Görüş Bildir
Haberler
Gebeliği Engellemese Bile Beyni Dumur Eden, Tarihten En Çılgın 10 Doğum Kontrol Yöntemi

Gebeliği Engellemese Bile Beyni Dumur Eden, Tarihten En Çılgın 10 Doğum Kontrol Yöntemi

Kıymetli gençler, değerli okurlarım bu içeriğimde sizlerle tarihin en absürt, en çılgın 10 doğum kontrol yöntemini paylaşacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gelincik Testisi

1. Gelincik Testisi

Ortaçağ tuhaflıklarla dolu bir zamandı! Uyluklarına gelincik testisi bağlayan kadınların bir daha gebe kalmayacağına inanılıyordu. Bu saçma fikre nereden kapıldılar bilmiyorum değerli okurlarım. 

Kaynak

2. Kurşun ve Cıva

2. Kurşun ve Cıva

Herhalde olabilecek en tehlikeli doğum kontrol yöntemlerinden biri bu olsa gerek! 

Antik Çin'de daha çok cariyeler tarafından kullanılan bu yöntemde, kadınlar hamile kalmamak adına kurşun veya cıva içiyorlardı. 

Bu maddeler, böbrek yetmezliği, beyin hasarı ve, tabii ki ölüm gibi sonuçlara neden olabilir aman diyeyim.

Kaynak

3. Kunduz Testisi

3. Kunduz Testisi

16.-18. yüzyıllar arasında Kanadalı kadınlar doğum kontrol yöntemi olarak kunduz testisini alkol ya da çaya katıp içiyorlardı.

Kaynak

4. Nalbant Suyu

4. Nalbant Suyu

2. yüzyılda yaşayan Soranos isimli Yunan hekim kadınlara bir doğum kontrol yöntemi olarak nalbantların/demircilerin metal soğutmak için kullandıkları suyu içmelerini öneriyordu. 

Buna kim neden inandı bilemiyorum sevgili gençler ama bu düşünce ve uygulama 1. Dünya Savaşı zamanlarına kadar ulaştı. Sırf bu sebeple kadınlar kurşun fabrikalarında gönüllü olarak çalıştılar. 

Bu uygulama nörolojik sorunlara, böbrek yetmezliğine, nöbetlere, koma ve hatta ölüme yol açabilir...

Kaynak

5. Hayvan Bağırsağı

5. Hayvan Bağırsağı

Bazı tarihçiler cinsel ilişki sırasında prezervatif takan ilk adamın Girit Kralı Minos olduğunu dile getiriyorlar. M.Ö 3000 yıllarında yaşadığı tahmin edilen kralı cinsel ilişki sırasında prezervatif taktığını gösteren bir illüstrasyon mevcut. 

Tabii kralın şahsiyeti biraz efsanevi sevgili okurlarım. Çünkü kendisinin Zeus ve Europa oğlu olduğunu iddia edenler var! Efsaneye göre lanetlenen kral, menisinin içinde yılan ve akrep taşıyordu. Partnerini korumak için keçi mesanesini penisine sararak cinsel ilişkiye giriyordu.

Eski Mısır'daki, yine tarihi bir resimde, bir adam penisi etrafında bir kılıf takıyor gibi görünüyor.

Neyse, işin daha bilimsel kısmına dönersek, bilinen en eski prezervatifler domuz bağırsağından yapılıyordu. Daha yumuşak ve esnek olsun diye kullanmadan önce ise ılık süte yatırılıyordu. 

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bal, Akasya ve Hurmadan Yapılan Tampon

6. Bal, Akasya ve Hurmadan Yapılan Tampon

Mısır'da bulunan, M.Ö 1550 yılına ait bir papirüste bir tarif var.  Bu tarife göre, nemlendirilmiş yüne akasya, hurma ve bal sürülerek tampon yapılıyor. Bu tarihte yapıldığı bilinen ilk tampon!

Daha da önemlisi yöntem işe yarıyor! Bileşenlerde bulunan laktik asit, günümüzdeki gebelik önleyicilerde de bulunuyor.   

Kaynak

7. Afyon

7. Afyon

Eskiden Sumatra Adası'ndaki kadınlar cinsel ilişki öncesinde afyon kabuklarını bir zar gibi olacak keserek şekilde spermleri önlemesi adına kullanıyorlardı. 

Kaynak

8. Limon

8. Limon

Limon etkili bir doğum kontrol metodu olarak 1700'lü yıllar boyunca kullanılmıştır değerli okurlarım.

Limondaki asit spermleri öldürmektedir ancak aynı asit vajinal dokulara da zarar verebilir. Bu yüzden limon muhtemelen pek de akıllıca bir seçim değil.     

Kaynak

9. Karbonatlı İçecekler

1950-1960 yılları arasında karbonatlı (gazlı) içecekler müthiş yaygın biçimde doğum kontrol yöntemi olarak kullanıldılar.

İşin ilginci 2008 yılında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan deneylerde gazlı içeceklerin içindeki karbonik asidin spermlerin tamamını öldürdüğü keşfedildi! Ancak çeşidine göre değişebiliyor. 😉

Peki nasıl kullanılıyordu? İçecek sallanıp vajinanın içine püskürtülüyordu. 😂

Kaynak

10. Timsah Gübresi

10. Timsah Gübresi

Tarihi M.Ö. 1850 yıllarına kadar uzanan eski Mısır belgeleri vajina içine yerleştirilen bazı maddelerin gebeliği önlemek için kullanıldığını göstermiştir. 

Bu madde temelde timsah gübresi, bal ve sodyum karbonat karışımıydı. Timsah gübresi aslında günümüzdeki gebelik önleyici ilaçlara kimyasal açıdan benzeyen hafif alkali bir maddedir. Bu yüzden, bu yöntem işe yaramış olabilir.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Değerli okurum yöntemleri nasıl buldun?

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
31
25
13
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğuray Kulhan

ulan bide haydar dümen gibi değerli okurum yöntemleri nasıl buldun diye soru sormuş...

kutsal-kase

TESTIS YE hamılelıkten kurtul yeah .)

Antevorte

Ne varsa Mısırlılarda var..