Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Gaziantep'te Ne Yenir?

Gaziantep'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Gaziantep'te Ne Yenir?

Elif Ateş
16.08.2021 - 12:57

İlk uygarlıkların doğduğu yerlerden biri olan Gaziantep, tarih öncesinden beri insan topluluklarının yerleşim alanlarından biri olmuştur. Sadece tarih öncesi çağlardan kalma eserleri ile değil Kurtuluş Savaş'ında verdiği mücadeleler ile akıllara kazanmıştır. Peki Gaziantep'te gezilmesi gereken yerler nerelerdir? Gaziantep'te ne yenir? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun kesiştiği yerde bulunur. Kuzeybatıda Kahramanmaraş, kuzeydoğuda Yavuzeli, güneyde Kilis, güneybatıda İslahiye, güneydoğuda Oğuzeli, doğuda Nizip, batıda ise Nurdağı bulunmaktadır. Gaziantep, plato üzerine kurulmuştur. Seyahat planları olanlar için Gaziantep ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Gaziantep'te Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Gaziantep'te Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Gaziantep birçok medeniyete ev sahipliği yapmış yerlerdendir. Yapılan arkeolojik kazılarla Anadolu'nun ilk yerleşim yerlerinden birisidir. Gaziantep'te gezilecek yerleri sizler için derledik.

  • Zeugma Mozaik Müzesi: Dünyanın en büyük mozaik müzelerdendir. Tarih ve kültür meraklıların Gaziantep'te görmesi gereken yerler arasındadır.

  • Rumkale: Bu yer Hristiyanlık tarihinde önemli bir rol oynar. Hz. İsa'nın havarilerinden birinin bu bölgeye gelip Hristiyanlığı yaymaya çalışmıştır.

  • Şahinbey Milli Mücadele Müzesi: Restorasyon çalışmasından önce Savaş müzesi olarak bilinen bu müze, Gaziantep'in milli mücadele yıllarını yansıtır.

  • Bakırcılar Çarşısı: İçinde birçok el sanatı ürünün bulunduğu bu çarşı bakırcılığı ile ön plandadır. Taş sokaklar, ahşap kaplamalı dükkanları görülemeye değerdir.

  • Karkamış Antik Kenti: M.Ö 1000 yılın başlarındaki yaşam biçimi, giysileri bu antik kentte bulunan kabartmalardan öğrenilmiştir.

Gaziantep'te Ne Yenir?

Gaziantep'te Ne Yenir?

Lezzetleri yemekleri ile adından söz ettirmeyi başarmış Gaziantep, UNESCO tarafından mutfağı koruma altına alınan bir şehirdir. Gaziantep'e gidildiğinde yenilmesi gereken yemekler ise şunlardır:

  • Küşleme: Yumuşacık, ağızda dağılan eti ile Gaziantep'in değerli yemeklerinden.

  • Simit Kebabı: Simit denilen özel bulgur ile yapılan bu kebabın üstüne isteğe göre fıstık serpiştiriliyor. Antep'e gelenlerin doyamadığı lezzetlerden biri.

  • Yuvalama: Yoğurt, nohut, pirinç, incik eti gibi birçok malzemenin bir araya gelmesiyle pişiyor. Genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılıyor.

  • Beyran: Gaziantep ile özdeşmiş bu yemek, kırmızı et ve pirinç ile yapılıyor. Gaziantep'te yenilmesi gereken yemeklerden biridir.

  • Yeni Dünya Kebabı: Kebabın farklı bir çeşidi olan meyveli kebap, Gaziantep'te oldukça ünlenmiş bir yemektir. Yeni dünya meyvesi ile yapılan kebap bazen erik veya çağla ile de yapılmaktadır.

  • Baklava: Gaziantep yöresine ait olan baklava, dünya çapında adını duyurmuş bir tatlıdır. Baklavanın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır.

  • Katmer: Bu şehrin bir diğer tatlısı olan katmer, yenildikçe doyulmayan lezzetlerden biri.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
4
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın