesur ve iddialı renkler gece makyajında kullanılabilecek tonlardır. Ancak kıyafetinize uygun tonlarda bir ruj uygulaması daha doğru bir seçim olacaktır. Son olarak hafif bir dudak parlatıcısı da uygulayabilirsiniz. Ruj kullanımından önce dudak kalemi uygulaması da tamamen sizin tercihinize kalmış. Dudak makyajınızı sürekli tazelemek istemiyorsanız kalıcı rujlar kullanmak kurtarıcı bir seçim olacaktır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın